Actele necesare pentru eliberarea unui nou certificat de inmatriculare


 1. #1
  FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  02-10-2005
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  41
  Sex
  M
  Mesaje
  22,971
  Mesaje bazar
  795
  Putere Reputatie
  143
  Reputatie
  13696
  Puncte CF
  1339.7

  Actele necesare pentru eliberarea unui nou certificat de inmatriculare

  Astfel, in cazul in care vechiul certificat de inmatriculare a fost pierdut sau furat aveti nevoie de:

  O cerere a solicitantului pentru eliberarea unui nou certificat de inmatriculare;
  Declaratia solicitantului din care sa rezulte furtul/pierderea documentului;
  Cartea de identitate a vehiculului in original si copie;
  Actul de identitate al solicitantului in original si copie;
  Dovada achitarii contravalorii certificatului de inmatriculare – 37 lei se achita la CEC sau BCR;
  In cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care sa ateste dobandirea personalitatii juridice, denumirea si sediul, in copie (de exemplu certificatul de inregistrare la Registrul Comertului), precum si imputernicirea reprezentatului legal al acestora;
  Procura speciala autentificata de notarul public, in cazul in care documentele se depun de o alta persoana decat titularul.
  Certificat de inmatriculare deteriorat

  In cazul in care solicitati un certificat de inmatriculare pentru ca cel vechi a fost deteriorat, trebuie sa mai depuneti, in afara de actele deja mentionate, si certificatul deteriorat, iar in declaratia dumneavoastra trebuie sa explicati cum s-a produs deteriorarea documentului.

  Se modifica date despre vehicul

  Trebuie sa solicitati un duplicat al certificatului de inmatriculare si cand se modifica anumite date despre autoturism, situatie in care mai depuneti si Cartea de identitate a vehiculului cu modificarile tehnice operate de Regia Autonoma Registrul Auto Roman.

  In plus, daca se schimba motorul masinii si acesta are o capacitate cilindrica diferita, dosarul trebuie sa mai contina si fisa de inmatriculare vizata de organul fiscal competent teritorial.

  Se modifica date despre proprietar sau se schimba numarul de inmatriculare

  Fisa de inmatriculare vizata este, de asemenea, necesara si daca se solicita un nou certificat de inmatriculare pentru ca proprietarul si-a schimbat domiciliul sau pentru ca se doreste un nou numar de inmatriculare.

  In cazul in care proprietarul doreste sa primeasca un alt numar de inmatriculare, va depune, in plus fata de documentele precizate, placutele cu vechiul numar de inmatriculare si dovada de plata a contravalorii celor noi

  Placile de inmatriculare ale masinii au fost furate sau deteriorate. Ce trebuie sa fac?

  Acolo veti prezenta o cerere prin care solicitati noi placute si o declaratie de pierdere/furt sau dovada din care sa rezulte ca numarul de inmatriculare a fost deteriorat.

  De asemenea, trebuie sa aveti la dumneavoastra actul de identitate, cartea de identitate a vehiculului, precum si certificatul de inmatriculare. Toate aceste documente trebuie sa fie prezentate in original si copie.

  In plus, trebuie sa faceti dovada de plata a contravalorii noilor placute de inmatriculare. Plata se face la ghiseu, iar pretul unei singure placute este de 20 de lei.

  Daca vechile placute au fost deteriorate, ele trebuie depuse la ghiseu pentru a fi distruse.

  In cazul in care nu puteti mergeti personal sa solicitati eliberarea unor noi placi de inmatriculare, aveti posibilitatea de face acest lucru prin reprezentare. In situatia unor persoane fizice, pe langa actele deja mentionate, solicitantul trebuie sa mai detina si o procura speciala autentificata, iar in cazul unor persoane juridice, dosarul va contine si o imputernicire insotita de documente care sa ateste dobandirea personalitatii juridice, denumirea si sediul, in copie.

  Eliberarea noilor placute de inmatriculare se face cel mult a doua zi de la achitarea contravalorii acestora si depunerea comenzii.

  Sursa: avocatnet.ro


 2. #2
  Rocker cosdeics's Avatar cosdeics este pe calea cea buna
  Data de inscriere
  06-10-2005
  Locaţie
  Cv9
  Sex
  M
  Mesaje
  120
  Mesaje bazar
  37
  Putere Reputatie
  29
  Reputatie
  29
  Puncte CF
  3.0
  Usergroups:
  Cererea si declaratia sunt de fapt formularul tipizat "fisa de inmatriculare.pdf", primit personal de la ghisul Permise si Inmatriculari, din Craiova, la 23 ianuarie 2013.

  mai sunt necesare :
  - Cartea de identitate a vehiculului in original si copie;
  - Actul de identitate al solicitantului in original si copie;
  - Dovada achitarii contravalorii certificatului de inmatriculare – 37 lei se achita la CEC sau BCR;

  - bon de ordine si rabdare...

  Succes.
  Actele necesare pentru eliberarea unui nou certificat de inmatriculare Fisiere Atasate
  Last edited by cosdeics; 23-01-2013 at 16:27.
  Do witches run spell checkers? 3. #3
  Junior gabi_gabriel53's Avatar gabi_gabriel53 reprezinta o cantitate neglijabila
  Data de inscriere
  18-10-2008
  Varsta
  28
  Sex
  M
  Mesaje
  72
  Mesaje bazar
  153
  Putere Reputatie
  23
  Reputatie
  18
  Puncte CF
  0.0
  salutare si daca vreau sa aflu daca o masina are taxa platita si proprietaru nu a recuperat taxa ce acte imi trebuie pt a vedea asta( vreau sa imi achizitionez o masina SH este incrisa pe RO dar nu stiu cum e cu taxa daca mai trebuie sa o platesc cand o trec pe numele meu)

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: