- EUR
- 4,9762
-
Newcomer
- Putere Reputatie
- 0
- Reputatie
- -39
- Puncte CF
- 20.0
Alimentele care cresc rapid imunitatea organismului
Alcoolul, tutunul, stresul, contraceptivele orale si stilul de viata dezorganizat sunt factori care duc la scaderea sistemului imunitar, atrag atentia medicii. Potrivit specialistilor in nutritie, o dieta bogata in vitamine si minerale protejeaza organismul de raceli si virusuri. Morcovul, nucile, citricele, legumele si ciupercile sunt alimente care maresc rezistenta organismului, atat de slabit in aceasta perioada a anului.
Potrivit nutritionistilor, morcovul este o sursa importanta de vitamina A, betacaroten si fibre. Din acest motiv, consumati zilnic, morcovii ajuta la mentinerea sanatatii ochilor, a pielii si a parului. Riscul aparitiei bolilor de inima este redus, iar cancerul este tinut la distanta datorita alfacarotenului, o alta substanta prezenta in compozitia morcovilor. Totodata, radacinoasa combate inflamatiile si creste imunitatea.