Prima dată a fost nebunia cu boala vacii nebune şi toată lumea a luat-o razna şi n-a mai mâncat „ciorbiţă de văcuţă” sau cotlet de vacă la grătar. După ce a trecut această isterie, a apărut gripa aviară şi multor ţărani de pe la noi le-au fost omorâte păsările din curte-aveau, n-aveau boala asta. Până nu demult făcuse gripă şi porcul şi, mai rău, se transmitea şi la om.


Deunăzi, aflarăm că iodul radioactiv de la Fukushima, din Japonia, a intrat în apa de ploaie de la noi din ţară, dar şi în laptele de la oile care pasc pe dealurile şi pe văile noastre. Nici oile lui nea Costică Jerăgai de la Puturoasa nu cred că au scăpat de substanţa intrată cumva în iarba pe care mioarele o consumă. Culmea este că totul se întâmplă cu mai mult de o săptămână înainte de Paşte. Chiar perioada în care pentru carnea de oaie este cea mai ridicată cerere pe piaţă. Da’ chiar aşa?! Iodul acesta radioactiv intră şi în carne sau rămâne doar în lapte?


Între timp, în România noastră cea de toate zilele unii se omoară cu trei lovituri de cuţit în inimă, iar alţii îşi împuşcă nevasta şi fiica, după care îşi zboară creierii. O fi de la iodul radioactiv din laptele de oaie şi din apa de ploaie?



Sursa: gazetanoua.ro