În urmă cu mai bine de o săptămână, când premierul Boc anunţa iminenta ieşire din criză, se discuta aprins despre cum ne vom adapta la perioada de bunăstare, ce urmează îndelungatei recesiuni. De la 1 aprilie până acum, nimeni n-a anunţat scăderea drastică a numărului de şomeri, cum niciun comunicat nu ne-a informat despre miile de companii falimentare că şi-ar fi reluat activitatea. Fiscalitatea n-a scăzut, consumul se va dezmorţi puţin în perioada Paştelui, iar salariile sunt la fel de mici, poate chiar mai mici ca în urmă cu doi ani, în plină criză.
Mulţi analişti consideră criza un clişeu, de care nu vom scăpa prea curând, însă numai cine n-a fost disponibilizat, numai cineva căruia nu i s-a tăiat din salariu sau din pensie, astfel încât să ajungă la limita existenţei, nu ştie că această perioadă a distrus destine. Beneficiile ieşirii din criză nu se întrevăd, poate că nici nu există cu adevărat, ci doar la nivel declarativ, că urmează un an electoral, iar partidul de la putere vrea să se pună bine cu poporul.
Atunci, în faţa urnelor, cei afectaţi de măsurile pe care Guvernul le-a luat pentru ieşirea din criză îşi vor aminti calvarul ultimilor trei ani. Şi atunci, vor da sfârşitului un nou început.



Sursa: gazetanoua.ro