„Guvernul Boc a decuplat România de la Uniunea Europeană”


  1. #1
    P.R. CraiovaForum's Avatar CraiovaForum has disabled reputation
    Join Date
    16-06-2004
    Age
    19
    Sex
    M
    Posts
    62,497
    Posts bazar
    18
    Rep Power
    353
    Reputation
    262
    Puncte CF
    0.0

    „Guvernul Boc a decuplat România de la Uniunea Europeană”

    România este ţară membră a Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2007, însă majoritatea românilor ştiu foarte puţine sau nimic despre rolul Parlamentului European şi activitatea europarlamentarilor noştri la Bruxelles şi Strasbourg. De obicei, în mass-media naţională apar câteva ştiri picante privind declaraţii bâlbâite şi agramate ale Elenei Băsescu. Pentru că este greu sau aproape imposibil să ajungem în forurile care decid soarta UE, de care depinde şi cea a ţării noastre pe termen scurt, mediu şi lung, cele trei organizaţii menţionate, coordonate de Mirela Vasile, Felicia Man* şi Marius Oprescu, au adus la Slatina trei europarlamentari pentru a explica ceea ce se întâmplă acolo.

    Guvernul Boc a decuplat România de la Uniunea Europeană

    Este vorba despre social-democratele Rovana Plumb, Viorica Dăncilă şi Adriana Ţicău, care a relevat situaţia critică în care se află România la ora actuală în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene, deşi nevoile ţării noastre în toate domeniile sunt foarte mari. Vina, spun acestea, aparţine în totalitate Guvernului Boc, ai cărui reprezentanţi merg până acolo încât să sfideze organisme ale PE, cu consecinţe negative asupra ţării noastre.

    *

    „Noi suntem în permanenţă cuplaţi ca europarlamentari la problemele şi realităţile României, în timp ce Guvernul Boc a decuplat România de la Uniunea Europeană, prin politicile pe care le adoptă. Nu numai că a abandonat populaţia, dar ca şi măsuri lucrează împotriva populaţiei. Mă bazez în ceea ce spun pe evaluările care se fac în permanenţă la nivelul UE. În niciun caz guvernul nu trebuia să adopte măsuri care sunt valabile pe zona euro, din care ţara noastră nu face parte în acest moment. Politicile de tăieri necugetate, fără a se veni cu paliere alternative de înlocuire, de creştere a competitivităţii prin creare de locuri de muncă nu conduc decât la creşterea gradului de sărăcie. Ţara noastră se afla în luna martie pe primul loc în ceea ce priveşte puterea de cumpărare, raportat la creşterea preţurilor, atât la produsele de bază, cât şi la combustibil. Situaţia din sănătate şi educaţie este la fel de dramatică. De la nivelul Uniunii Europene se vede clar o repartizare pe criterii politice a fondurilor bugetare şi un ritm foarte lent în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene”, a spus Rovana Plumb, vicelider al PES în Parlamentul European.


    Astfel, în timp ce ţara noastră cotizează anual cu 1,2 miliarde de euro la bugetul UE, din Fondul social pentru infrastructura de servicii, ceea ce înseamnă mai multe locuri de muncă, ţara noastră a accesat fonduri sub 1%, iar din cel de coeziune, din care se alimentează investiţiile din sănătate,* doar 5% din totalul de 20 de miliarde de euro.

    *

    „Vedem în fiecare zi cum sunt umiliţi profesorii, cum copiii noştri nu au niciun viitor şi sunt îndemnaţi să plece în afara graniţelor ţării, vedem cum sistemul de sănătate este distrus, cum efectiv părinţii noştri sunt condamnaţi la moarte de către actualul regim. Avem nevoie de un alt guvern, care să privească întâi la oameni şi după aceea la propria persoană. Absenţa doamnei Udrea de la şedinţa Comisiei de Dezvoltare Regională a adus un nou semn de întrebare asupra României, iar noi, ca români, nu avem o misiune uşoară pentru a veni cu fruntea sus şi a cere anumite lucruri pentru ţara noastră atunci când un ministru umileşte efectiv o comisie şi o instituţie atât de importante, cum este Parlamentul European. Românii trebuie să-şi aleagă un guvern care îi reprezintă, să nu se mai lase manipulaţi şi atunci interesele lor vor coincide cu interesul guvernului şi cu regulile europene”, a declarat Viorica Dăncilă.


    Adriana Ţicău a atras atenţia asupra importanţei prezenţei românilor la vot, pentru ca România să fie reprezentată în Parlamentul European de oameni bine pregătiţi.

    *

    „România trebuie să construiască alături de celelalte state membre acum, nu mai târziu. Trebuie să ne înarmăm cu argumente pertinente să convingem, astfel încât industria să se pregătească pentru a şti în ce investeşte Uniunea Europeană, autorităţile locale şi naţionale să ştie să se pregătească cu proceduri specifice, iar cetăţenii români să ştie la ce să se aştepte în perioada următoare. Dacă România n-o face astăzi, vă asigur că celelalte ţări o fac. Se înarmează cu argumente, ştiu să convingă şi să se pregătească pentru obiectivele şi îndatoririle pe care le primesc prin fiecare directivă sau Regulament. Românii trebuie să construiască pentru români, iar faptul că nu merg la vot, cred că asta e o mare problemă. Numai astfel pot fi sancţionaţi cei care astăzi nu-şi fac treaba”, a punctat Adriana Ţicău.

    Cabinet europarlamentar la Slatina

    La evenimentul de sâmbătă au fost prezenţi numeroşi membri ai PSD Olt. Preşedintele Paul Stănescu a evidenţiat încă o dată faptul că judeţul nostru este discriminat de către actuala putere în ceea ce priveşte alocarea fondurilor guvernamentale, însă se află pe primele locuri privind accesarea fondurilor europene.

    *

    „În actuala conjunctură, şansa noastră sunt fondurile europene, nu cele guvernamentale. Din păcate, şi fondurile europene sunt împărţite astăzi pe criterii politice. Politicul portocaliu a făcut ca fondurile europene să nu fie accesate, iar România să fie mereu într-o fază de subdezvoltare. Oltul este una dintre cele mai sărace zone din ţară. Prin Programul Operaţional Regional, Oltenia este cu gradul de absorbţie cel mai mare. Avem proiecte, ştim să le facem, însă pe mediu, de exemplu, pe depozitarea deşeurilor, contractul nu a fost semnat, deşi am fost primii din ţară care l-am făcut”, a precizat Stănescu.


    Preşedintele PSD Slatina, Marius Oprescu, a punctat importanţa existenţei unui cabinet europarlamentar la Slatina, criticându-l pe colegul său de partid Victor Boştinaru, ales membru al PE, că şi-a uitat promisiunea făcută în acest sens în 2008.

    *

    „Cu un astfel de cabinet am putea să ridicăm problemele legate de Uniunea Europeană, să abordăm multe teme şi să suscităm interesul cetăţenilor pe probleme europene”, a spus Marius Oprescu.*


    O astfel de legătură va exista, dar nu din partea lui Victor Boştinaru, ci a Vioricăi Dăncilă. Aceasta a promis sâmbătă că, în cel mai scurt timp, va deschide la Slatina un cabinet de europarlamentar.*
    *



    Sursa: gazetanoua.ro

  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Join Date
    06-02-2009
    Location
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Posts
    6,035
    Posts bazar
    31
    Rep Power
    0
    Reputation
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Nici nu stiu cum ne mai suporta!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: