- EUR
- 5,0991

Vezi rezultatele sondajului: Stiati ca: De anul viitor, craiovenii vor plăti mai mult pentru taxe şi impozite locale si pentru cele trei servicii publice – apă și canal, energie termică și salubritate?
- Votanţi
- 6. Nu poţi vota in acest sondaj
-
Fata in fata - 21.12.2018
Stiati ca: De anul viitor, craiovenii vor plăti mai mult pentru taxe şi impozite locale si pentru cele trei servicii publice – apă și canal, energie termică și salubritate?
"Primăria Craiova vine în „sprijinul“ cetăţenilor cu o creştere a mai multor taxe şi impozite locale, începând cu 1 ianuarie 2019. Proiectul de hotărâre privind stabilirea şi aprobarea impozitelor şi taxelor locale, pentru anul 2019, a fost postat zilele trecute pe site-ul primăriei spre consultare publică, până la 20 decembrie urmând să se primească propunerile şi sugestiile persoanelor fizice şi juridice interesate. Conform proiectului, la o serie de taxe instituite de municipalitate se vor adăuga câţiva lei în plus, în timp ce impozitele pe clădiri, terenuri şi autovehicule vor suferi şi ele unele majorări. Toate acestea sunt trecute în rapoartele întocmite de Direcţii din cadrul primăriei, însă edilul Mihail Genoiu a susţinut, ieri, că nu are cunoştinţă de niciun fel de mărire a taxelor şi impozitelor locale.(...)
Ce taxe cresc din 2019
De anul viitor, mai multe taxe instituite de Primăria Craiova vor fi mai mari cu câţiva lei. Spre exemplu, şoferii vor plăti cu un leu mai mult pentru vinietă, taxa anuală pentru parcarea curentă pe domeniul public al municipiului, cu excepţia parcărilor cu plata prin SMS semnalizate ca atare, urmând să fie de 41 de lei. Taxa de divorţ pe cale administrativă va creşte şi ea de la 500 de lei la 507 lei, iar cea de oficiere a căsătoriei în sediul primăriei de la 850 de lei la 861 de lei. La rândul ei, taxa pentru folosirea cu timp parţial a caselor memoriale, monumentelor istorice de arhitectură şi arheologie va creşte de la 150 de lei la 152 lei/oră, iar taxa anuală pentru folosirea terenurilor aparţinând domeniului public pe care sunt amplasate echipamente electronice şi de telecomunicaţii va fi de 41 lei/mp/lună, în loc de 40 de lei.
Primăria va mai pune şapte lei, respectiv 13 lei la taxa pentru acordarea autorizaţiei de transport persoane în regim de închiriere (507 lei) şi la taxa pentru acordarea autorizaţiei de transport mărfuri în regim contractual (1.013 lei) şi 268 de lei la taxa pentru acordarea autorizaţiei de transport mărfuri efectuat cu tractoare cu remorci sau semiremorci (20.268 de lei). Tot cu câţiva lei vor creşte şi alte taxe locale, printre care şi taxa de urgenţă pentru eliberarea certificatului de urbanism (de la 500 de lei la 507 lei) sau taxa pentru prelungirea autorizaţiei de spargere a străzii pentru persoanele juridice (de la 5.000 de lei la 5.067 lei). Cu 12 lei, 24 de lei, 44 de lei, 54 de lei sau 60 de lei va creşte şi taxa pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizaţiei de funcţionare a restaurantelor şi barurilor, în funcţie de suprafaţa fiecăruia.
Creşte preţul abonamentelor de la parcarea subterană
Impozitele pe clădiri, terenuri şi autovehicule vor suferi şi ele modificări de anul viitor.(...)"
-
-
-
Banned
- Putere Reputatie
- 0
- Reputatie
- -25
- Puncte CF
- 0.0
................
Da, am aflat. Dar marea tragedie este ca prin unele parti platesc canalizare obligat fortat chiar daca acestia nu au, sau sunt nici macar racordati la aceasta. Cum sa platesti ceva ce nu ai ca nu inteleg. Cunosc caz concret in Filiasi, unde toata lumea plateste 30-40 de lei pe luna canalizarea chiar daca nu sunt racordati. Bani luati cu japca..... Poate le puneti intrebarea cum este posibil asa ceva, sa platesti un serviciu pe care nu il ai si nu beneficiezi.
-