Între atâtea întâmplări „bombă” ale momentului, cum ar fi lichidarea teroristului numărul unu al Planetei sau sosirea americanilor ici, în Olt, la Deveselu, dă peste noi şi vestea, lipsită de relevanţă, că deputatul PDL Monica Iacob Ridzi a fost, în fine, după atâtea tergiversări, chichiţe avocăţeşti, trimis în judecată de către procurorii DNA.


Vreţi să vă spun ceva? Mie, unuia, chiar îmi pare rău că soldăţica Ridzi păţeşte una ca asta! Am zis „soldăţica” şi poate că nu greşesc. Ea chiar pare a fi oştean credincios flamurei portocalii, chiar ocupa, în urmă cu câţiva ani, cu curaj, cu elan tineresc, prim-planul fie în memorabile apariţii electorale, fie în disputele din supremul for legislativ. Gândiţi-vă că avea tot ce-i trebuie - graţie, carismă, elocinţă şi prezenţă de spirit, punând-o flagrant în umbră pe agramata EBA, nedezlipita companioană de luptă de la acea vreme. Ba aş putea zice că avea atuuri, ascendenţă până şi faţă de blonda teribilă a partidului, madam Udrea, ca să nu mai spun că o eclipsa fără drept de apel şi pe o altă blondină politică, Raluca Turcan. De fapt, toate trei, într-olaltă, făceau frecvent figură frumoasă în compania mezinei prezidenţiale, fiindu-i acesteia indispensabile şi tare utile pe la fulminantele întruniri publice dedicate campaniei electorale a ordaslei lui Traian Băsescu vizând viitorul ei mandat pentru Parlamentul European.


Se vede însă treaba că, în avântul ei propagandistico-afectiv, pentru copila lui Zeus, soldăţica a cam sărit peste cal. Şi-o fi zis probabil că pentru măreaţa cauză închinată entităţii sacre, Băsescu, este permis orice. A mătrăşit pentru desfăşurarea sarabandei de întruniri pentru EBA, mascate sub formă de acţiuni dedicate Zilei Naţionale a Tineretului (2 mai 2009), peste 650.000 euro. Gologani din bugetul ministerului pe care-l păstorea. Fie vorba între noi, nici cealaltă tovarăşă de luptă, Elena Udrea Cocoş, nu e străină de astfel de mişculaţii, numai că ministresa de la Turism s-a dovedit mai hoaţă în a disimula potlogăria şi a scăpa de boxa acuzaţilor (vezi şi tupeul cu care a sfidat Comisia parlamentară condusă de Ludovic Orban). Cum, necum, folosită de partid, folosită de marele şef, Monicuţa credinciosă din Valea Jiului a devenit victima colaterală a propensiunii băsesciene. Probabil că punându-se, cu trup şi suflet, cu logistica ministerului, cu bugetul ministerului, la dispoziţia familionului sultanului, ea şi-o fi făcut calculul să-şi promoveze şi propria imagine de om politic. Finalmente au părăsit-o toţi, şi partidul, şi dl Băsescu (care n-a mâncat usturoi şi se spală pe mâini ca Pilat din Pont). Fătuca pentru care şi-a riscat cariera a ajuns departe, la Bruxelles, iar doamna Ridzi trăieşte calvarul din antecamera puşcăriei.



Sursa: gazetanoua.ro