La sfârşitul lunii trecute, Oltul avea 12.500 de şomeri. Autorităţile le oferă cu generozitate o sută de locuri de muncă, prin Bursa locurilor de muncă, o acţiune care nu-şi mai regăseşte menirea în actualul peisaj economic. Angajatorii care apelează la această bursă sunt, de cele mai multe ori, cei care beneficiază de anumite subvenţii de la stat, sau cei care oferă salarii mici şi condiţii de muncă inumane, pe care angajaţii nu le pot îndura.
Această Bursă a locurilor de muncă a devenit o amăgire pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, astfel că, la ultimele ediţii, angajatorii au fost prezenţi în număr mai mare decât şomerii.
Apoi, cursurile de perfecţionare oferite de instituţiile statului sunt în domenii în care nu prea mai este nevoie de personal calificat. Şi dacă situaţia o impune, elevii ieşiţi de pe băncile şcolilor de arte şi meserii au aceeaşi calificare în meseriile pentru care se organizează cursuri, dar tot nu găsesc un loc de muncă în domeniu. Să zicem că ele folosesc recalificării persoanelor trecute de prima tinereţe, dar ce angajator ar apela la serviciile lor?



Sursa: gazetanoua.ro