Trupul neînsufleţit al lui Ştefan Ciobanu, bărbatul de 35 de ani, din comuna Băbiciu, care a murit înecat în luna decembrie în barajul de la Rusăneşti, a ieşit marţi la suprafaţă. Deşi pescarul s-a înecat în partea dinspre judeţul Olt a hidrocentralei de la Rusăneşi, după aproape patru luni cadavrul a ieşit la suprafaţă în partea dinspre judeţul Teleorman.

*

„Noi credem că este vorba de pescarul care s-a înecat în decembrie. Atunci au căzut doi pescari în apă şi doar unul a supravieţuit. El s-a înecat într-o parte a hidrocentralei şi acum a ieşit la suprafaţă în cealaltă parte”, a precizat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.


Ştefan Ciobanu venise la pescuit împreună cu Marius Rusu, de 28 de ani, un tânăr tot din Băbiciu. Se pare că barca în care se aflau cei doi s-a răsturnat din cauza valurilor formate pe baraj. Marius a reuşit să înoate până la mal şi a fost dus la spital de un cetăţean care se afla în zonă. Cel de-al doilea bărbat nu a putut să se salveze şi a dispărut sub apă.

*

„Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a vântului puternic şi valurilor formate pe baraj, echipa de căutare-salvare nu a putut interveni pentru căutarea bărbatului”, a adăugat Băsăşteanu.




Sursa: gazetanoua.ro