Cum comentaţi situaţia actuală a fotbalului slătinean cu două echipe susţinute din bani de la buget?
Nu este normal, iar acest aspect este reflectat de numărul de suporteri. Aşa cum toată lumea a observat, la meciurile grupării Alro sunt, în medie, peste 2.000 de spectatori, iar la CSM dacă vin 300 de oameni. Echipele de fotbal au rolul de a atrage lumea la stadion, din moment ce interesul este redus, nu văd de ce să mai susţinem încă o echipă.

CSM Slatina a fost înfiinţată în anul în care Alro era principala favorită la promovarea în Liga a II-a, obiectiv îndeplinit de altfel. Pe ce credeţi că s-a marjat?
Părerea mea este că CSM s-a înfiinţat din motive electorale. Erau puţini cei care credeau în promovarea grupării Alro, iar dacă obiectivul nu era îndeplinit, cele două echipe deveneau concurente, iar prin asta se dorea atragerea spectatorilor, implicit a capitalului electoral. Planurile au fost date peste cap. Alro a promovat, iar CSM-ul nu a mai putut obţine efectele scontate, ba dimpotrivă, vin 300 de oameni la stadion care mai pleacă şi dezamăgiţi că echipa nu joacă fotbal.

Anul 2012 este electoral. Este o întâmplare faptul că CSM Slatina ar putea evolua în Liga a II-a în sezonul următor?
Nu cred că este întâmplător, însă CSM-ul nu îşi mai poate atinge obiectivele. Oamenii îşi pun mari speranţe în Alro. Eu cred că ar trebui să trecem peste coloratura politică a administraţiei judeţene şi a celei locale care finanţează această formaţie şi să ne gândim că slătinenii au nevoie de o sigură echipă pe care să o ducem în Divizia A. Locuitorii municipiului Slatina şi ai judeţului Olt merită acest lucru. Alro este aproape de o posibilă promovare, chiar dacă anul acesta nu va reuşi, în sezonul următor Consiliul Judeţean şi Primăria Slatina vor reuşi să ducă Alro în Liga I.

Cum vedeţi viitorul fotbalului în situaţia în care FRF nu va mai permite ca salariile, primele, contractele jucătorilor să fie achitate din bani publici?
Cu o infrastructură bine pusă la punct, cu o bază materială pentru juniori, cu o pregătire foarte bună a jucătorilor vom reuşi să găsim investitori din domeniul privat care să susţină fotbalul. Ar fi ideal să se întâmple acest lucru ca să ieşim din sfera speculaţiilor vizavi de finanţările publice.

Totuşi, este posibil ca oraşul să fie reprezentat în sezonul următor de două echipe în eşalonul secund?
Nu cred că se va ajunge acolo. Sunt convins că administraţiile judeţeană şi locală vor avea maturitatea necesară pentru a crea o singură echipă pe care să o ducem în Liga I. Nu pentru ambiţiile noastre, ci pentru a crea acea emulaţie în fotbal care exista în trecut. O dată la două săptămâni, când ai meci acasă să se creeze sărbătoare.



Sursa: gazetanoua.ro