Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au emis, ieri, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele unei femei de 39 de ani, din Calafat, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului. Aceasta după ce a fost audiată în calitate de parte vătămată într-un dosar de trafic de persoane şi le-a povestit procurorilor cum au stat lucrurile în realitate, s-a dus direct la un notar, unde a dat o altă declaraţie prin care îl scoate “basma curată” pe traficant.

Pe 24 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, sub coordonarea unui procuror al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au organizat o acţiune pe linia traficului de persoane, într-un dosar aflat în lucru, care viza mai multe persoane. În cadrul activităţilor specifice desfăşurate, oamenii legii l-au identificat pe Petre Bran, de 50 de ani, din comuna Cetate despre care aveau date că, în perioada 2009-2010, a racolat şi a transportat în Spania patru persoane, unde pe trei dintre acestea le-a exploatat prin muncă, în timp ce o altă victimă a fost obligată la practicarea prostituţiei. Din această activitate, învinuitul a obţinut venituri de aproximativ 40.000 de euro. Petre Bran a fost ridicat de poliţiştii BCCO Craiova şi adus la audieri, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, unde, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a dispus faţă de acesta măsura obligării de a nu părăsi ţara, pentru o perioadă de 30 de zile, în sarcina lui fiind reţinută comiterea infracţiunii de trafic de persoane.

În cursul zilei de ieri, una dintre victime, Rodica Mariana Gună, de 39 de ani, din Calafat, a fost chemată de procurori la audieri. Aceasta s-a prezentat, a povestit cum s-a petrecut totul, declaraţia ei corespunzând cu probele pe care oamenii legii le aveau deja legate de activitatea infracţională a bărbatului, numai că, după ce a ieşit din sediul DIICOT, acesta s-a oprit direct la un notar public. Aici, surpriză! Femeia a dat o altă declaraţie, în care specifica faptul că învinuitul Petre Bran nu a comis infracţiunea de trafic de persoane, precizând în mod expres că declaraţia este necesară pentru scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului. Numai că, suspectând o înţelegere frauduloasă între victimă şi învinuit, bazată poate şi pe o recompensă materială, poliţiştii şi procurorul de crimă organizată au prins-o pe femeie asupra faptului.

“Într-adevăr, femeia, care este una dintre victimele învinuitului, s-a prezentat astăzi (n.r. – ieri) la audieri şi a dat în faţa procurorului de caz o declaraţie care se coroborează cu probele existente deja la dosar. Numai că ulterior, la notar, a dat o altă declaraţie, total în contradicţie cu ce spusese la audiere”, ne-a declarat Adrian Glugă, prim-procuror al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. În aceste condiţii, procurorul de caz a dispus reţinerea pentru 24 de ore a Marianei Gună, urmând ca astăzi să fie prezentată Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. În sarcina ei a fost reţinută săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului.

Sursa: www.cvlpress.ro