Corneliu Vadim Tudor
Data naşterii 28 noiembrie 1949,
Alte ocupaţii Fondatorul şi Redactor Şef al revistei România Mare, scriitor şi jurnalist
Partid Politic Partidul România Mare
Poziţia
* Preşedintele partidului România Mare
Corneliu Vadim Tudor (născut pe 28 noiembrie 1949, la Bucureşti) este un scriitor, politician şi jurnalist român. Este fondatorul şi preşedintele Partidului România Mare. A fost discipolul lui Eugen Barbu. A scris numeroase poeme în care ridica în slăvi cuplul dictatorial, pe Elena şi Nicolae Ceauşescu (Vezi: Antologia ruşinii),de asemenea a mai evocat în poeziile sale iubirea pentru mamă,fapte istorice,natura. Lui Vadim îi place fotbalul; este fan al echipei de fotbal Steaua Bucureşti.
* 1967 - absolvă cursurile liceale
* 1971 - licenţiat al Facultăţii de Filosofie a Universitaţii Bucureşti cu o teză despre Sociologia Religiei
* 1975 - urmează cursurile Şcolii de Ofiţeri de Rezervă din Bucureşti
* 1978-1979 - bursa premiului internaţional Herder; studiază istoria la Viena.
A fost senator în Parlamentul României din 1992. La alegerile generale din 1996 a candidat pentru funcţia de preşedinte al României, clasându-se pe locul 5 din 16 candidaţi. În 2000, a candidat la Preşedinţia României, ajungând în turul doi, unde a obţinut 33,17% din voturi.
A înfiinţat revistele România Mare, Politica şi ziarul Tricolorul.
A fost frecvent acuzat de xenofobie , homofobie şi antisemitism,acuzaţiile nefiind niciodată dovedite. În ultimii ani însă, discursul său s-a temperat, adoptând o poziţie pro-europeană şi filosemită.
De asemenea, Vadim Tudor a fost dat în judecată în mai multe cazuri de insultă şi calomnie, în urma pamfletelor apărute, fie sub semnătura sa, fie sub pseudonimul Alcibiade, în revistele România Mare şi Politica. A publicat peste 10 volume de poezie şi publicistică, unele editate şi în franceză, engleză şi arabă, şi a scris piese de teatru. Carti publicate; -Poezii - Editura Eminescu,1977 -Epistole vieneze - Editura Eminescu,1979 -Poeme de dragoste,ura si speranta Editura Eminescu,1981 -Idealuri-Editura Eminescu 1983 -Saturnalii- Editura Albatros,1983 -Istorie si Civilizatie- Editura Eminescu , 1983 -Mindria de a fi romani- Editura Sport-Turism, 1986 -Miracole-Editura Albatros,1986 -Carte romaneasca de invatatura- Editura Fundatiei Romania Mare 1990, 1991 si 1992 - Jurnal de vacanta, 1996 Editura Fundatiei Romania Mare -Poems-Editura Aggi, Torino,1998 - Piesele de teatru radiofonic; Colindul puiului de cerb-1968, Secerisul de iarna-1976 Domnul Tudor din Vladimiri-1977 Adevarul la puterea I-a, 1977 -Piesa de teatru,Toata lumea stie fotbal,Teatrul Constantin Tanase, premiera dec. 1989. -Scenariul filmului-Triunghiul Mortii
Limbi străine
Italiana, Franceza , Engleza
În ultimii ani foarte mulţi lideri au părăsit partidul PRM, printre care: Corneliu Ciontu, Lia Olguţa Vasilescu, Daniela Buruiană, Codrin Ştefănescu (a revenit în PRM în 2009), Anghel Stanciu, Dorel Onaca, Dan Claudiu Tănăsescu (a revenit în PRM în 2009). Cea mai răsunătoare plecare este cea a lui Corneliu Ciontu, considerat unul dintre cei mai de încredere oameni ai liderului PRM. Atât de apropiat încât, în martie 2005, Vadim Tudor s-a retras de la şefia partidului şi i-a predat-o lui Ciontu. Şefia acestuia a durat însă mai puţin de trei luni. În iunie 2005, Vadim Tudor a revenit la conducere, iar Ciontu a fost forţat să părăsească atât preşedinţia, cât şi partidul. Odată cu el au plecat însă şi vicepreşedintele Anghel Stanciu şi zece parlamentari. După plecarea lui Ciontu, Vadim l-a numit pe acesta în comunicatul de presă prin care declara că l-a dat afară din partid: „electrician pensionar şi analfabet”, „care nu ştie nici o limbă străină”, ”fost activist PCR la sectorul 5”, „personaj mediocru pe care l-am instalat, provizoriu, în locul meu pentru că nu găsisem altul mai prost printre cei care îmi duceau servieta”.
De-a lungul timpului, din preajma lui Vadim au plecat mulţi alţii care au devenit extrem de înjuraţi: Radu Teodoru şi Dan Ioan Mirescu (membri fondatori) au plecat la mijlocul anilor ’90, după ce au fost acuzaţi de hoţie. Puţin mai târziu au plecat Codrin Ştefănescu şi Dorin Lazăr Maior, care au devenit din „vajnici revoluţionari“, „gunoaie politice“, „handicapaţi“ sau „maimuţoi“. În 2009, Codrin Ştefănescu s-a reîntors în Partidul România Mare. La fel a fost şi cu Ilie Neacşu şi Sever Meşca, foşti membri care, după plecarea din PRM, au scris o carte despre viaţa în partid şi relaţia cu Vadim. Aceştia au fost calificaţi drept „indivizi fără caracter“ şi „infractori neruşinaţi“.
Compania israeliană de publicitate "Arad Communication" a coordonat campania electorală a P.R.M. Vadim şi-a cerut iertare în public faţă de poporul israelian, deoarece a publicat o serie de articole considerate antisemite, şi a construit în oraşul Braşov, prin intermediul Fundaţiei România Mare, o statuie a liderului politic israelian Itzhak Rabin. După mai puţin de un an de colaborare, Vadim a renunţat la contractul cu "Arad Communication". Contractul a costat în jur de un milion de dolari americani. Vadim ar fi dorit să meargă la Zidul Plângerii de la Ierusalim ca să-şi ceară iertare pentru greşelile trecutului faţă de poporul Israel.
După alegerile din 2004, israelianul de origină română Nati Meir a fost ales membru al Camerei Deputaţilor din partea P.R.M. Ulterior, au intervenit conflicte între Vadim şi Nati Meir, deputatul de origine israeliană acuzând faptul că în ziarul Tricolorul ar fi apărut un articol antisemit.
Senatorul Corneliu Vadim Tudor, împreună cu Fundaţia "România Mare", a iniţiat şi programul umanitar Cina Creştină. P.R.M. nu a reuşit în noiembrie 2008 să treacă pragul electoral de 5% pentru a intra în Parlamentul European.
Merge-arrow.svg
S-a sugerat ca în articolul Partidul România Mare să fie inclus conţinutul acestei pagini sau secţiuni.
Doctrina:
Doctrina Naţională - are în vedere, concomitent, studierea, cunoaşterea şi popularizarea marilor valori naţionale româneşti, a poziţiei naţiunii române în lume, identificarea relaţiilor şi interdependenţelor în care este implicată.
Valori: social-democrate şi creştin-democrate.
Obiective principale
* 1. stoparea prăbuşirii economice şi sociale a ţării şi diminuarea coeficientului de risc de ţară
* 2. asigurarea condiţiilor pentru o creştere economnică reala şi durabilă
* 3. stabilizarea şi relansarea producţiei
* 4. eliminarea treptată a blocajului financiar
* 5. relansarea exporturilor
* 6. realizarea unei protecţii sociale reale
Integrarea europeană
Guvernul va practica deschiderea faţa de toate naţiunile lumii, cu care doreşte să întreţină şi să dezvolte relaţii de prietenie în folosul reciproc al parţilor.
Reforma instituţională
Proprietate
Politica fiscală - Restructurarea sistemului de impozite şi taxe pentru reprimarea evaziunii fiscale şi vamale - Conditionarea salariului echipelor manageriale din societaţile comerciale cu capital majoritar de stat de realizarea profiturilor planificate Dezvoltarea economică - Infiinţarea Agenţiei Naţionale de Evaluare a Societaţilor Comerciale - Elaborarea unor programe speciale de restructurare şi privatizare a marilor unitaţi industriale - Eliminarea situaţiilor de monopol - Accentuarea rolului pe care statul trebuie sa îl aibă procesul de privatizare - Scutirea totală de impozit a profitului reinvestit şi scutirea partiala de impozit pe profitul obţinut din exportul de produse si servicii
Politica comercială - Recaştigarea pieţelor tradiţionale (CSI, Orient, Asia, Africa si America de Sud) - Renegocierea condiţiilor de aderare a Romaniei la unele organizaţii economice internaţionale (spre exemplu CEFTA) - Exercitarea de către stat a unui control riguros în ceea ce priveşte exportul unor materii prime deosebit de valoroase (lemn şi cherestea, marmură, fier vechi etc.) - Relansarea exporturilor de tehnică militară - Instituirea unor contingente la import pentru acele marfuri care, fie sunt produse în ţară, fie nu sunt de prima necesitate Protecţie socială - Elaborarea unor programe de reconversie şi integrare profesională pentru şomeri - Obligarea persoanelor care beneficiază de ajutoare sociale sau de şomaj sa presteze lunar un numar minim de ore în cadrul colectivitaţii in care locuiesc - Sprijinirea de către stat a tinerilor pentru dezvoltarea unor afaceri proprii - Subvenţionarea cheltuielilor de transport pentru marfurile de prima necesitate - Reformarea sistemului de asigurări sociale şi dezvoltarea fondurilor de pensii - Relansarea construcţiilor de locuinţe prin utilizarea creditului ipotecar
Sănătate - Descentralizarea atribuţiilor Ministerului Sănătăţii şi direcţiilor sanitare judeţene - Fiinţarea concomitentă a reţelei sanitare a MS şi a reţelelor sanitare proprii ale MapN, MI, SRI, SPP etc. - Facilitarea înfiinţării de cabinete şi spitale private - Ierarhizarea unitaţilor spitaliceşti
Atasata declaratia de avere