problema retea


  1. #1
    Member vikyvictor's Avatar vikyvictor reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    23-11-2005
    Sex
    M
    Mesaje
    117
    Mesaje bazar
    76
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    7
    Puncte CF
    56.0

    problema retea

    salut all am 2 placi de retea instalate in calculator si pana acum cateva ore amble functionau perfect (am o retea pc to pc de aceea 2 placi de retea) dar acum imi arata la una din cele 2 placi urmatorul mesaj: This device cannot find enough free resources that it can use.If you want to use this device, you will need to disable one of the other devices on this system.

    deci implicit reteaua nu mai merge... astept sugesti de ce sa ii fac am reinstalat-o si aceiasi poveste ... va multumesc.

  2. #2
    Helper mvctin's Avatar mvctin este placut de toti mvctin este placut de toti mvctin este placut de toti
    Data de inscriere
    17-03-2009
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    49
    Sex
    M
    Mesaje
    188
    Mesaje bazar
    166
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    290
    Puncte CF
    8.5
    Usergroups:

    pare conflict irq

    Presupun ca ai un calculator cu chipset nestandard si sistem de operare xp.

    Aparent problema pe care o ai este de la conflict de irq si e posibil sa fie generata de la setari aiurea in bios (unele bios-uri au posibilitatea sa aloci manual intreruperile) sau utilizarea de placi de retea foarte asemanatoare sau una foarte veche.

    Rezolvarea se face prin lasatul bios-ului sa aloce intreruperile automat si daca autodetectia nu functioneaza se identifica portul pci si i se aloca din bios o intrerupere nefolosita (de exemplu 7 daca nu mai folosesti imprimanta pe port paralel sau 4 daca nu ai/folosesti al 2-lea port serial).
    Dupa modificarea din bios intri manual la driverul placii respective la resurse debifezi alocarea automata si ii aloci manual intreruperea.

    Situatiile de conflict de irq sunt rare acum (erau mult mai dese pe vremea win 95,98, 2000 si calculatoare din generatia P1/P2) iar update-urile de la xp sp1 in sus au rezolvat probleme de genul asta din soft dar daca aloci manual din bios 2-3 echipamente pe acelasi irq nici softu nu mai are ce face si da rateuri.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: