Lucrez sau am lucrat acolo


  1. #1
    Member cold_sun79's Avatar cold_sun79 este placut de toti cold_sun79 este placut de toti cold_sun79 este placut de toti
    Data de inscriere
    15-11-2010
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    141
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    28
    Reputatie
    249
    Puncte CF
    0.0

    Thumbs up Lucrez sau am lucrat acolo

    Deschid acest subiect din dorinta de a afla conditiile reale de lucru, remuneratie, program etc, oferite de firmele din Craiova, conditii si informatii care niciodata nu sunt mentionate in anunturile de angajare.
    Asa ca va invit sa dezvoltam acest subiect, sa facem schimb de informatii astfel incat sa aflam si noi unde merita cu adevarat sa lucrezi si unde anume in fata e gardul si in spate leopardul.
    De ex: job in ziar...8H/zi conditii foarte bune, salariu motivant blabla.. si cand te angajezi descoperi ca la ora 4 se trezeste sefutul ca mai trebuie nu stiu ce facut si angajatul in loc sa-i dea jet sta, sau la salariu te trezesti ca e alta suma.

    Ok, vad ca deja 26 de pesrsoane s-au uitat la acest subiect insa nu au avut nimic de spus, voi incepe eu ca sa sparg gheata.....
    Eu: Lucrez pe platforma Ford din 2011, din 2017 lucrez chiar la Ford Romania S.A, pt noii angajati sal este undeva la 1600 + bonuri 15 lei x cate zile lucratoare are luna, prima de craciun/pasti/concediu vara/8 martie si parca si de ziua copilului adica din cate imi amintesc 1000/800/1400/200 net in ordinea enuntata anterior. Puncte forte angajator: salariul la timp, fara stres cat timp iti faci treaba... ai operatii de facut bine stabilite nu la modul mai da si cu mopul, nu te deranjeaza nimeni, program respectat la minut!, transport, intelegere probleme personale, asistenta medicala 24h in functie de ora la care esti la servici, colectiv super sefi super, 8h lucru cu pauze incluse nu cum e la patron cu 1h suplimentara sa-ti faca programul 9h sa aibe ei cat mai mult firma deschisa (conform legii la 1h de lucru ai 5 min pauza si comasate ajungi ca si la Ford cu pauze la 8h de 8 min dupa 2h apoi 20min dupa 4 , inca 8min dupa alte 2h si apoi spre casa frate), sambata si duminica liber sau daca ai ghinion sa lucrezi in presaj, motor sau mentenanta ai program turnus ceea ce inseamna ca vei avea doua zile libere consecutive in saptamana adica atunci cand acestea vor cadea....luni-duminica dar ai spor de turnus 25% din salariu fie el brut sau net cum vrei sa calculezi sau 25%+ din 1600 lei. Alt plus? Ok, ai vacanta de sarbatori de regula 21-22decembrie....pana pe 3-4ianuarie, vacanta de pasti 1 saptamana, 10 zile lucratoare vara adica vre-o 16. Sa nu uit sa va spun de alt avantaj si acela ca in caz de orice, sunteti reprezentati de sindicat la orice conflict de munca si se ajunge pana la un proces in care veti fi reprezentat de sindicat impotriva patronatului insa 99,9% nu e cazul problemele fiind rezolvate intern si nu trebuie sa platiti avocat sau altceva!
    Sa nu uitam temperatura ......iarna ai in jur de 17 grade C vara depinde de sectie..la motor sunt in jur de 23 vara-iarna (au climatizare) in rest iarna nu scade sub 17 dar vara creste pana la 30C. Curatenie? Nu e praf, e curat!
    Bun, acuma daca v-am parut prea libidinos cu angajatorul sa strecem la partile negative!


    Contra!: lucrul in ture...cine nu a lucrat poate face pe langa depresie, epuizare fizica, probleme de familie, de odihna in primul rand (la ora 23 pleci la servici pt tura 3), lucrul la banda...poti nu poti banda merge trebuie sa iti faci operatiile in timpul alocat/ 8/ore cu exceptia pauzelor nu stai ci te misti in ritmul benzii adica masinile si subansamblele merg si le asamblezi din mers....muncesc si oameni de 60 de ani si de 18.....
    Daca imi mai amintesc lucruri negative sau pozitive sau daca intrebati si nu am mentionat voi reveni cu completari...multumesc.

    Deci daca doriti, va invit sa dezvaluim miturile angajatorilor din anunturile de recrutare formulate la modul "job sigur, conditii excelente, echipa tanara, program 8h dar de fapt 7 zile din7..salariu x dar de fapt brut nu net, net fiind cat iei in mana, angajez baieti..lol, brutarie {aia lucreaza non-stop} sau peco ofer 2400 dar de fapt 2400 e format din sal+bonuri de masa+ bonusuri care bonusuri nu se dau de ex ca nu are el clienti sa cumpere o ciocolata la de 3X pretul"
    Last edited by cold_sun79; 02-03-2019 at 17:09. Motiv: update

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: