Cum fenteaza Apple, Google si Microsoft taxele


  1. #1
    Banned Paco reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    27-09-2008
    Varsta
    57
    Sex
    M
    Mesaje
    5
    Mesaje bazar
    4
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0

    Cum fenteaza Apple, Google si Microsoft taxele

    Cum fenteaza Apple, Google si Microsoft taxele - Ingredientul fiscal secret din reteta succesului

    Sunt trei dintre cele mai cunoscute companii din lume, produsele lor fiind folosite de intreaga planeta. Au cele mai mari venituri, profituri si cea mai mare valoare pe bursa. Au fost create de vizionari care au avut parte de cei mai buni programatori si tehnicieni. Reteta succesului are parte insa si de niste ingrediente nu tocmai ortodoxe. Google, Apple si Microsoft economisesc miliarde de dolari anual printr-o inginerie fiscala care le permite sa plateasca impozite minime pentru castigurile obtinute in afara SUA.



    La sfarsitul saptamanii trecute, Google tocmai a prezentat raportul fiscal pe 2011, cerut de SEC (un soi de Fisc al Statelor Unit). Contrastele sunt incredibile. Compania lui Larry Page a ajuns la 7600 de milioane de dolari profit brut in strainatate, cu mult peste cele 4700 de milioane realizate in SUA. Cu toate acestea, in timp ce compania a platit un impozit de 2.341 milioane dolari in America, in strainatate acesta s-a situat undeva la 248 de milioane, care in mare parte s-a dus la Trezoreria Irlandeza.

    Google si Apple au dus la extrem tactica impusa de Microsoft, de a-si vinde licenta, patentele si toate celelalte drepturi in tarile unde sunt cele mai mici impozite. Compania fondata de Bill Gates recunoaste ca-si impoziteaza profiturile in Puerto Rico, Singapore si Irlanda.

    Cei trei asi de pe piata IT scapa in acest fel de impozite de pana la 35%, cat sunt in SUA, si ajung sa dea doar 8% din profit ( Microsoft), 3% (Google) sau chiar 2,5% (Apple).

    Si lucrurile nu se opresc aici . De exemplu, Google profita nu numai de factura irlandeza, ci si de faptul ca legea din aceasta tara ii permite sa-si transfere profiturile catre alte companii din strainatate, scapand astfel si de impozitul de 12,5% din Irlanda. Banii ajung la firme ce-si au sediul in paradisuri fiscale, unde nu sunt impozitati.

    Astfel, drepturile Google au fost achizitionate de o societate din Insulele Bermude, dar inainte de a trece prin Irlanda, banii au fost ajuns initial in Olanda, gigantul IT profitand de reducerile fiscale.

    Si Facebook a aplicat, se pare, o schema similara, scriu cei de la Bloomberg, beneficiind de avantajele fiscale din Insulele Cayman.

    sursa: incont.ro
    Last edited by Moderator; 30-01-2013 at 10:20.

  2. #2
    Fan Stiinta valoare's Avatar valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta valoare este deja o vedeta
    Data de inscriere
    29-07-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    32
    Sex
    M
    Mesaje
    517
    Mesaje bazar
    36
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    1457
    Puncte CF
    24.0
    Usergroups:
    Da, se gasesc portite. De exemplu, in Liechtenstein impozitele sunt cele mai mici din Europa, sau cel putin printre cele mai mici.

    Fii tu însuți schimbarea pe care o vrei în lume!

    http://www.youtube.com/watch?v=PMAk5cJ_Vm4
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned userescu este placut de toti userescu este placut de toti userescu este placut de toti
    Data de inscriere
    29-05-2012
    Sex
    M
    Mesaje
    467
    Mesaje bazar
    57
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    280
    Puncte CF
    10.0
    Citat Mesaj iniţiat de valoare Vezi mesajele
    Da, se gasesc portite. De exemplu, in Liechtenstein impozitele sunt cele mai mici din Europa, sau cel putin printre cele mai mici.
    UE nu are o politica comuna, in realitate, deci, Ue e mai mult o aiureala.
    O politica comuna ar avea ca urmare forta de a se impune in fata acestor companii.
    De fapt, aici avem de a face cu adevarata mare coruptie, nu cu cacatisurile gen Romania.
    Noi, de exemplu, nu incasam nici mari impozite de la companiile straine si nici putere de cumparare mare nu avem, ca sa fim multumiti ca, macar, avem un comert intern prosper.
    Pe de o parte, aceste companii si-au meritat banii, facilitatile, ”portitele” si succesul, dar, pe de alta parte, a cam venit timpul unor reglementari mai serioase.
    Nu cred , insa, ca Europa va face fata provocarilor viitoare, cel putin cu politicienii germani si francezi ai prezentului.
    De Romania nici nu mai zic...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: