Opel a dat publicităţii primele poze cu noul său model break de clasă medie, ce va debuta în toamnă la Salonul Auto de la Paris.



A treia variantă în gama Insignia, după modelele cu 4 şi 5 uşi, breakul german va purta numele de Sports Tourer şi va fi disponibil pe piaţa europeană începând cu primăvara anului viitor cu 7 motorizări. Cinci dintre ele vor fi preluate de la celelalte două versiuni, în timp ce două vor debuta concomitent cu breakul: un benzinar de cilindree mică supraalimentat şi un nou turbo-diesel. Se lucrează de asemenea şi la un motor ecoFLEX care va avea emisii reduse de CO2 şi va debuta mai târziu.

În privinţa designului, noul Sports Tourer împarte acelaşi ampatament cu versiunea Sedan, fiind identic cu acesta până la nivelul stâlpului central. De acolo breakul beneficiază de un design propriu, cu o lungime totală mai mare cu 80 de mm, până la 4,91 metri. Volumul portbagajului atinge 540 de litri. Precum restul gamei, noul model va putea fi comandat cu transmisie integrală sau doar pe puntea faţă împreună cu noul FlexRide, suspensia ce este reglată în timp real electronic.