Americanii vin la Deveselu după ce românii i-au aşteptat timp de mai bine de 60 de ani. Vestea dată, marţi dimineaţa, de preşedintele Băsescu a circulat cu rapiditate, şi Deveselu-Olt a devenit un cuvânt mai des pronunţat decât Coca-Cola sau McDonald’s.


Faptul că 200 de yankei vor poposi la şase kilometri de Caracal, localitatea natală a lui Dan Diaconescu Direct, printre alţii, mă duce cu gândul la un film-California Dreamin-pe care l-am văzut în urmă cu ceva ani. De asemenea, mă gândesc şi la şeful gării Pieleşti care a inspirat acest film şi care, în timpul războiului din Kosovo, nu a lăsat un tren plin de americani să treacă prin gara sa. Deşi oamenii unchiului Sam se aşteptau să treacă prin Oltenia ca prin brânză, au aflat că aici cam totul e pe bază de praz.


La Deveselu am poposit şi eu în urmă cu câteva luni, înaintea americanilor, şi am stat preţ de aproape o oră de vorbă cu primarul Gheorghe Beciu. Motivul discuţiei: edilul vrea de mai multă vreme să amplaseze în centrul localităţii un avion MIG 21, iar ministrul Apărării, Gabriel Oprea, fost şef de mafie personală de fost prim-ministru, aprobase ideea.


Domnule Beciu, se pare că acum prin localitatea dumneavoastră vor trece avioane mult mai bine dotate decât un amărât de MIG. Sau măcar vor trece pe deasupra caselor oltenilor din Deveselu.



Sursa: gazetanoua.ro