Dezavantaje cand circuli cu o masina care nu este pe numele tau!!!!!


  1. #1
    De-al casei sstorm30's Avatar sstorm30 este o comoara de om sstorm30 este o comoara de om sstorm30 este o comoara de om sstorm30 este o comoara de om
    Data de inscriere
    26-01-2006
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    383
    Mesaje bazar
    1257
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    379
    Puncte CF
    0.0

    Dezavantaje cand circuli cu o masina care nu este pe numele tau!!!!!

    Nu primesti despagubiri de la asigurator
    Daca conduci o masina care, in acte, are alt nume decat cel din buletinul tau, ai o serie de probleme serioase. In primul rand, daca vei fi lovit de o alta masina, din vina altui sofer, asigurarea RCA a acestuia nu-ti va acorda nicio despagubire. Asta este inca o portita pe care au gasit-o asiguratorii ca sa mai salveze niste bani. Pentru ca, atunci cand te duci la constatator ca sa faci dosarul de dauna, trebuie sa fie prezent cel din carte si talon. Sau un imputernicit cu procura notariala. Dar, de cele mai multe ori, cei care conduc masini fara sa fie pe numele lor nu detin procura. Si au surprize, atunci cand vreun dobitoc ii loveste din greseala, ca trebuie sa faca reparatia masinii din propriul buzunar.

    Poti ramane fara masina
    Din punct de vedere legal, contractul de vanzare-cumparare realizat la un ghiseu care se ocupa cu acte auto nu are nicio valoare. Dar absolut niciuna! Vanzatorul masinii, din diferite motive, fie ca a primit amenzi acasa de la noul posesor, fie ca are probleme cu politia din cauza masinii vandute, se poate duce oricand la politie si sa declare masina furata. Chiar daca noul cumparator detine talonul si cartea masinii, titularul acestora poate scoate altele si poate declara masina furata pentru a o recupera. Neintelegeri de acest gen sunt de obicei rezolvate in instanta, pentru ca pot aparea martori de ambele parti care vor spune ca masina a fost vanduta legal. Insa legal inseamna ca noul posesor sa o fi trecut in termen de 30 de zile pe propriul nume. Deci, daca nu e pe numele sau, masina poate fi usor declarata furata, noul cumparator neavand nicio dovada legala ca ii apartine.

    Nu iti poti recupera talonul
    Sa zicem ca faci vreo tampenie in trafic, ca esti prins cu folie neautorizata pe geam sau ca mergi cu becurile aprinse. Te opreste politia si iti retine talonul. Ce te faci? Ai doua variante: ori dai spaga pe loc ca sa nu ti-l ia, ori ramai fara el de tot. Numai titularul din acte, pe baza buletinului, poate ridica talonul. Daca nu ai procura notariala, nu il poti recupera. Si, daca ai ramas fara talon, altul nu mai poti scoate de la politie... Singura varianta, cand te stii cu musca pe caciula, este sa ii spui agentului de la rutiera care te opreste ca ai uitat talonul acasa si risti amenda pentru ca nu detii toate actele la tine.

    Nu poti iesi cu masina din tara
    O masina care nu este pe numele tau are voie sa mearga doar pe teritoriul Romaniei. Poti iesi din tara cu un autoturism care alt nume in acte doar daca ai procura pe numele tau. Daca insa ai cumparat masina si nu ai asa ceva, poti intampina probleme. De obicei, nu te intreaba nimeni de sanatate, dar daca dai peste vreun vames cu exces de zel, nu neaparat in Romania, ci in alta tara, care te ia la intrebari, risti sa te intorci din drum aiurea.

    Este mai greu de vandut
    Cand cumperi un automobil dar nu il treci pe numele tau, fisa fiscala cu radierea de la financiar ramane pe numele tau. Dar tu, daca nu o bagi in evidenta la unitatea de care apartii ca sa platesti impozit, atunci cand o vei vinde, cel care o ia nu va putea la randul sau sa o treaca pe numele lui. Adica, in caz ca doresti sa o vinzi, va trebui sa o introduci la financiar, sa platesti impozitul pe perioada integrala de cand ai cumparat-o, dupa care sa o scoti si sa faci o noua fisa fiscala pe numele viitorului proprietar.

  2. #2
    Insane koss®'s Avatar koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    31-07-2007
    Locaţie
    BlueSud
    Sex
    M
    Mesaje
    7,697
    Mesaje bazar
    365
    Putere Reputatie
    72
    Reputatie
    2461
    Puncte CF
    23.5
    Erata. Orice taxa sau impozit se plateste retroactiv pe maxim ultimii 5 ani.
    E si normal sa fie in trafic multe masini cu acte pe alt proprietar ci nu efectiv pe sofer. Cu atatea taxe de inmatriculare se merge asa mokka.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: