Ok... azi pun prima reteta din categoria "Dulciuri". Mi-am luat sambata trecuta o forma de tarta si am zis sa o incerc. Cum era foarte cald si totusi vroiam sa fac o tarta, am facut una cu blat de biscuiti. Stiu... sa imi fie rusine... Dar era muuult prea cald...
Ingredientele de mai jos sunt pentru o forma de tarta cu diametrul de 29cm.
Ingrediente "blat" pentru tarta cu fructe:
- 300 gr. biscuiti obisnuiti sau de oricare va plac
- 150 - 200 gr. unt (in functie de cat de mult unt absorb biscuitii folositi - mie mi-au intrat aproape 200 gr. de unt)
Ingrediente "crema" pentru tarta cu fructe:
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 1 litru lapte
- 4 - 6 linguri de zahar (dupa gust)
- o esenta de vanilie
- fructe pentru decor: 2 kiwi, 1 piersica mare, 2 caise, boabe de struguri
- 1 plic jeleu pentru tarte
Cum se face tarta de fructe:
In robotul de bucatarie se pun biscuitii si se faramiteaza. Se transfera intr-un castron si se amesteca cu untul topit (initial am amestecat cu lingura, dupa am amestecat cu mana![]()
). In poza de mai jos vedeti cum trebuie sa arate "blatul".
Se intinde blatul in tava de tarta (in cazul in care nu este antiaderenta, puneti o folie de plastic sub - eu n-am stiut ca se lipeste si nu am pus) si se da tava la frigider.
Preparam budinca de vanilie conform instructiunilor de pe pachet si o lasam sa se raceasca, dar nu de tot, atat cat sa se poata intinde fara sa curga. Daca biscuitii nu sunt dulci, va sfatuiesc ori sa adaugati zahar pudra in blat, ori sa puneti ceva mai mult zahar in budinca.
Scoatem forma de tarta de la frigider si punem budinca peste. Ornam dupa preferinte si imaginatie cu fructe si preparam jeleul urmand instructiunile de pe pachet. Cand jeleul este gata, il turnam peste tarta in mijloc. Nu turnati si pe margini pentru ca jeleul oricum se intinde si mai mult va fi pe margini decat in mijloc. Daca fructele sunt ceva mai inalte, puteti sa le ungeti cu jeleu folosind o pensula.
Pofta buna!