Fata in fata - 10.10.2019


Vezi rezultatele sondajului: Stiati ca: Primăria Craiova contribuie cu 297.5000 de euro la schimbarea gazonului de pe „Ion Oblemenco”?

Votanţi
6. Nu poţi vota in acest sondaj
 • Da

  5 83.33%
 • Nu

  1 16.67%
 1. #1
  OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
  Data de inscriere
  30-10-2005
  Locaţie
  In the future
  Varsta
  47
  Sex
  M
  Mesaje
  20,698
  Mesaje bazar
  396
  Putere Reputatie
  133
  Reputatie
  27864
  Puncte CF
  121.0
  Usergroups:

  Fata in fata - 10.10.2019

  Stiati ca: Primăria Craiova contribuie cu 297.5000 de euro la schimbarea gazonului de pe „Ion Oblemenco”?

  • Da
  • Nu


  "Noul gazon de pe stadionul „Ion Oblemenco” va fi unul hibrid şi va fi montat de către constructor. Diferenţa de bani pentru această soluţie tehnică va fi depusă de Primăria Craiova şi reprezintă o sumă de 297.500 de euro. Autorităţile spun că lucrările pot să înceapă chiar din această săptămână, cel mai devreme de vineri, după ce astăzi va fi votată contribuţia financiară în CLM Craiova.


  Montarea unui gazon hibrid pe stadionul „Ion Oblemenco” a fost ideea municipalităţii, spune primarul Mihail Genoiu. A fost agreată de Compania Naţională de Investiţii (CNI, finanţatorul stadionului), abia după ce au avut loc mai multe runde de discuţii pe această temă. Răspunsul final a venit ieri. Municipalitatea a primit, pe mail, modelul convenţiei ce urmează să fi încheiată pentru montarea noului gazon, precum şi valoarea cofinanţării pe care trebuie să o depună de la bugetul local. „A sosit pe mail, chiar în acest moment, adresa CNI, prin care ni se confirmă şi ni se transmite modelul convenţiei ce trebuie să vină în completarea convenţiei iniţiale de construire a stadionului, precum şi valoarea de cofinanţare. În această perioadă, noi am avut un schimb de comunicări cu CNI. Am propus să venim cu o cofinanţare, în situaţia în care se poate schimba soluţia tehnică a gazonului iniţial, cea prevăzută în caietul de sarcini din 2014. Adică să se înlocuiască gazonul natural cu unul hibrid, care este o noutate tehnică, fiind apărut mult mai târziu. Noi am avut disponibilitatea de a pune diferenţa de preţ, în situaţia în care constructorul îşi asumă schimbarea gazonului, în garanţie”, a explicat primarul Craiovei, într-o conferinţă de presă.

  Autorităţile cred că este o sumă corect stabilită


  Reprezentanţii CNI au purtat discuţii, în paralel, şi cu constructorul. În cele din urmă, firma constructoare a acceptat să schimbe gazonul din propria garanţie, dar cu o condiţie: diferenţa de preţ pentru un gazon hibrid – noua soluţie – să fie suportată de Primăria Craiova. Din calcule, a reieşit că partea primăriei la această lucrare se ridică la suma de 297.500 de euro. Autorităţile spun acum că este o sumă corect stabilită, în raport cu volumul de lucrări care sunt necesare acolo. „Nu ştim cât reprezintă această cofinanţare (din totalul lucrărilor). Noi discutam, la un moment dat, de o valoare a gazonului în jur de 300.000 de euro. Problema este că această valoare nu cuprindea nici TVA-ul şi nici o lucrare. Dar vom primi, aşa cum spune CNI, facturile şi situaţia de lucrări, deci vom vedea atunci sumele. Eu cred că sumele sunt mult mai mari decât valoarea pe care o cofinanţăm noi”, este de părere primarul Craiovei, acesta precizând, în plus, că a solicitat către CNI ca suma să rămână bătută în cuie, cu tot cu TVA.

  Garanţie nouă şi întreţinere pentru şase luni


  Fiind vorba de bani publici, autorităţile susţin că va exista un control strict asupra modului cum se vor cheltuiţi aceştia. „În convenţia – anexă care ni s-a transmis este specificat faptul că sumele se virează la cererea CNI, pe baza unei note de fundamentare, însoţită de factura emisă de CNI. Se ataşează, în copie, factura antreprenorului şi, în original, situaţia de lucrări executate, vizate de către reprezentantul finanţatorului”, susţine primarul Craiovei. După finalizarea lucrărilor, va fi comunicată municipalităţii noua valoare de inventar a gazonului hibrid, investiţia urmând să fie inclusă în patrimoniul local. Lucrările efectuate vor beneficia din partea constructorului şi de o nouă perioadă de garanţie, care va fi distinctă de garanţia stadionului. De asemenea, tot constructorul se va ocupa şi de întreţinerea noului gazon hibrid, pe o perioadă de şase luni.

  Consilierii, ultimii care aprobă cofinanţarea


  Următorul pas în această direcţie are loc astăzi, când este convocată o şedinţă de îndată a CLM Craiova, ce va avea pe ordinea de zi aprobarea convenţiei CNI şi a cofinanţării de către municipalitate. „CLM va decide dacă decizia va fi favorabilă şi vom solicita viza de legalitate a prefectului, poate chiar în aceeaşi zi, iar a doua zi se pot apuca de lucrări”, a explicat Mihail Genoiu. Lucrările ar putea, teoretic, să înceapă chiar de vineri, a admis acesta. „Avem ce ne-am dorit: gazonul cel mai bun, la această oră. Avem lângă noi constructorul care îşi asumă, în continuare, toate lucrările şi nu pierdem garanţia stadionului. Mai mult decât atât, vom fi prezenţi pe stadion de când va începe prima lucrrare de decopertare a gazonului vechi şi până când se va finaliza. Deci nu vom mai sta deoparte, să nu ştim ce se întâmplă acolo”, a mai spus Mihail Genoiu.

  Autorităţile vor supraveghea toate lucrările


  Noul gazon va fi unul de cea mai calitate, care există la această oră, şi va fi montat în cele mai bune condiţii, autorităţile luându-şi angajamentul că vor supraveghea îndeaproape toată operaţiunea de înlocuire a ierbii. Primarul Craiovei i-a solicitat, public, şi lui Victor Piţurcă să participe, alături de reprezentanţii municipalităţii, la supravegherea lucrărilor de pe „Ion Oblemenco”. „Lui Victor Piţurcă îi transmit să fie lângă noi când vom urmări montarea gazonului. Experienţa lui să ne fie aproape să nu avem nici un fel de probleme. Ne dorim ca acest gazon să fie ceea ce ne-am dorit. Cer, şi pe această cale, şi constructorului să verifice toate celelalte probleme legate de pânza freatica, să nu riscăm nimic pentru că este o valoare foarte, foarte mare care trebuie respectată ca atare, iar acest gazon trebuie să-l avem mulţi ani de aici încolo. Aşa cum v-am promis, când facem un lucru, îl facem la superlativ. Nu facem cârpeală!”, a dat asigurări primarul Craiovei, Mihail Genoiu. " 2. #2
  Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  15-11-2009
  Locaţie
  bals
  Varsta
  46
  Sex
  M
  Mesaje
  6,841
  Mesaje bazar
  480
  Putere Reputatie
  56
  Reputatie
  8660
  Puncte CF
  11.5
  Usergroups:
  Da
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  nebunu beavis's Avatar beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
  Data de inscriere
  13-06-2006
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  33
  Sex
  M
  Mesaje
  25,362
  Mesaje bazar
  504
  Putere Reputatie
  155
  Reputatie
  24559
  Puncte CF
  211.0
  Usergroups:

  Post

  da  Freedom is an illusion. All that matters is staying alive.

  MARIAN COZMA - VESZPREM - R.I.P IONUŢ
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: