Pagina 1 din 3 1 2 3 UltimaUltima

Asistam la o decadenta a poporului roman?


  1. #1
    Senior Member B-A-C-H's Avatar B-A-C-H va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    14-11-2005
    Locaţie
    Unde nici cu gandul nu gandesti!
    Sex
    M
    Mesaje
    744
    Mesaje bazar
    38
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    93
    Puncte CF
    11.0
    Usergroups:

    Asistam la o decadenta a poporului roman?

    Controversatul editorialist Mihai Contiu este roman, dar traieste de ani buni in Republica Moldova si scrie la cotidianul "Moldova Suverana", din Chisinau (publicatie care il sustine pe presedintele Voronin).

    Intr-un articol publicat in primele zile ale anului 2008, Mihai Contiu a criticat decadenta poporului roman, perceputa prin intermediul programelor TV oferite de revelion.

    Va invit sa va exprimati punctul de vedere in aceasta privinta, dupa ce veti observa pasajele de mai jos, in care sunt reproduse fragmente din articolul respectiv (sublinierile imi apartin).



    Hai sa-ti ghicesc, mai rumanule!

    PRO Revelionul rrom-anesc 2008

    Banul si tiganul mi-au terfelit anul. Anul Nou! Pana si cei mai incapatanati moldoveni pro-romani s-au ingretosat urmarind posturile romanesti de televiziune in noaptea de Revelion, numai ca n-au curaj sa murmure de frica pierderii unui grant cu care inca mai vor sa se lase umiliti si inavutiti si-n 2008. Romania, urmarind posturile tv. in noaptea de Revelion, nu mai are specific national romanesc, ci absolut tiganesc.

    N-am nimic cu aceasta etnie in acest punct, sa fim bine intelesi, pentru ca, daca am ce am cu anumite cohorte tiganesti, este doar treaba mea, dar sa vad o tara intreaga, Romania, cum se tiganeste ca la usa cortului este prea de tot! PRO TV, de departe, este campionul absolut al manelizarii si indobitocirii poporului roman. Marii interpreti de muzica usoara, populara, opera, opereta, reputatii actori romani si toti intelectualii care se respecta, in semn de protest si respect fata de sine, ar trebui sa refuze sa mai apara in studiourile acestui cancer numit PRO TV.

    Florin Calinescu, actor remarcabi dealtfel, s-a manelizat si "becalizat/be(rbe)calizat" de prea mult timp, el nu intra in discutie, dar ma ingrozeste gandul ca un erudit ca Dan C. Mihailescu poate ridica audienta acestui post de televiziune antinational! Banii n-au miros, asta o stim foarte bine, dar cat de infundat trebuie sa-ti fie nasul daca nu simti mirosul de hoit?

    Pseudocultura si folclorul din Romania care sunt promovate de catre acest post de televiziune put a hoit. Romania, in viziunea PRO TV, este compusa din tigani, Gigi Becali si o cantitate neglijabila de romani.

    Influenta civilizatiei austro-ungare, grefate pe specificul national ardelenesc, a dat Romaniei care este scoala, rigoare si latinitate, moldovenii au venit cu geniul, iar acestia, dintr-o nebagare de seama a istoriei, s-au precipitat spre Bucuresti sa nascoceasa o tara, numai ca aici casa nu era maturata. Pe langa traditiile specifice romanesti din toate zonele tarii, in Romania exista valoroase culturi traditionale ale etnicilor maghiari, sarbi, turci, tatari, ucraineni, evrei, macedoneni etc., iar acestea, totusi, se pastreaza si se dezvolta in spatiul romanesc.

    Ce prilej, altul decat cel din noaptea de Revelion, ar fi mai ideal spre a fi invitati cu totii sa-si dea mana cu mana? Sigur, avem foarte multi tigani, trebuie sa-i respectam si sa nu-i neglijam, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim agresati obsedant de imbecilitatea textuala a manelelor. Romania, in noaptea de Revelion, a demonstrat italienilor ca suntem o tara de tigani de care trebuie sa se teama – oricand un puradel de tiganus, infometat fiind, poate sa-i dea jos de pe soclu pe Romulus si Remus si sa suga la statuia Lupoaicei de la Roma. Romania fiind incapabila sa-si conserve propria-i cultura nationala, are pretentia sa exporte "cultura politica" si in Republica Moldova, nestiind ca manelizarea noptii Revelionului care tocmai a trecut este insasi esenta spaimei moldoveanului fata de Romania, fie ca este mai mult sau mai putin recunoscuta.

    Acum i-a legitimat-o! Marsavia politicii editoriale a PRO TV-ului a vrut sa fie bine mascata – a impanat nesemnificativ intregul program cu un dram de "ceva romanesc", dar asta la orele cand se stia ca telespectatorul poate sa retina cate ceva, adica atunci cand n-a apucat sa bea prima cupa cu sampanie, ca ulterior sa ne bombardeze cu manele pentru ca sa ne putem tigani linistiti si sa le lalaim zile-n sir. Iar curvasaria ca sa fie cat mai eficienta, ne-au fraierit cu rr-romanul de Florin Calinescu si cativa marunti comedianti de Casa de Cultura comunala.

    Chiar imi si imaginez "pacea interioara" care i-a cuprins pe unii ca Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Nicolae Manolescu, Patapievici si inca destui care si-au impiedicat privirile pe PRO TV in acea noapte! Romania are mari probleme sub aceste aspecte, iar pentru asta ar trebui sa apeleze la legi de protejare a limbii si culturii mai dihai decat francezii! Folclorul romanesc, muzica de la ora actuala in general, se repereaza in manele.

    Taranul roman asculta manele, idiotii din stadioane "sufera" in ritm de manea, politicienii la fel, soldatii romani dislocati in contingentele NATO ii invata pe cei americani sa joace-n ritm manelist, iar Romanasii oficiali fac politica pe ritm de manele la Bruxelles, Paris, Londra sau in SUA, asta pana le-o iesi "cazaciocul" pe nas! Dupa programul de Revelion manelist, bine impanat cu bulanele, tatele si buricele muierustilor si nemuierustilor invitate-n studiou, PRO TV-ului "stirist" a inceput sa i se rupa inima de bietii romani intoxicati cu alcool, inzapeziti, omoriti sau uitati de autoritati. Care autoritati, nene? Alea care v-au lasat sa faceti pipi pe o tara sau, ma rog, pe o harta de tara?

    Dupa ce au indobitocit un popor intreg, plus cativa vecini, satrapii moralitatii de la PRO TV s-au induiosat brusc de soarta copiilor parasiti sau a batranilor, au devenit campioni ai luptei impotriva tuturor nedreptatilor si alte asemenea lucruri care pentru ei nu sunt nimic altceva decat niste tampenii aducatoare de audienta si profit.

    (...)

    Ma amuza copios! Doamne, cu cata suavitate se gainateaza in limba romana niste amarate de fetiscane aflate la a doua generatie in pantofi! Cum pot sa faca 17 greseli elementare de pronuntie doar pe un "centimentru liniar" de banda magnetica, numai Cacalin mai poate sti!

    (...)

    Revelionul mediatic al anului 2008 a aratat adevaratul chip al unei Romanii care oscileaza intre stupizeniile analfabete care sunt Vijelie Minune de la Valcea si Be(rbe)cali. Cum ne-or judeca, o, Doamne, acolo, in Ceruri, Emil Cioran sau Petre Tutea? Romania este sortita sa fie permanent o victima a paradoxurilor.

    Are un presedinte, pe Traian Basescu, care vrea sa se metamorfozeze in colacul de salvare al natiunii, un mini-Hanibal care priveste pofticios prin ochean spre Moldova, dar despre care nu stie absolut nimic real decat din cele auzite de la libidinosii si falsii moldoveni cumparati sa se joace de-a pro-romanismul, are, ea, Romania, un prim-ministru sobru, si Calin si Popescu i Tariceanu, si un ministru de Externe, dom' profesor Cioroianu, de care, din nefericire, atunci cand imi amintesc ma gandesc fara sa vreau la Costica Argint, rromul roman de la Roma.

    Acest trio formidabil e intruchiparea perfecta a unui cuplu conjugal (Tariceanu si Cioroianu) stresat de hachitele unei soacre data dracului (Basescu). Nu-i asa ca parca manelele au totusi un rost de definire identitara? Ma doare cumplit ca am fost nevoit sa scriu ceea ce am scris mai sus, dar nici nu pot rabda la infinit ca Doina mamei mele sa fie bruiata de toti nespalatii si analfabetii!
    stay away.

  2. #2
    Posts reader Dadi's Avatar Dadi este placut de toti Dadi este placut de toti Dadi este placut de toti
    Data de inscriere
    10-05-2006
    Sex
    F
    Mesaje
    2,031
    Mesaje bazar
    18
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    254
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    zi-ne ceva ce nu stiam!!!

    cine s-a uitat pe protv de revelion? daca era sa fie singurul canal tv pe care-l aveam, eu dormeam in noaptea de revel daca depindeam de tv.

    de cand cu imnu' manelizat mi-era clar ca protv-ul a mirosit ca tiganizarea e la moda, nu mai exista tigani romanizati, acum sunt romani tiganizati. protv n-a facut altceva decat sa identifice un public tinta si sa-si contruiasca "mesajul" pe acest public. Daca foarte multi oameni adora manelele si tiganii, de ce sa nu facem emisiuni cu si despre? Pun si ei gura unde sare banu', deh, gandire de afacerist. Cu ce se ocupa dl. Scârbu?!


    Dujman

    ...

  3. #3
    Insane Shodo's Avatar Shodo este o comoara de om Shodo este o comoara de om Shodo este o comoara de om Shodo este o comoara de om Shodo este o comoara de om
    Data de inscriere
    27-08-2006
    Sex
    M
    Mesaje
    5,809
    Mesaje bazar
    1274
    Putere Reputatie
    65
    Reputatie
    432
    Puncte CF
    18.0
    Usergroups:
    nu cred ca e foarte multa lume care sta sa se uite la tv de revelion ... poate doar cei mai in varsta ...
    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!

  4. #4
    Senior Member B-A-C-H's Avatar B-A-C-H va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    14-11-2005
    Locaţie
    Unde nici cu gandul nu gandesti!
    Sex
    M
    Mesaje
    744
    Mesaje bazar
    38
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    93
    Puncte CF
    11.0
    Usergroups:
    Nu e vorba de privit la televizor, ci de un fenomen mult mai amplu, care a cuprins toata societatea romaneasca. Decadenta romanismului nu se manifesta numai la televizor.
    stay away.

  5. #5
    Rapper mishu.16's Avatar mishu.16 este o raza de lumina in ochii tuturor mishu.16 este o raza de lumina in ochii tuturor mishu.16 este o raza de lumina in ochii tuturor mishu.16 este o raza de lumina in ochii tuturor mishu.16 este o raza de lumina in ochii tuturor mishu.16 este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    14-04-2006
    Locaţie
    în banan...
    Sex
    M
    Mesaje
    1,716
    Mesaje bazar
    361
    Putere Reputatie
    45
    Reputatie
    664
    Puncte CF
    38.0
    Usergroups:
    nu e nimic nou. nu este nici decadenta, nici altceva, noi asa am fost mereu.

    ........................

  6. #6
    Senior Member Elysium are ceva special... Elysium are ceva special...
    Data de inscriere
    20-06-2006
    Sex
    M
    Mesaje
    825
    Mesaje bazar
    37
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    122
    Puncte CF
    27.0
    Perfect.

    Urasc patriotismul si implicit ma cam doare-n pana de gradul de cultura generala a semenilor mei.

    Cu atat mai bine pentru mine, trec peste ei daca pot, si sper doar sa nu ma uit la nivelul celor din jur si sa ma limitez la putin.


    Lasa-i ba. Prosti da multi si fericiti. Sa fie legea junglei. Cei inteligenti se ridica peste prosti si gata. Asa e peste tot in lume, asa trebuia sa fie si inainte asa o sa fie mai mult ca sigur de acum in colo.


    Ce destept scrisai sa mor io.

  7. #7
    Always in the other side manlif2_0's Avatar manlif2_0 este placut de toti manlif2_0 este placut de toti manlif2_0 este placut de toti
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    ma plimb cu Terra prin Univers
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje
    3,635
    Mesaje bazar
    33
    Putere Reputatie
    56
    Reputatie
    214
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:
    ce facem sa impiedicam asta? peste tot tiganismul a devenit simbolul romaniei. videoclip loredana, videoclip RBD, revelion, agentii de turism, etc. frate e o tara care se duce in jos rau de tot..... ma intreb, de cand o minoritate poate sa fie simbolul unei majoritati? de ce EI ma reprezinta pe mine?
    niciodata n'a fost sa nu fie cumva
    In trecerea grabita prin lume catre veci/ fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci!

  8. #8
    Maniac contagious_scrub's Avatar contagious_scrub este o comoara de om contagious_scrub este o comoara de om contagious_scrub este o comoara de om contagious_scrub este o comoara de om contagious_scrub este o comoara de om
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    3,511
    Mesaje bazar
    124
    Putere Reputatie
    55
    Reputatie
    476
    Puncte CF
    70.0
    deja stim acest lucru
    intrebarea este daca putem face ceva in privinta acestui lucru? dar daca nu avem suportul mediei... degeaba
    multi dintre noi am renuntat de mult la televizor... in schimb avem calculatorul iar internetul ne furnizeaza informatiile de care avem nevoie... si pe care le vrem

  9. #9
    Banned piciul reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    15-01-2008
    Sex
    M
    Mesaje
    22
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    este corect ce scrie razeshul ala dar incomplet, halul asta de tiganizare si manelizare este doar in sudul tarii implicit in bucuresti. in ardeal este alta lume, alta civilizatie, alte moravuri, putini tigani.

  10. #10
    arhitectĂŁ Xayidee's Avatar Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    14-02-2006
    Locaţie
    Neverland/Cluj
    Varsta
    35
    Sex
    F
    Mesaje
    2,010
    Mesaje bazar
    34
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    673
    Puncte CF
    10.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de piciul Vezi mesajele
    este corect ce scrie razeshul ala dar incomplet, halul asta de tiganizare si manelizare este doar in sudul tarii implicit in bucuresti. in ardeal este alta lume, alta civilizatie, alte moravuri, putini tigani.
    sa stii ca iarba nu e mai verde nici in ardeal.
    oricum sunt perfect de acord cu ce a scris. am renuntat demult sa imi mai pese. tot ce vreau e sa termin facultatea si sa plec.
    poate e lipsa de patriotism, dar nu imi risc viitorul pentru o tara care nu mi-a oferit decat faramitele unui viitor mai bun, mereu amanat pentru interesele altora.

  11. #11
    Banned piciul reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    15-01-2008
    Sex
    M
    Mesaje
    22
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Citat Mesaj iniţiat de Xayidee Vezi mesajele
    sa stii ca iarba nu e mai verde nici in ardeal.
    oricum sunt perfect de acord cu ce a scris. am renuntat demult sa imi mai pese. tot ce vreau e sa termin facultatea si sa plec.
    poate e lipsa de patriotism, dar nu imi risc viitorul pentru o tara care nu mi-a oferit decat faramitele unui viitor mai bun, mereu amanat pentru interesele altora.
    iarba nu e mai verde dar palinca e mai buna decat tuica. si viitorul si-l face fiecare singur, nu ti-l face tara sau clasa politica. sunt spalatori de vase si in america sau japonia, sunt elite si in bangladesh. bine, poate nu in bangladesh dar ati prins ideea.

  12. #12
    arhitectĂŁ Xayidee's Avatar Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    14-02-2006
    Locaţie
    Neverland/Cluj
    Varsta
    35
    Sex
    F
    Mesaje
    2,010
    Mesaje bazar
    34
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    673
    Puncte CF
    10.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de piciul Vezi mesajele
    iarba nu e mai verde dar palinca e mai buna decat tuica. si viitorul si-l face fiecare singur, nu ti-l face tara sau clasa politica. sunt spalatori de vase si in america sau japonia, sunt elite si in bangladesh. bine, poate nu in bangladesh dar ati prins ideea.
    ideea era ca din ce in ce mai multi tineri pleaca din .ro spre tarile "mai calde" din vest, nu neaparat ca spalatori elite, acolo si clasa de mijloc e apreciata, pentru ca oricat se straduiesc in tara nu pot sa depaseasca niste limite, cel putin deocamdata. viitorul nu ti-l face tara, dar de cand te nasti si pana cand mori ti-l modeleaza sau influenteaza.

  13. #13
    Senior Member B-A-C-H's Avatar B-A-C-H va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    14-11-2005
    Locaţie
    Unde nici cu gandul nu gandesti!
    Sex
    M
    Mesaje
    744
    Mesaje bazar
    38
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    93
    Puncte CF
    11.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Elysium Vezi mesajele
    Perfect.


    Lasa-i ba. Prosti da multi si fericiti. Sa fie legea junglei. Cei inteligenti se ridica peste prosti si gata.
    Nu sunt de acord cu mai nimic din ce ai scris
    E, insa, opinia ta.
    Din toate, vreau, totusi, sa iti atrag atentia doar asupra faptului ca in legea junglei nu inteligenta primeaza, ci forta bruta, mai ales dublata de prostie. Nu cred ca asta te face sa te simti in siguranta

    Citat Mesaj iniţiat de manlif2_0 Vezi mesajele
    ce facem sa impiedicam asta?
    Ai pus intrebarea corecta. Acea intrebare pe care ar trebui sa si-o puna fiecare.
    Last edited by B-A-C-H; 16-01-2008 at 00:59. Motiv: Automerged Doublepost
    stay away.

  14. #14
    Make a Little Happymess Wrajitorul's Avatar Wrajitorul are reputatia dezactivata
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Sex
    M
    Mesaje
    3,502
    Mesaje bazar
    219
    Putere Reputatie
    55
    Reputatie
    828
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:
    its all gone to shit.



    kill them all, let god sort them out.
    Colors made sounds in his mind. And he learned to play those sounds on his instrument. Green, with its infinite variations, was his most subtle harmony. The Listeners came, took him from his home to a house in a deep Deciduous Forest and listened as his music was played through perfect speakers on the roof of his house.

  15. #15
    Senior Member cisi_2k's Avatar cisi_2k va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    14-01-2006
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje
    737
    Mesaje bazar
    337
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    91
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    1 in noaptea de revelion nu m-am uitat deloc la tv...nu prea m-am uitat la realitate...
    2 nu pot sa vorbesc eu despre romania atata timp cat eu nu am plecat din oltenia...ma refer sa stau sa cunosc oamenii....In general craiova este un oras cu multi tigani, si 80 % din ei sunt aia care nu vreau sa ii vad ii vad naoptea,intorcandu-ma acasa in coltu blocului in grupuri de 10-15.Mai sunt si cei cu sticlele de plastic...oameni care ar putea sa mearga la servici, sa duca o viata normala intr-un apartament fie el si inchiria, prefera sa caute in gunoaie, sa tarasca saci imensi cu sticle turtite, sa-si tina copilul dupa ei prin zapada, sau in cel mai bun caz , in caruta.
    Sunt si tigani carora nu ai ce sa le reprosezi...isi duc viata lor, nu te deranjeaza cu nimic..., dar prea putini.
    Trist este insa , ca din ce in ce mai multi oameni incearca sa faca ceea ce aud in manele...)ce aiurea suna..., deci incearca sa arate cat sunt ei de smecheri, cati bani au,...si altele.As fi ipocrit sa spun ca nu ascult manele, dar nu toate aberatiile cu abracadabra si mai stiu eu ce "melodii ale anului 2008" au mai scos.Manelele nu sunt un stil de viata, sunt melodii pe care te poti simti bine cu prietenii la un chef, etc...

  16. #16
    Junior blabla reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    25-10-2007
    Locaţie
    CRAIOVA
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje
    100
    Mesaje bazar
    131
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    bah nu cred deloc ca-i rau sa fie concurenta ... iar daca tu spui ca suntem neam decadent nu uita ca imaginile se pot distorsiona daca te uiti toata ziua la stirile de la ora 5 pe pro asa ca nu cauta prostie ca ai sa gasesti peste tot si minuna-te cand vezi frumosul ia din viata ce-i frumos ... tu crezi ca Italienii nu ne vor? pai nu se duc toti inaptii din tara la ei sa se scoata asa ca multumeste statului Roman ca accept tezaurizarea ... iar italienii sa sti ca-i folosesc MOKA asa ca nimeni nu pierde

    ... cine-i de valoare se pune in valoare si fi obiectiv nu esti in ultima tara din lume ci chiar o sa fie mai bine fi linistit ...

  17. #17
    Member lebron's Avatar lebron reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    04-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    149
    Mesaje bazar
    72
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    Eu inca cred ca se poate schimba ceva... Adica am intalnit si intalnesc oameni de calitate peste tot... Totul e ca acesti oameni sa se implice mai mult in civilizarea semenilor lor.

    De acord, ne aflam undeva foarte jos ca si nivel de civilizatie si inca nu am gasit un punct de plecare, insa propun un mini-slogan sa spun asa, pe care l'am vazut pe un afis in Belgia: Respect mutuel, c'est classe.
    100% adevarat, nu? Incercati o saptamana sa respectati aproapele, va garantez ca va va fi foarte greu si asta datorita "eu smecher tu prost".

    Trebuie sa credem ca se poate schimba ceva, altfel totul e pierdut si nu avem ce face decat sa plecam spre alte meleaguri.

  18. #18
    Custom User Title xan's Avatar xan este deja o vedeta xan este deja o vedeta xan este deja o vedeta xan este deja o vedeta xan este deja o vedeta xan este deja o vedeta xan este deja o vedeta xan este deja o vedeta xan este deja o vedeta xan este deja o vedeta
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    6,175
    Mesaje bazar
    42
    Putere Reputatie
    68
    Reputatie
    1475
    Puncte CF
    86.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de manlif2_0 Vezi mesajele
    de cand o minoritate poate sa fie simbolul unei majoritati? de ce EI ma reprezinta pe mine?
    din cauza pasivitatii majoritatii. romanul, de doua decenii, a fost adus la nivelul de leguma. a fost invatat sa astepte. sa astepte intrarea in NATO, in UE, sa astepte sa vina americanii sa investeasca, sa ii puna painea pe masa. majoritatea romanilor asteapta sa vina binele la ei. problema e ca vine mai mult rau decat bine.
    la fel si cu taxa de prima inmatriculare. de ce guvernantii nostrii sunt singurii din lume care isi permit sa isi bata joc de poporul lor, popor care i-a propulsat acolo? pentru ca romanul a fost adus la stadiul asta. un popor deprimat este un popor care nu se revolta. pai sa vedeti francezii, englezii cum ies in strada de fiecare data cand guvernantii calca pe bec. dar am deviat prea mult.

    vedeti clipul asta, are doar 1:40
    desi este facut in anii '70 in jurul societatii nord-americane, este relevant si aici.

  19. #19
    el_tard el_max's Avatar el_max are reputatia dezactivata
    Data de inscriere
    22-02-2006
    Locaţie
    inner self...
    Sex
    M
    Mesaje
    2,006
    Mesaje bazar
    115
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    7
    Puncte CF
    35.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de xan Vezi mesajele
    din cauza pasivitatii majoritatii. romanul, de doua decenii, a fost adus la nivelul de leguma. a fost invatat sa astepte. sa astepte intrarea in NATO, in UE, sa astepte sa vina americanii sa investeasca, sa ii puna painea pe masa. majoritatea romanilor asteapta sa vina binele la ei. problema e ca vine mai mult rau decat bine.
    la fel si cu taxa de prima inmatriculare. de ce guvernantii nostrii sunt singurii din lume care isi permit sa isi bata joc de poporul lor, popor care i-a propulsat acolo? pentru ca romanul a fost adus la stadiul asta. un popor deprimat este un popor care nu se revolta. pai sa vedeti francezii, englezii cum ies in strada de fiecare data cand guvernantii calca pe bec. dar am deviat prea mult.

    vedeti clipul asta, are doar 1:40
    desi este facut in anii '70 in jurul societatii nord-americane, este relevant si aici.


    romanul este de mult timp o leguma....s-a trezit la revolutie odata....acum o sa mai treaca ceva timp pana se va trezi din nou....

    nonconformity in my inner self/only I guide in my inner self....
    I am what I create/believing in my fate/integrity is my name.
    nobody moves...nobody gets hurt...
    While You Sleep I'll Destroy Your World


  20. #20
    Always in the other side manlif2_0's Avatar manlif2_0 este placut de toti manlif2_0 este placut de toti manlif2_0 este placut de toti
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    ma plimb cu Terra prin Univers
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje
    3,635
    Mesaje bazar
    33
    Putere Reputatie
    56
    Reputatie
    214
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:
    xane, si care e solutia? miting? greva? revolutie? trebuia sa avem dupa 89 si o revolutie a mentalitatii. degeaba zicem de iliescu, nici unul dintre romani nu a evoluat, toti au vrut sa puna mana pe os. iar acum, cand cativa chiar ne-am revolutionat gandirea in senul care trebuie, majoritatea involueaza, astfel ca din punt de vedere al coruptiei, al mizeriei guvernantilor in prezent (si a tot ce inseamna domeniu public), al aservirii si pupincurismului politic, consider ca suntem sub ceea ce eram in comunism. de fapt, noi acum ne traim evul mediu, in care avem doi duci, fiecare in palatul lui (unul la cotroceni si unul la victoria), ce duc o lupta intre castele.

    in tot acest timp, consider ca sarbu ar trebui judecat pentru tradare, pentru tot ceea ce face creand imaginea asta romaniei. ma indigneaza ca rromii ajung sa fie "adevaratii" romani, iar simbolurile noastre (manastirile figurate prin calugarul acela) sa fie luate'n baza (clar ma refer la videoclipul rbd). te intrebi de ce e taxa aia de prima inmatriculare? e cam singura chestie buna dar intr-o orarecare masura implementata prost. continuand exemplul RBD si facand o conexiune intre second hand si mijloace de tranport, ele fiind exponentul cel mai vizibil si palpabil de catre toata lumea al acestui concept (SH), pentru ca romania sa nu se uple de autobuze ca in videoclipul rbd. sunt atatia bani din fonduri structurale pentru modernizare, iar noi cumparam toate cacaturile din occident, care la nici doua luni se strica (unul din noile tramvaie vechi de 100 de ani deja azi era la remorca). asteptam 30 de autobuze noi, cu AC, care sa revolutioneze transportul public craiovean si astfel sa decongestioneze traficul, o parte din soferi trecand la transportul public, si in schimb vin o turma de rable care peste un an daca vor mai fi jumate in circulatie.
    la fel si cu sh, daca se va calcula cat se va baga in 5 ani in reparatiile necesare, plus pretul initial, clar se va depasi pretul unui automobil nou nout cu tot cu revizii pentru 5 ani. dar de, un logan nou nu e bmw fugarit, si nici o alta masina de 10000 E noua ca una sh de 10000 care o data a costat 20.000, pentru ca suntem frustrati.

    nu asa se progreseaza, multumindu-ne cu gunoaiele altora. chiar asa am devenit o natiune de "gunoieri"?

    p.s. poate suna a atac, dar e doar o refulare, iar tu mi-ai servit mingea la fileu. tu esti indignat de guvernanti si te folosesti de taxa de prima inmatriculare, eu sunt indignat de harburile pe care cresc muschi prin locurile de parcare si ma folosesc tot de taxa de prima inmatriculare, plus ma folosesc de harburile de buze ca sa imi exprim opinia fata de guvernarea locala.
    Last edited by manlif2_0; 16-01-2008 at 10:47.
    niciodata n'a fost sa nu fie cumva
    In trecerea grabita prin lume catre veci/ fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci!

Pagina 1 din 3 1 2 3 UltimaUltima
Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: