Versiune pentru imprimare
-
stiu sa fac:
-gura atunci cand imi este foame
-cativa pasi pana la frigider unde foarte probabil gasesc de-ale gurii
-un drum pana la cel mai apropiat fast-food in cazul in care nu este valabil punctul anterior
-si mai stiu sa tai painea in felii de grosime optima, nici prea gros, nici prea subtire, pentru satisfaxie maxima :cupa:
-
mi-a plăcut dintotdeauna să mă bag la bucătărie şi să-i dau raus nevestei când e vorba de gătit mâncăruri complicate (deh, nu degeaba am trăit 27 de ani în Ardeal unde gospodinele au răbdare să facă prăjituri simandicoase, de nu vezi nici la cofetărie aşa ceva).
Enumăr pe lângă pizza şi spaghetele clasice următoarele "tradiţionale" care-mi iasă din oală:
ciorbă de perişoare, sarmale, ciorbă de burtă, supă de pui, musaca, piftie, ardei umpluţi, chiftele, clătite, prăjituri, pilaf, salată de boeuf, etc
pt cine nu mă crede, am poză! :naughty:
-
Citat:
Mesaj iniţiat de tajka
mi-a plăcut dintotdeauna să mă bag la bucătărie şi să-i dau raus nevestei când e vorba de gătit mâncăruri complicate (deh, nu degeaba am trăit 27 de ani în Ardeal unde gospodinele au răbdare să facă prăjituri simandicoase, de nu vezi nici la cofetărie aşa ceva).
Enumăr pe lângă pizza şi spaghetele clasice următoarele "tradiţionale" care-mi iasă din oală:
ciorbă de perişoare, sarmale, ciorbă de burtă, supă de pui, musaca, piftie, ardei umpluţi, chiftele, clătite, prăjituri, pilaf, salată de boeuf, etc
pt cine nu mă crede, am poză! :naughty:
mmm..yumme ciorba de perisoare :blink: ...on`topic nu stiu multe..dar ma adaptez...stiu de ex.sa`mi fac tortul de ziua mea :p ..omleta, cartofi prajiti, clatite, ciorbe (mare inginerie..pui apa..arunci niste ingrediente..si o dai in clocot)( :D ) gratare... si pizza :woot:
-
Citat:
Mesaj iniţiat de gabr1el
stiu sa gatesc cam orice, in afara de sarmale si perisoare, astea le las pe mana mamei, prea le face bune!
stiu sa fac si torturi!
iar tata face niste gogosi superrrrrrrr!!!!
n-as da pe tata pe 5 bucatarese, le da clasa!
imi place sa fac experimente in bucatarie, mereu mai pun cate ceva la o reteta, nu fac 2 mancaruri identice, mereu incerc ceva nou si-mi iese de fiecare data!
sunt bun de luat de nevasta :)) :))
:-wvreau si eu!!cand ii duci lu alina si nobody sa duci cateva si pt mine:d sa nu uiti ciocolata:d
Si eu ma pricep sa gatesc cat de cat dar imi este lene!:D:-"
-
cica dupa 6 mai mananc pizza ... ;))
-
Citat:
Mesaj iniţiat de Mikey_boy
Stiu si eu sa-mi gatesc cate ceva :
-supe
-ciorba de perisoare
-mancare de cartofi
-piure
-cartofi prajiti
-friptura taraneasca
-pui la cuptor
-pulpe de pui cu mirodenii si cu sos acrisor
-salate
-omlete
-micul dejun :D
-cateva prajituri
Stiu ca sunt baiat dar deh,daca majoritatea timpului is singur aks,well somebody has gotta cook :P:D Doar n-o sa mor de foame =))
u stii sa faci d mancare si yo mor d foame cand nu e nimeni aksa?/:):-w...next time te sun sa vii sa ma ajuti...k eu nu le am cu bucataria:-<...stiu sa fac cartofi prajiti dekt...dar si aia...de cele mai multe ori numai ajung sa-i prajesc:D...:whistle:
-
eu stiu sa fac niste sandwitch`uri beton :whistle:
-
-
Sa va zic o reteta de omleta:
- se pune tigaia cu ulei la incins
- se adauga bucatele/cuburi mici de salam/sunca presata (orice va place) si ceapa tocata (optional) lasati putin sa se prajeasca
- se bat ouale intr`un castron si se toarna peste si se lasa sa se inchege si apoi se intoarce pe partea cealalta
- se pune pe farfurie si se rade branza/cascaval si se impatureste pe jumate
- sare, verdeturi
- se pune ketchap/pasta de rosii si se serveste
Pofta buna !
Stiu sa fac multe (ce nu stiu invat), nu`as muri de foame daca as fi singur
-
pentru burlaci:2-3 oua in tigaie..depinde de cate zile n-ai mai mancat:P,niste sunca afumata,muraturi de la borcan,jumate de paine si mult mustar iute...si ca bautura merge pepsi sau lapte batut
-
ce stiu sa fak?
poi nu f multe: oua (ochiuri),omleta cu diferite ingrediente, cartofi prajiti, gratar, spaghete, sandwichuri:sandwich: :sharpe: orice se face repede, stiu macar k nu mor de foame, il rest sunt parinti (mai ales tata, face niste spaghete)
-
Stiu sa torn si sprite si sa fac oua , cartofi si alte alea
-
Citat:
Mesaj iniţiat de xan
stiu sa fac:
-gura atunci cand imi este foame
-cativa pasi pana la frigider unde foarte probabil gasesc de-ale gurii
-un drum pana la cel mai apropiat fast-food in cazul in care nu este valabil punctul anterior
-si mai stiu sa tai painea in felii de grosime optima, nici prea gros, nici prea subtire, pentru satisfaxie maxima :cupa:
ce mult ma regasesc in ce ai spus tu mai sus :rolleyes:
stiu sa fac: mujdei.
ps: mai stiu si altele da de obicei nu gatesc.
-
cam basic'ul il jtiu si eu ...
oua : ochiuri , omleta
cartofi : piure (fulgi de cartofi) , prajiti , la cuptor .
friptura : in tigaie (arsa ... asa cum e ... mie imi place :)) ).
salate
sandwichuri
dar cel mai bine este sa o rog pe ama in fiecare zi sa imi faca si mie sa mananc ;)
-
simplu,nu am pretentia de a ramane intreaga,de cele mai multe ori sunt bucati mai mari de ou
-
pai la oo ochiuri e ideea sa nu se sparga :) , deci raman neintoarse , iar la omleta , eu le amestec pana se intareste , si nu are fata/spate :P . dupa puteti presara cascaval 2 felii de salam taiate in 4 si un pic de ketchup .
-
=P~ =P~
stiu si eu sa fac ... cartofi, omleta, piure, friganele(ala tata), clatite =P~... chestii de baza... dar dupa ce gatesc eu ... ducem doru bucatariei :D
-
Tochitura Pui
Ingrediente:
un piept de pui, 300 g ficatei de pui, 300g pulpa de porc, o cutie ciuperci intregi, o ceapa potrivita, 4 catei de usturoi, 2 rosi sau o cutie mica de bulion, patrunjel, piper, sare dupa gust
Mod de preparare:
Se ia ceapa care se taie fidelute si se caleste, usturoiul se taie maruntel si se pune peste ceapa, se presara un pic de delikat, peste aceasta prajeala se pun rosile taiate marunt sau cutia de bulion si se acopera cu un capac sa se inabuseasca.... Carne se spala si se taie cubulete de marime potrivita, peste ceapa inabusita se adauga carnea de porc. Dupa 5 minute se adauga si pieptul de pui ficatelul si ciupercutele intregi. Se lasa sa fierba bine iar la sfarsit se adauga patrunjelul taiat foarte marunt.
Pofta Buna!
-
no answer, I see. Iata cum se fac puriceii:
Se pune la incins o tigaie cu ulei. Se ia o bucata de mamaliga (veche, nu proaspata) si se taie cubuletze / paralelipipede. Se pune la prajit mamaliga in tigaie. Dupa ce face crusta (se intareste), se intoarce si pe cealalta parte. (cam 5-15 minute pe fiecare parte, nu mai stiu bine).
Dupa ce s'a prajit mamaliga, se pune intr'o farfurie / castron si se adauga branza rasa si se amesteca (ium ium ium.. se topeste branza imediat). Se serveste ca atare sau cu ceva sos de rosii. Bon apetit!
-
totusi aveti grija cu uleiul. sa nu puneti prea mult, ca devine prea unsuros si nu mai e bun si nici sanatos (nu ca asa ar fi prea sanatos oricum).
Mai des va recomand salatele. Incercati una cu de toate: morcovi, castraveti, rosii, ardei, verdetzuri (ceapa, usturoi), ALUNE si bucatzele de BRANZA. :D