nu stiu sa fac decat cartofi prajiti
ps :mi-e foame![]()
nu stiu sa fac decat cartofi prajiti
ps :mi-e foame![]()
i make juice happen.
Cat am fost plecata la facultate, eu impreuna cu my best friend stiam sa gatim numai paste....si cartofi prajiti. Daca asta se pune la gatit....Intre timp ne am intors si inca locuim cu mamele! Spre fericirea noastra.
urasc bucataria!!!![]()
![]()
asadar.....caut tanar frumos,destept,devreme acasa si cu talente culinare![]()
eu stiu decat sa tai painea![]()
sorry,all or nothing!aaa....si am uitat sa adaug...imi plac masinile de teren![]()
![]()
![]()
cam tot ce stie mama sa faca stiu si eu
de la sarmalutze pana la cozonac![]()
Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!
`eu stiu numa` sa mananc ...![]()
![]()
::
Ficat pasare – 7-8 bucati
Piept de pui – 1-2 bucati (depinde cat de mari sunt)
Cascaval ras marunt – 2-3 felii
Masline negre felii – cat intra intr-o cescuta de cafea
Masline verzi – 10-12 bucati
Ciuperci – 5 bucati, taiate felii
Smantana – 5 linguri
Lapte – aprox. 200 ml
Lamiae – 2 felii decojite, taiate cuburi
- putina zeama
Condimente: oregano, piper, busuioc, tarhon si cimbru
1. Se taie pieptul de pui cuburi mari sau orice fel de forma, fiecare dupa imaginatie, si se pune la fiert in apa cu putina sare (nu trebuie neaparat lasat pana este fiert complet, deoarece apoi se va si praji).
2. Intre timp, se prajeste ficatul: se pune putina sare, oregano, piper, busuioc. Se adauga putina zeama de lamaie.
3. Se prajesc ciupercile, cu putina sare.
4. Dupa fierbere, se frige si pieptul de pui, peste care se presara putin tarhon si cimbru si se stropeste cu vin alb. Se lasa atat cat sa capete culoare aurie.
5. Se pregateste sosul: se amesteca 3 linguri smantana cu laptele si cascavalul ras, se adauga putina sare, usturoi (optional, dar ii da un gust aparte), piper, cimbru si oregano. Se adauga putin ulei de masline si 3 pahare de apa. Se lasa sa fiarba cam 5 minute.
4. Se pun intr-o oala (de aprox. 3 litri): ficatul, pieptul de pui, maslinele (negre si verzi), ciupercile, se toarna sosul, se amesteca toate, se adauga ultimele 2 linguri de smantana si apa astfel incat sosul sa acopere totul. Se pune la fiert toata compozitia si se lasa pana scade putin (sa se ingroase sosul, nu foarte mult). Se adauga patrunjel si cuburile de lamaie (trebuie sa fiarba si ele cam 5 minute).
Am incercat pe cat posibil sa aproximez cat mai bine cantitatile, doarece niciodata nu am stat sa le cantaresc, le combin dupa aprecierea mea vizuala si dupa gust. Oricum, din cantitatile trecute aici iese cam 3/4 dintr-o oala de 3 litri. Toata pregatirea… aprox. 1 ora si jumatate. Insa in timpul acesta se poate de voie face si altceva, nu trebuie “pazite”.
------------------------------------------
acum ceva dulce:
melcisori sau macaroane
nuca de cocos
branza (sarata sau dulce)
dulceata de visine
fulgi de porumb
oua
smantana
lapte
Se pune la apa cu sare si putin ulei la fiert. Cand clocoleste apa, se pun pastele. Se lasa sa fiarba. (pentru cantitatile pe care le voi trece mai jos este nevoie de aprox.
Intre timp:
- se amesteca intr-un castron cu lapte: nuca de cocos (cam jumatate de castron) si 3 linguri de smantana. Se pune esenta de vanilie si rom, scortisoara si zahar. Cantitatile se stabilesc astfel incat sa devina totul o crema.
- Se sfarama branza (pentru cei carora nu le place branza sarata, se poate folosi si branza dulce). Se poate condimenta, desi pare foarte ciudat, cu busuioc, insa se pune foarte putin – ii da o aroma deosebita. Se adauga zahar, in functie de cat de dulce doriti sa fie.
Dupa ce s-au facut pastele, se unge tava cu ulei si se aseaza:
- un strat de paste;
- un strat de branza;
- un strat din amestecul de nuca de cocos;
- din loc in loc se pun visine din dulceata.
- din nou un strat de paste, branza samd., pana se termina toate ingredientele.
Deasupra se aseaza un strat de fulgi de porumb, se presara zahar, se pune putina miere de albine si putin ulei de masline.
Se amesteca separat lapte, 3 linguri de smantana si 1 ou (cel putin). Cantitatea trebuie sa poata acoperi toata compozitia din tava.
Se toarna acest amestec peste stratul de fulgi de porumb.
Se baga la cuptor.
Last edited by Lan9; 22-11-2008 at 16:12.
nu prea le am cu gatitu`...
oua in tigaie si cartofi prajiti atata stiu
in schimb mananc in disperarese si vede pe mine de altfel
![]()
Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!
Imi place foarte mult sa gatesc desi nu am mereu timp pentru asta. Stiu sa fac pizza cu blat pufos (secret profesional), paste cu sos (cu legume si carnita/creveti), cartofi prajiti, friptura la capac, dovlecei la cuptor cu branzica, pui cu smantana, si ca dulciuri-saleuri si tort si clatite
![]()
Pui la cuptor
piept de pui, preferabil fara os
branza feta
bacon
cartofi
cascaval
ciuperci la cutie
Se unge tava cu ulei, se aseaza pieptul de pui in tava(preferabil sa se ocupe toata suprafata tavii). Peste pieptul de pui se aseaza cartofii taiati felii(nu foarte subtiri ca se ard), apoi branza feta(nu f multa ca se topeste repede si rpeferabil sa ramana deasupra puiului si nu pe marginile tavii), baconul taiat felii potrivit de groase, ciuperci si ultima oara se pune felii de cascaval. Se pune la cuptor cu folie de aluminiiu. Catre sfarsit se scoate folia de aluminiu ca sa prinda crusta baconul.
Dupa preferinta si condimente.
Pofta buna!!!
PS: Sper ca n-am incurcat ingredientele![]()
Nu prea stiu sa gatesc dar incerc sa invat.Deocamdata stiu sa fac doar atat:
-cartofi prajiti
-omleta
-mamaligutza
-mancare de cartofi
-friptura la cuptor
-salata de beof,vinete,rosi,varza
-rulada cu finetti(gem dupa preferinte)
-tarta cu mere
-prajitura cu gem
-tort de mere
-pizza![]()
Vrei sa traiesti viata din plin? Nu mai plati factura la internet!
Eu ador salata de vinete, salata de ton, salata boeuf, sarmalele, strudelul cu mere,strudelul cu nuca(facute in casa), astea sunt in topul preferintelor mele si stiu sa le prepar dupa placul meu("gusturile nu se discuta").
Am mancat rac fiert si caracatita prajita(proaspete, nu la conserva) si m-am indragostit de gusturile lor.
Cartofi Prajiti, OO in tigae,ochiuri sau omleta.Sau fierte.
Friptura
Supa,mancare de cartofi.Cornuletse si nus,mai stiu cateva.
![]()
numai bucatari pe aici.... eu am incercat sa fac cartofi prajiti si am aruncat uleiul prin bucatarie(nu intrebati..) cand am incercat sa fac pop-corn am dat foc la jaluzele...![]()
deci in concluzie nu stiu sa gatesc mai nimic...dar ma pricep de minune la mancat....![]()
Iata cateva variante:
Descarcati varianta potrivita: