- EUR
- 4,9763
-
-
Si Cosmin zice ca sunt foarte bune si profita ca sa ma puna si pe mine sa fac de fiecare data (poate manca si 2 cepe odata). O sa incerc si reteta ta sa vad daca ii plac si cand intru de pe calculator pun si eu modul in am facut pana acum inelele de ceapa (cu poza doar pentru rezultatul finit pentru ca am folosit compozitia de pane de la calamari). Sper sa am poza salvata pe undeva
-
Chiar vreau sa stiu si cum le faci tu. Posteaza macar reteta daca nu gasesti poza. Inainte de ziua de azi am facut impreuna cu mama si ea a facut alta compozitie - cum face ea pentru pui sanghai la real. S-a simtit diferenta. La fel se simte si cu ce am facut azi pentru ca data trecuta am folosit cimbru si praf de usturoi in loc de busuioc si oregano.
Si eu am fost pofticioasa si am facut din 2 cepe
-
Inele de ceapa (Onion Rings)
Dar probabil ca cele doua cepe nu le-ai mancat singurica... Cum face al meu... Ca deh, eu doar le fac, dar nu le si mananc.
Am uitat sa precizez ca ale mele sunt cam alcoolice... Isi ineaca si ele amarul... ce sa le faci
Deci reteta dupa care am facut eu inele de ceapa (onion rings) pana acum este urmatoarea:
- 2 cepe mai mari (pentru inele)
- 200 - 300 ml lapte
Pentru pane avem nevoie de:
- 400 - 500 ml bere (este posibil sa va mai ramana compozitie, eu niciodata nu aproximez bine )
- 1 - 2 oua
- faina (cam 300 de grame, dar este in functie de cat intra - poate fi mai mult sau mai putin)
- condimente dupa bunul plac: sare, piper, boia de ardei (astea cam obligatoriu), iar restul la alegere
- faina pentru trecut inelele inainte de a le pune in compozitia de pane
Mod de preparare pentru inele de ceapa:
Ceapa se curata, se spala bine cu apa rece si se taie in rondele de aproximativ 1 - 1,5 cm. Se desfac rondelele de ceapa in inele si pun intr-un castron in care am pus deja laptele (laptele trebuie sa acopere inelele, deci este posibil sa va trebuiasca mai mult) cu putina sare. Acoperim castronul si il dam la rece pentru aproximativ 30 de minute.
Cand cele 30 de minute s-au scurs, scoatem castronul de la frigider si golim inelele de ceapa intr-o strcuratoare si le lasam sa se scurga bine de tot. Intre timp ne apuca sa pregatim pane-ul. Intr-un castron punem berea (blonda sau neagra), adaugam oul/ouale si amestecam usor cu un tel. Adaugam condimentele, amestecam si incepem sa punem faina cernuta pana cand compozitia noastra va deveni mai groasa decat cea de clatite, tocmai pentru ca aceasta sa ramana pe inelul de ceapa (pont: puneti un inel de ceapa in compozitia de pane, iar daca aceasta curge de pe el, mai adaugati faina).
Cand compozitia de pane este gata, luati fiecare inel de ceapa, treceti-l prin faina, scuturati-l bine si apoi treceti-l prin compozita de pane. De aici... direct in tigaie cu el. Se prajesc la foc potrivit in ulei (nu este nevoie sa le acopere).
De fapt, compozitia asta de pane am facut-o mereu pentru inelele de calamar (neaparat cu un mujdei alaturi), iar inelele de ceapa s-au nimerit din greseala in ea (la cerere). Dar ies foarte bune.
Din pacate, poze am doar cu calamarii pane... asa ca ii pun pe ei. Asa arata si inelele pane (putin mai bronzate, ce-i drept )
Pofta buna!
Last edited by Ic3Girl; 19-09-2011 at 23:22.
-
-
-
bai,am vazut de ceva vreme reteta si azi o pusei in practica....mmm excelenta si
la mai multe
-
Merci! Ma bucur ca ti-au placut.
-
nota 10, sunt super bune, doar ce le am terminat de mancat si cu siguranta o sa mai facem.mersi de reteta!!!