Vom trai sa vedem si noi in frumosul centru al orasului nostru asa ceva ?
http://www.youtube.com/watch?v=Hau7S...feature=relmfu
Vom trai sa vedem si noi in frumosul centru al orasului nostru asa ceva ?
http://www.youtube.com/watch?v=Hau7S...feature=relmfu
Deocamdata, in centrul orasului nostru se construieste un mare si urat pod de beton, in genul celui de la, sa zicem, Cotofeni.
Ala pe sub care trece trenul.
Ce sa mai zici...Cand la conducere tolerezi triburi tiganesti...
Din cate stiu acum 2 ani se tineau astfel de concerte in fata statuii
Sincer, nu prea cred ca va fi asa la noi. Asemenea reprezentatii nu atrag multa lume, sunt dedicate unui numar restrans de persoane cu un bagaj intelectual si de cunostinte peste medie. Sa ne uitam la persoanele care vin la concertele si manifestarile din centru. Sunt tziganii si boschetarii care fie ca vine Michael Jackson post-mortem, fie ca vine Florin Salamul de Aur, ei sunt acolo. Sunt tinerii care se plimba un pic pe centru inainte sa mearga in cluburi. Sunt oamenii care vin pe centru sa manance mici si bere si sa caste gura. Sunt si oamenii care pleaca de la birou si mai au cateva ore sa se relaxeze, care au de ales sa stea acasa, sau la un restaurant mai select, sau mai stiu eu ce spectacol cultural sau sa se ingramadeasca printre categoriile celelalte, care il asteapta pe Connect-R, Velea, Inna si mai scapa cate un 'M..e Steaua!' Cati din cei care sunt prin centru la spectacole au auzit de Clayderman, Andre Rieu, trupa Bond, au auzit in viata lor o orchestra sau au fost la teatru?
Da chiar acum,o vioara si un om canta...a jale;nu este Joshua Bell,care a cantat pe strada si a primit 32 dolari,ci un cersetor roman ,care isi castiga existenta.Care este diferenta?
Diferenta este ca sunt alti care observa, si isi doresc sa se schimbe ceva si cat mai repede !
Eu cred ca sunt multi care au un potential enorm si un intelect suficient de a fii om, dar nu inteleg de ce se limiteza si cat mai accepta asta !
Padurea creste in 1000 de ani,iar focul o arde intr-o noapte!
Ce facem pentru noi moare cu noi, ceea ce facem pentru altii, pentru lume, ramane nemuritor!
N-are nicio legatura faptul ca se construieste pasajul, foarte util de altfel, cu faptul ca nici la un concert sustinut de Velea, Contactor si ceilalti nu putem asista in mod civilizat. De vina nu sunt nici tinerii care vin la concert doar pentru a vedea dansatoarele si sa traga flegme, injuraturi si palme dupa ceafa "pretenarului" din fata sa. De vina e strungarul care nu si-a facut nitel timp si pentru copilul sau atunci cand a venit de la uzina/carciuma.
Iarasi am fost inteles gresit si m-ati dat cu negativ.Cand am intrebat care este diferenta,am facut-o in mod retoric.De accea am facut ref.la simbolistica gestului lui J.B;.Romanii sunt prea stresati de lacomia materiala, pentru a mai avea timp de cultura.Apropo de ce spune LOCO mai jos,acel ''strungar'',castiga prea putin ,pentru a-si permite sa fie relaxat,sau este prea limitat, pentru a gusta din ''luxul'',numit ''cultura''.Traim in Romania...lui Becali,Mazare,Voiculescu,M.Badea,Gadea etc;EI sunt vedete ,si pe ei romanii ii ''savureaza'';[nu toti dar destui].
cred ca da.
avem multi artisti care canta pe scenele lumii.
Nu s-a pus problema ca n-am avea artisti. Dar de unde facem rost de PUBLIC?
Sunt curios cati dintre ”comentatorii” de mai sus au abonament la Filarmonica Oltenia.
Vineri de vineri, sala filarmonicii este jumatate goala (sau plina...), iar media de varsta a melomanilor este peste 50 de ani.
Si se canta pe vioare Stradrivarius si Guarnieri, iar cei ce canta nu-s cu nimic mai prejos decat Rieu.
Cand lucrurile se vor schimba, poate va veni si Rieu sa dea un concert in Craiova. Chiar daca eu l-as prefera pe Liviu Prunariu, Alexandru Tomescu sau Gabriel Croitoru. Marile Filarmonici ale lumi stau la coada ca sa-i aiba pe afis, iar cand ajung in Craiova sala (minuscula) a filarmonicii nu este niciodata plina.
"Nu înţelegi un lucru pe deplin decât dacă poţi să i-l explici bunicii." <Albert Einstein>
Padurea creste in 1000 de ani,iar focul o arde intr-o noapte!
Ce facem pentru noi moare cu noi, ceea ce facem pentru altii, pentru lume, ramane nemuritor!
Nu am abonament. Dar asta nu inseamna ca ma zgarm in qur atunci cand asist la un astfel de eveniment. Asta era ideea. Stim sa fim spectatori? Eu unu' zic ca stiu. Cu sau fara abonament. Si daca tot te dai cult, vezi ca se canta la viori, nu "pe vioare", lumii nu "lumi". Cred ca ar trebui sa-ti faci abonament si la Aman.
Nu m-am dat cult, dar n-am de gand sa-ti schimb impresia. Imi recunosc greselile, ai dreptate. (La Biblioteca Aman nu se face abonament ci numai o legitimatie).
Din pacate, public nu prea mai este. Nu numai sala filarmonicii este goala dar si cea a teatrului sau a operetei. Erau vremuri cand trebuia sa-ti iei bilet cu saptamani inainte de eveniment. Cei ce nu mai merg la spectacole uita sa fie spectatori. Din nenorocire.
"Nu înţelegi un lucru pe deplin decât dacă poţi să i-l explici bunicii." <Albert Einstein>
Ai dreptate. Scuze ca m-am inflamat. Si cu legitimatia ai dreptate. Totusi, nu stiu de ce, cand eram elev profesorii ne intrebau daca avem "abonament" la biblioteca, de-aia mi-a ramas in cap termenul asta. Durerea nu e ca nu cumpara nimeni bilet, (asta poate fi pusa in parte pe seama banilor care sunt dirijati catre alte destinatii, mai urgente) ci ca nu stim sa fim spectatori nici atunci cand e gratuit.
La spectacolele la care exista si gratuitati sau obligativitati (de genul „daca vi la concert iti dau un punct in plus la nota”), din principiu, nu merg.
Telefonul mobil, pe langa extraordinarea revolutie de comunicare pe care a dezvoltat-o, cazut pe mana unor gagutza, devine instrument de tortura pentru cei din jur.
"Nu înţelegi un lucru pe deplin decât dacă poţi să i-l explici bunicii." <Albert Einstein>
Nu.Pentru ca la noi se cere cu totul alta muzica ..
Iata cateva variante:
Descarcati varianta potrivita: