Chestiunea zilei 15.04.2021


Vezi rezultatele sondajului: Stiati ca: Șoferii nu vor putea contesta amenzile rutiere în județul de domiciliu?

Votanţi
20. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Da

    5 25.00%
  • Nu

    15 75.00%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea zilei 15.04.2021

    Stiati ca: Șoferii nu vor putea contesta amenzile rutiere în județul de domiciliu?

    • Da
    • Nu


    "Conducătorii auto care au încălcat regulile de circulație într-un alt județ decât cel în care locuiesc ar fi putut să conteste amenda primită, dar și alte sancțiuni, de exemplu, suspendarea permisului auto, la judecătoria din localitatea de domiciliu sau de care aparține acea localitate, nu acolo unde a fost constatată contravenția, potrivit unei propuneri de act normativ înregistrate acum ceva vreme la Parlament. Adoptată tacit la Senat, propunerea nu a trecut însă de votul decisiv.

    În esență, Propunerea legislativă pentru modificarea art.118 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului României nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi al art.32 alin.(1) din Ordonanţa nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor vizeaza schimbarea modului în care șoferii sancționați în alt județ decât cel de domiciliu pot să conteste sancțiunile primite.

    Propunerea ltrecuse tacit de Senat în 2019, dar deputații au respins-o definitiv marți, astfel că nu mai are șanse de aplicare.

    Documentul prevede, mai exact, că șoferii care locuiesc în România ar fi putut să conteste amenda primită în alt județ decât cel în care locuiesc la judecătoria de care aparțin. Contestarea procesului-verbal de contravenție s-ar fi făcut în aceeași perioadă ca în prezent, respectiv în cel mult 15 zile de la data în care șoferul află de sancțiune.

    "Împotriva procesului verbal de constatare a contravențiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență își are domiciliul sau sediul, după caz, contravenientul, dacă acesta este pe teritoriul României", se precizează în document.

    În momentul de față, cei ce vor să conteste o amendă primită pentru încălcarea legislației rutiere trebuie să se adreseze judecătoriei “în a cărei rază de competență a fost constatată fapta”.

    Atenție! Această propunere legislativă NU se va aplica, fiind respinsă definitiv în Parlament."


  2. #2
    Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    15-11-2009
    Locaţie
    bals
    Varsta
    50
    Sex
    M
    Mesaje
    7,002
    Mesaje bazar
    480
    Putere Reputatie
    65
    Reputatie
    8660
    Puncte CF
    9.5
    Usergroups:
    Nu
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Hater Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    20-01-2006
    Locaţie
    Miserupia
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    7,969
    Mesaje bazar
    1057
    Putere Reputatie
    76
    Reputatie
    22211
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    Nu

  4. #4
    Insane koss®'s Avatar koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    31-07-2007
    Locaţie
    BlueSud
    Sex
    M
    Mesaje
    7,697
    Mesaje bazar
    365
    Putere Reputatie
    72
    Reputatie
    2461
    Puncte CF
    23.5
    Lichele politice... trateaza contravenientii soferi ca pe ultimii criminali.
    Dreptul la aparare este practic calcat in picioare in Romania

  5. #5
    Fan Stiinta alexandra1967's Avatar alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    15-02-2011
    Locaţie
    Craiova Brazda
    Sex
    F
    Mesaje
    4,964
    Mesaje bazar
    3568
    Putere Reputatie
    51
    Reputatie
    3910
    Puncte CF
    3.0
    Usergroups:
    Nu
    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere


    Secretul succesului este să știi să pierzi cu demnitate și să câștigi cu modestie


    "Incearca nu sa fii un succes, ci sa fii o valoare!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: