Fata in fata - 15.03.2017


Vezi rezultatele sondajului: Ministerul Mediului îşi propune ca în locul "timbrului de mediu" să introducă "eco-vignete", diferenţiate în funcţie de norma de poluare a motorulu: pro sau contra?

Votanţi
11. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Pro

    2 18.18%
  • Contra

    9 81.82%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Fata in fata - 15.03.2017

    Ministerul Mediului îşi propune ca în locul "timbrului de mediu" să introducă "eco-vignete", diferenţiate în funcţie de norma de poluare a motorulu: pro sau contra?

    • Pro
    • Contra


    "Ministerul Mediului îşi propune ca în locul ,,timbrului de mediu" să introducă ,,eco-vignete", diferenţiate în funcţie de norma de poluare a motorului, iar folosirea acestora ar urma să fie decisă prin Ordonanţă de Urgenţă, potrivit unor informaţii obţinute de MEDIAFAX.

    Conform proiectului ce urmează să fie propus de Ministerul Mediului, toate autoturismele înmatriculate în România ar urma să aibă lipit pe parbriz un abţibild colorat, în funcţie de norma de poluare a motorului.

    Noile reglementări ar urma să fie adoptate de Guvern, la finalul lunii martie, prin Ordonanţă de Urgenţă, conform informaţiilor remise MEDIAFAX de reprezentanţi ai Ministerului Mediului.

    Dacă va fi adoptat în forma propusă, toate service-urile unde se face Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) ar urma să fie obligate să lipească pe parbrizul maşinii căreia i se face ITP-ul un sticker (abţibild) conform normei de poluare trecută în talonul autovehiculului. Ceea ce înseamnă că ar urma să fie cel puţin şapte tipuri de abţibilduri, fiecare având o culoare distinctă, pentru motorizările Non-euro, Euro 1, Euro 2, Euro 3, Euro 4, Euro 5 şi Eco/Hibrid, pentru maşinile electrice şi hibrid.

    Conducătorii auto ar urma să achite contravaloarea abţibildului, aproximativ 3 lei şi manopera, probabil în jur de 1-2 lei, tarif pe care îl stabileşte fiecare staţie ITP, estimează reprezentanţii Ministerului Mediului.

    Conform proiectului, până la mijlocul anului 2019, toate maşinile care vor circula în România ar urma să aibă un astfel de sticker lipit pe parbriz. Până atunci, autorităţile locale ar trebui să creeze o hartă de delimitare a zonelor aflate în administrare, în special primăriile marilor oraşe.

    În funcţie de norma de poluare, primăriile vor putea restricţiona accesul autoturismelor în anumite zone din oraş sau chiar în zonele verzi şi în ariile naturale protejate.

    Astfel, administraţia locală ar putea decide, de exemplu, să nu mai permită accesul în centrul oraşului decât maşinilor cu normă de poluare de la Euro 4 în sus şi Eco. Iar şoferii care vor să tranziteze zona respectivă, dar au autoturisme cu motoare Non-euro, Euro 1, Euro 2 sau Euro 3, ar urma să plătească o taxă sau un abonament lunar către bugetul local. Zonele pot fi monitorizate video, iar cei care nu achită aceste tarife ar putea fi amendaţi, la fel cum se întâmplă în prezent în cazul celor care circulă fără rovignetă pe drumurile naţionale.

    Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că timbrul de mediu nu va fi înlocuit cu o taxă nouă, în schimb va fi creată o legislaţie care să permită administraţiilor publice locale să taxeze maşinile care intră în zone aglomerate, dar nu înainte de a crea o infrastructură viabilă.(...)"



  2. #2
    Member getic2001's Avatar getic2001 va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    29-11-2006
    Locaţie
    craiovita
    Sex
    M
    Mesaje
    124
    Mesaje bazar
    35
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    57
    Puncte CF
    4.5
    Adică dacă eu am o mașină Euro 0 și trec de doua ori prin centru pe an trebuie să plătesc taxa , că poluez, iar cel bun care are Euro 5 și se trambaleaza zilnic prin centru de dimineață până seara nu poluează! Altfel: 90% dacă nu mai mult, dintre mașinile care circula non-stop in centrul orașelor au minim Euro 4, deci ce rezolva eu cu taxa asta? Ii mai jecmaneste încă o dată pe cei săraci care nu au bani de o mașină nouă și vin și ei o dată în centru când au treabă?
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    nebunu beavis's Avatar beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    13-06-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    28,740
    Mesaje bazar
    504
    Putere Reputatie
    180
    Reputatie
    25302
    Puncte CF
    211.0
    Usergroups:

    Post

    contra



    Freedom is an illusion. All that matters is staying alive.

    MARIAN COZMA - VESZPREM - R.I.P IONUŢ

  4. #4
    Addicted! di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta
    Data de inscriere
    04-09-2008
    Varsta
    45
    Sex
    F
    Mesaje
    1,872
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1127
    Puncte CF
    65.0
    Contra

  5. #5
    Moderator domingo's Avatar domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    23-09-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    2,446
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    44
    Reputatie
    7067
    Puncte CF
    115.0
    Usergroups:
    Contra

  6. #6
    Helper bogdanfbj's Avatar bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    17-11-2011
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje
    4,377
    Mesaje bazar
    48
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    4297
    Puncte CF
    261.5
    Usergroups:
    Contra
    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic!
    www.pescardejiu.blogspot.com

  7. #7
    Spammer Dan.Ucv's Avatar Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    20-06-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,267
    Mesaje bazar
    50
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    846
    Puncte CF
    13.5
    Usergroups:
    Contra

  8. #8
    Insane Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    25-10-2009
    Locaţie
    დუბაი
    Varsta
    29
    Sex
    M
    Mesaje
    8,809
    Mesaje bazar
    1174
    Putere Reputatie
    74
    Reputatie
    16068
    Puncte CF
    463.5
    Usergroups:
    Contra
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: