Institutul European pentru Democratie Participativă – Qvorum în parteneriat cu Fundatia Hanns Seidel din România implementează proiectul “Informatia înseamnă putere! Fii puternic (Educatie pentru democratie pentru elevii de liceu)” în Judetul Doljpe parcursul lunii aprilie. Acesta constă înorganizarea unui training educativ-informativ pentru promovarea valorilor democratice în următoarele licee din municipiul Craiova - Colegiul National Elena Cuza, Colegiul National Nicolae Titulescu, ColegiulNaţional Stefan Velovan si din Filiasi – Grupul Scolar Dimitrie Filisanu. Din fiecare liceu participă o grupă de 25 de elevi.

În zilele de 12 si 13 aprilie este programat al doilea modul al acestui program de traininguri în cele patru licee din Judetul Dolj. Elevii participanti sunt informati cu privire la rolul si relatiile interinstitutionale dintre Parlamentul, Guvernul si Presedintia României. De această dată elevii pot realiza, în cadrul jocurilor interactive, agenda Presedintelui României.
Mai multe informasii si imagini se găsesc pe site-ul proiectului www.euparticip.ro

Trainingurile continuă cu modulul III – Actele normative. Cum se legiferează în România? în data de 15 aprilie ora 10:30 la Colegiul National Nicolae Titulescu (Craiova), ora 12:00 la Colegiul National Stefan Velovan (Craiova) si la ora 14:00 Grupul Scolar Dimitrie Filisanu (Filiasi) si vineri, 16 aprilie, ora 12:00 la Colegiul National Elena Cuza din Craiova.



Date de contact Institutul Qvorum:
Iulia Popescu, Manager de proiect, tel. 0722.122.110, email iulia.popescu@qvorum.ro