Chestiunea de week-end 09-10.12.2017


Vezi rezultatele sondajului: Proiect: Neplata contribuțiilor sociale, pedepsită cu închisoare de la unu la șase ani. Sunteti de acord cu aceasta propunere?

Votanţi
16. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Da

    8 50.00%
  • Nu

    8 50.00%
  • Nu ma pot pronunta

    0 0%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea de week-end 09-10.12.2017

    Proiect: Neplata contribuțiilor sociale, pedepsită cu închisoare de la unu la șase ani. Sunteti de acord cu aceasta propunere?

    • Da
    • Nu
    • Nu ma pot pronunta


    "Neplata către buget, cu intenție, a impozitelor și contribuțiilor supuse regimului de reținere, sau încasare și plată, sau virare, va fi incriminată ca faptă de evaziune fiscală și pedepsită cu închisoare de la un an la șase ani, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență publicat de Ministerul Finanțelor.

    „Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 6 ani nereținerea sau neîncasarea, reținerea și neplata ori, după caz, încasarea și neplata, în tot sau în parte, cu intenție, în cel mult 30 zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și contribuțiilor prevăzute în anexa la prezenta lege. Neplata cu intenție, în cel mult 30 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și contribuțiilor prevăzute în anexă constituie infracțiune și atunci când neplata este consecința utilizării acestor sume în alte scopuri”, se precizează proiectul de act normativ, relatează Agerpres.

    32 de impozite și contribuții datorate bugetului vor intra sub incidența actului normativ, printre care se află impozitul pe venitul din salarii și asimilate salariilor, impozitul pe veniturile din pensii, impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, impozitul pe veniturile din arendă, impozitul pe veniturile sub formă de dobânzi și dividende, impozitul pe veniturile din premii și din jocuri de noroc, contribuția de asigurări sociale datorată de persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor și contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor.

    Potrivit notei de fundamentare care însoțește documentul, ordonanța are în vedere creșterea gradului de colectare a veniturilor la bugetul asigurărilor sociale de stat și de responsabilizare a angajatorilor în ceea ce privește plata la timp a contribuțiilor sociale obligatorii datorate atât de către aceștia, cât și de către angajați. Actul normativ vine în contextul aprobării Ordonanței de urgență 79/2017, pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care transferă în totalitate la angajat sarcina fiscală a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate, angajatorul urmând ca, în continuare, să stabilească, să rețină, să declare și să plătească obligațiile datorate.(...)"



  2. #2
    Moderator v1peritza's Avatar v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    29-03-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    1,807
    Mesaje bazar
    169
    Putere Reputatie
    44
    Reputatie
    5291
    Puncte CF
    40.5
    Usergroups:
    eu sunt de acord sa se faca inchisoare, ca sunt multi angajatori care nu platesc contributiile si angajatii se trezesc ca n-au nici drept la somaj, dar sunt curioasa cum definesc ei "cu intentie"
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    nebunu beavis's Avatar beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    13-06-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    28,826
    Mesaje bazar
    504
    Putere Reputatie
    181
    Reputatie
    25302
    Puncte CF
    211.0
    Usergroups:

    Post

    da



    Freedom is an illusion. All that matters is staying alive.

    MARIAN COZMA - VESZPREM - R.I.P IONUŢ

  4. #4
    Insane koss®'s Avatar koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    31-07-2007
    Locaţie
    BlueSud
    Sex
    M
    Mesaje
    7,697
    Mesaje bazar
    365
    Putere Reputatie
    72
    Reputatie
    2461
    Puncte CF
    23.5
    Nu

  5. #5
    Addicted! di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta
    Data de inscriere
    04-09-2008
    Varsta
    45
    Sex
    F
    Mesaje
    1,872
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1127
    Puncte CF
    65.0
    Nu

  6. #6
    Addicted! romania inedit's Avatar romania inedit este o raza de lumina in ochii tuturor romania inedit este o raza de lumina in ochii tuturor romania inedit este o raza de lumina in ochii tuturor romania inedit este o raza de lumina in ochii tuturor romania inedit este o raza de lumina in ochii tuturor romania inedit este o raza de lumina in ochii tuturor romania inedit este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    20-07-2010
    Locaţie
    Slatina
    Varsta
    48
    Sex
    M
    Mesaje
    1,519
    Mesaje bazar
    351
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    749
    Puncte CF
    76.0
    Usergroups:
    Nu.

  7. #7
    Spammer @#I's Avatar @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta
    Data de inscriere
    05-11-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,872
    Mesaje bazar
    20
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    1105
    Puncte CF
    0.0
    Citat Mesaj iniţiat de v1peritza Vezi mesajele
    eu sunt de acord sa se faca inchisoare, ca sunt multi angajatori care nu platesc contributiile si angajatii se trezesc ca n-au nici drept la somaj, dar sunt curioasa cum definesc ei "cu intentie"
    Asta bate în altă parte. Cele mai mari datorii la impozitele și sistemul de contribuții sociale, uriașe, le au companiile de stat, adică alea pe care sunt hoții lor stăpâni, iar exact companiile alea sunt exceptate din acest proiect.
    Dar și cele private, care sunt pe mâna lor, vor fi favorizate. Se va folosi motivul acela, ”fără intenție”, ca să le facă scăpate de răspundere.
    Puse cap la cap, toate măsurile astea de ”guvernare”, din economie și justiție, sunt pe model sovietic. Lovesc în domeniul privat, în statul de drept și au ca țintă acumularea întregii puteri în stat în mâna mafiei rusofile PSD.
    Pentru cine urmărește, de exemplu, PSD se identifică foarte bine cu regimul lui Nicolas Maduro din Venezuela. Sloganuri, sistem ”economic”, de ”justiție”...
    Situația de acum ar putea fi numită în multe feluri: moldovenizare, receaușizare etc.
    Există o masă tăcută în țara asta, compusă mai ales din tineri, care, la ora asta, își pregătește încet, dar sigur, părăsirea definitivă a țării.
    La aproape 30 de ani de anul 1989, ne reîntoarcem de unde am plecat. Cu indiferență. Românii nu votează, n-au învățat ce este democrația, îl înjură pe Soros, înjură Europa, îl admiră pe Putin...Experimentul cu Omul Nou, creat de Rusia, a cam reușit. Zombii Europei.
    PS. Banii ar putea fi recuperați ușor de la toți datornicii, fără discriminare, iar companiile să urmeze regulile economiei de piață.
    Atunci ar merge lucrurile în direcția cea bună. Dar nu se dorește asta. ANAF/guvernul, la ordinele partidului, nu face nici măcar gestul de a recupera banii de la mafioții condamnați. Acum caută surse de bani cu disperare, pentru mafioții lor.
    PPS. Ei invocă principii bune, de drept, de bun simț - independența justiției, responsabilitate fiscală - dar apoi le măcelăresc, le răstălmăcesc în interesul lor personal, iar oamenii nu prea pricep ce se întâmplă.
    Când acumulezi toate puterile în mâna ta - executivă, legislativă și judecătorească + economia - aia se numește și este FIX ...DICTATURĂ. Când reduci puterile (și așa mici ale președintelui) în mod neconstituțional (dar Curtea Constituțională e și ea controlată de niște comuniști educați pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu Dej, din ăia care dădeau raportul la Moscova). Diferența între ceaușism și ce vor ăștia de acum este în esență egală cu zero.
    Noi, în momentul ăsta, nu prea mai avem nicio legătură cu Uniunea Europeană. De FAPT, noi facem parte din grupul Ucraina-Moldova-Bulgaria-Albania-Serbia.
    Last edited by @#I; 10-12-2017 at 12:50.
    NU EXISTĂ votant sau membru PSD+ALDE cinstit.
    https://www.facebook.com/votez.info/...4793315127809/
    IMPORTANȚA VOTULUI

  8. #8
    Spammer Anonim_User's Avatar Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    01-12-2005
    Sex
    M
    Mesaje
    2,278
    Mesaje bazar
    102
    Putere Reputatie
    49
    Reputatie
    2209
    Puncte CF
    14.0
    Usergroups:
    Da

  9. #9
    Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    15-11-2009
    Locaţie
    bals
    Varsta
    50
    Sex
    M
    Mesaje
    7,002
    Mesaje bazar
    480
    Putere Reputatie
    65
    Reputatie
    8660
    Puncte CF
    9.5
    Usergroups:
    da
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: