ce de "E"uri
ce de "E"uri
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid sideways in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly screaming "WoooHoooo! What a Ride!
asa zisele ''E''-uri sunt substante cu rol de conservare,colorare, si pt a ''da gust''...cele mai periculoase se gasesc in gume si margarina....oricum 99 la suta din produsele comercializate au ...oricum frumoasa initiativa coca-cola zero care ar trebuii sa fie sanatos(doamne ce gluma) contine unul dintre cele mai periculoase conservante...trebuie sa iubesti economia ....nici un respect pentru cumparator...profit maxim pentru producator...mai jos am postat un articol mai obiectiv
Produsele alimentare ieftine sint si cele mai bogate in E-uri nocive. Din cite se pare, circa 70% din bolile romanilor sint provocate de alimente, mai precis de continutul acestora. Din pacate, legislatia nationala in domeniu nu interzice nici unul dintre aditivii alimentari aflati pe piata, indiferent ca fac parte dintre cei considerati a fi cancerigeni, toxici, periculosi sau suspecti.
Aditivii alimentari au fost clasificati in mai multe categorii: suspecti, periculosi, toxici si cancerigeni. Cei mai "pacatosi" sint cei toxici (E220, E221, E222, E224 - sulfiti, conservanti), care produc boli intestinale si alergii. Se gasesc in carnea de hamburgeri, cartofi deshidratati, fructe confiate, prajituri, bere, vin, otet de vin. E338 (acidifianti) afecteaza tubul digestiv.
Se gaseste in produsele cu gust acru sau acid ridicat. E339, E340, E341 (saruri de topire) afecteaza tubul digestiv. E407 (gelifiant) afecteaza tubul digestiv, E450 (emulsificator) afecteaza tubul digestiv, E461, E463, E465, E466 (agenti de incarcare) afecteaza tubul digestiv. E230 (bifenil - conservant), interzis in Australia, poate produce boli de piele. Se gaseste in citrice.
E231 (ortofenilfenol - conservant), posibil si cancerigen, interzis in SUA si Australia, produce boli de piele. E232 (conservant) poate produce boli de piele. E200 (conservant) este extrem de toxic si periculos deoarece suprima din organism vitamina B12. Si lista ar putea continua.
Printre alimentele cu cele mai multe "e"-uri nocive se numara margarina vegetala, guma de mestecat, uleiul de mustar, mezelurile si bauturile racoritoare. Consumul indelungat de produse alimentare aditivate sintetic produce un bombardament asupra organelor interne, care provoaca distrugerea sistemului imunitar, precum si o serie de tumori maligne si benigne.
nu te supara pe mine dar cine te pune sa mananci mizeria aia?
de domne, daca baga multe ingrediente in ea si eticheta e mica... ma intreb cat ar mai fi continuat lista... acolo cred ca vroia sa zica arome naturale si identic naturale (mai ales de de-alea ultimele), si iar niste euri, etc... oricum cea mai tare chestie de gen a fost pe o eticheta pe care efectiv scria etc. dar nu mai retin de la ce era
niciodata n'a fost sa nu fie cumva
In trecerea grabita prin lume catre veci/ fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci!
la cat sunt de bune nu stiu cata lume sta sa mai citeasca
i sarea e e-u ...si simcer imi venii o pofta d gogosi de nu va spun..asa ca ma duc sa imi fac clatite
women have their fault,men only two,everything they say, everything they do
My similing licence has been suspended...there is no gold at the end of the rainbow
kandya, Trabook, Aetana! x3
Augen sagen mehr als Worte
n-am mancat gogosi de la kaufland da indiferent ce si de unde mananci tot are E-uri.toate produsele au, numai k pe unele nu sunt scrise denumirile cu E-uri ca sa nu le vada lumea ci scrie vreo denumire din aia din chimie sau mai stiu eu ce
Iata cateva variante:
Descarcati varianta potrivita: