Comercianţii ar putea fi obligaţi să specifice pe eticheta cărnii de porc dacă aceasta e autohtonă sau de import. Ideea aparţine patronatului din domeniu, iar ministrul Agriculturii e de acord şi promite că o va lua în calcul.
Carnea din magazine ar putea avea scris pe etichetă ţara de provenienţă.
"România este groapa de gunoi a multor ţări. Să fie obligaţi cei care comercializează să scrie dacă este carne românească sau de import şi care dacă nu fac aşa ceva să li se confişte carnea", a declarat Gheorghe Caruz, preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc.
O iniţiativă bună de pus în practică, crede ministrul Agriculturii , Valeriu Tabără.
"Pentru a creiona un anumit statut al produselor naţionale, e o variantă. Aşa cum se spune, produs în zona de munte, produs în ferma x, produs acolo, de ce n-ai spune produs în România, nu? Produs autohton", a declarat Valeriu Tabără.
"Dumnezeu ne-a dat ceva ce nu ne poate lua nimeni. Carnea nostră nu are gust fad sau ierbos. Carnea noastră când mănânci o friptură, iţi vine să o mănânci şi pe a doua", a declaratmai spus Gheorghe Caruz.
Autorităţile spun că rămâne de văzut dacă această idee se poate concretiza într-o lege pe viitor.
"Este o chestiune de analizat, adică carne autohtonă sau de import. Am discutat cu ei, însă trebuie să vedem şi noi, să nu încălcăm anumite reguli. Dar dacă nu sunt încălcate reguli nu e niciun fel de problemă", a explicat ministrul Agriculturii.
Sursa: editie.ro
---------- Post added 26-01-2011 at 13:09 ----------
Daca comerciantii ar fi seriosi am avea incredere in ce scriu ei, dar dupa cum am vazut in Piata mare de exemplu, mere romanesti si cand colo se vede de la o posta ca sunt din import.