beavis
Versiune pentru imprimare
beavis
va multumesc domnule dinca marinica ca ne bagati in seama si chiar doriti sa tineti cont de opinile noastre
sper sa si reusiti sa ajungeti sa ne ajutati
Sunt convins ca in permanenta vor fi suspiciuni legate de campania electorala insa exista o lege care este ferma in acest sens iar toti banii trec printr-un cont bancar controlat de curtea de conturi.
Dupa terminarea fiecarei campanii electorale fiecare partid are obligatia sa depuna dosarul cu toate cheltuielile efectuate iar in masura in care este depasit plafonul prevazut de lege acesta va fi sanctionat prin pierderea mandatului in masura in care castiga sau cu alte sanctiuni.
Legat de cheltuielile pe care le fac eu, as vrea sa le compari cu cheltuielile facute de ceilalti candidati si o sa constati la finalul campaniei ca au fost mult mai mici cele facute de mine decat ale contracandidatilor mei. Chiar ti-as multumi daca ai tine o evidenta in acest sens, o comparatie, o paralela intre sumele cheltuite de catre echipa mea si celelalte partide.
Acum, punctual, o sa raspund si la celelalte intrebari:
1. Compania de apa are o asemenea harta iar de mai bine de un an de zile cei de la compania de apa incearca s-o puna si in format electronic. In ceea ce priveste schimbarea unei conducte si problemele ce pot aparea in urma unei avarii, anul trecut in vara s-a incheiat programul ISPA pentru apa si canalizare, program cu ajutorul caruia au fost reabilitate reteaua de apa si canalizare dar mai ales schimbate vane care in momentul de fata permit ca atunci cand este o interventie la o conducta de apa, aceasta sa fie oprita doar pe o portiune restransa, in cartierul respectiv prin inchiderea vanelor si izolarea perimetrului unde va avea loc interventia.
2. Exista zone in cartierele de case, fara apa, gaze si canalizare. Aceste zone sunt in cartierele Catargiu, Brestei, Bariera Valcii, Romanesti, Facai, Plaiul vulcanesti, Mofleni, Izvorul Rece, Rovine 2 (Troaca), Simnic, Bordei, Fata Luncii.
3. Cu privire la investitori, in principal imi doresc sa atrag societati din zona productiei industriale si IT, fara a exclude si investitori din alte domenii care doresc sa investeasca in Craiova.
4. Spitalul nr 1 este in administrarea exclusiva a Consiliului Judetean Dolj care a vrut sa dea suma uriasa de 7 miliarde de lei pentru a igieniza intrarea in spital iar in momentul de fata avem si un candidat la Consiliul Judetean, care este presedintele Consiliului Judetean si care face si el Campanie electorala.
5. Am proiectat un plan integrat de dezvoltare urbana a Municipiului Craiova, cu finantare de la Uniunea Europeana in proportie de 98% si care cuprinde urmatoarele proiecte:
a. reabilitarea a 6 strazi si bulevarde: Amaradia, Tineretului, Olteniei, Brestei, Pelendava si Toamnei.
b. reparatii capitale pe: Bulevardul Raului si Bulevardul Caracal, Strada Brestei.
c. parcare subterana la Teatrul National cu mentinerea in actuala forma a parcului existent.
d. reabilitarea centrului istoric.
e. linie de troleibuz pe actualul traseu al autobuzului nr 1
f. pasaj suprateran
g. reparatie capitala a liniei de tramvai din Calea Severinului pana pe bulevardul Caracal.
h. un centru de excelenta in afaceri.
i. un centru multifunctional.
j. pasaj subteran.
k. apa si canalizare in Bariera Valcii si Romanesti.
Iar din banii bugetului local apa si canalizare in Cartierul Brestei, Catargiu, Mofleni, Izvorul Rece, Plaiul Vulcanesti.
6. Sunt absolut de acord ca fiecare licitatie sa fie pusa nu numai pe acest forum ci si pe alte site-uri publice, inclusiv pe site.ul primariei. In privinta faptului de a-mi da demisia datorita vreunei "licitatii cotita" sunt de acord cu acest lucru ca un gest de onoare, pentru ca acest tip de licitatie nu este un semn de incompetenta ci un semn de coruptie. In ceea ce priveste competenta pentru aceste licitatii va comunic ca, potrivit legislatiei actuale, exista obligatia ca fiecare autoritate publica sa aiba un serviciu de achizitii publice sub sanctiuni civile si penale. In acest sens, acest serviciu de achizitii publice are responsabilitatea de a face procedura de achizitie publica conform ordonantei 34 sub supravegherea ANRMAP si a UCVAP, institutii independente care sunt obligate pe tot timpul procedurii sa emita avize de conformitate sau neconformitate a achizitiei.
Politia locala nu are niciun fel de dotari pentru interventie, doar autoturismele din dotare, bastoane sau spray-uri cu piper. Cred ca sunteti de acord cu mine cand spun ca nu este de ajuns.
---------- Post added 08-05-2012 at 13:46 ----------
Oricat si-ar dori altii sa ma vada plecand din PDL, n-o sa fac acest lucru niciodata. Iar la locale se voteaza omul, nu partidul iar eu cred ca am dovedit ca sunt un bun gospodar in cele 16 luni de mandat.
---------- Post added 08-05-2012 at 13:53 ----------
Nu am zis ca nu o sa ma implic, am zis ca ar trebui dotati mai bine. Si uite ca propunerea mea deja prinde roade pe aici pe forum si vazut deja unele idei foarte bune legate de ce ar trebui sa facem cu acest serviciu al Politiei Locale.
Ok, dar nu numai cu politia, nu ei sunt singurii implicati si raspunzatori de ceea ce se intampla. Cercul vicios mai este intarit si de asa-numita justitie, care nu isi face treaba in mod profesionist; cred ca deja stiti, sau daca nu aflati acum, sunt procurori si judecatori corupti care pentru anumite favoruri sau sume primite prefera sa treaca cu vederea anumite fapte, sau mai grav, anumite cazuri de infractionalitate majora! Deja sunt mai renumite clanurile interlopilor din Catargiu si Fata Luncii decat seful politiei din oras! Din punctul meu de vedere asta este un lucru ingrijorator. Nu este exclusiv treaba dumneavoastra cum decurg cazurile judecate, dar banuiesc ca anumite presiuni asupra celor implicati in judecarea lor din partea primariei si consiliului se pot face... cel putin pentru binele comun.
1. Strada Amaradia va fi închisă aproximativ două luni în vederea reabilitării sectorului dintre strada Doljului şi strada Constantin Brâncuşi http://www.gds.ro/Actualitate/2012-0...ise+in+Craiova
2. Strada Amaradia a fost inchisa pt diverse lucrari 19 martie 2011 - 13 mai 2011 (citat: "pe Amaradia se lucrează la refacerea carosabilului afectat de lucrări, de asfaltare ocupându-se o firmă din Craiova contractată de Electromontaj, care are obligaţia să predea strada în starea iniţială") L-au adus la starea initiala, care acum are nevoie de reabilitare 2 luni. De ce s-a reabilitat anul trecut ? http://www.gds.ro/Actualitate/2011-0...pana+pe+13+mai
Se poate ca pe viitor sa nu se mai intample asemenea lucruri ?
plin de lingai pe aici vad, in alta ordine de idei s-a putut face strada brancusi intr-o saptamana, acu carpesc stefan cel mare asta dupa ce mi-am rupt masina 2-3 ani pe acolo.Am trecut prin 1mai pe la pelendava am crezut ca am nimerit pe luna la ce cratere sunt pe acolo,sa nu mai zic de 2 canale fara capac...dupa aia mi-am dat seama ca sunt in craiova ca venea spre mine o haita de maidanezi pe la S-uri.Ar trebui sa fie alegeri lunare pt mizeriile astea ca sa faca ceva :censored:
am o rugaminte:
atunci cand postati un mesaj limitati-va sa o faceti doar de pe un user, iar daca doriti dezactivarea acestuia din diverse motive astepti sa primiti confirmarea, apoi puteti sa va faceti alt cont!
multumesc pentru intelegere!
Si eu sunt curios la ce suma/km ar putea costa o asemenea operatiune. Pentru ca-mi pare banala. Sau ma insel?
Am inceput sa raspund intrebarilor adresate aici:
http://www.craiovaforum.ro/alegeri-l...ml#post6124007
Iezista o iesplicatie:
Pe strada mentionata, chiar daca este destul de lunga, nu isi au adresa decat cateva familii, sa le numeri pe degete. Si pentru cativa votanti nu se merita sa strici fondurile primariei. Mai bine cumperi cateva galeti portocalii, si faci afise si bannere!
Strada Pelendava, caci despre asta cred ca este vorba, a fost inclusa in programul de reabilitare a unor strazi din Craiova semnat de mine si realizat din fonduri Europene. Lucrarile vor incepe in curand, deja se reabiliteaza cateva strazi/bulevarde incluse in acest proiect cum ar fi Blvd Olteniei sau Tineretului.
Multumesc pentru raspuns dar acea strada e distrusa de ani buni (chiar daca s-a asfaltat, la scurt timp craterele au aparut din nou). Sper ca primaria nu are de gand sa o plombeze din nou...sau are? O sa se asfalteze toata portiunea cu asfalt nou sau doar o sa se astupe craterele (gropi nu pot sa le numesc) deja existente?
corect
Ce inseamna "curand" la domnia voastra?
Daca veti fi ales primar, dati o data pentru terminarea acelei strazi de asfaltat!
Si daca strada nu va arata impecabil la acea data, va veti da demisia?
Nu de vorbe avem nevoie. Sume de bani si date. Pentru orice depasire a acestora sa fiti penalizat. Pentru orice economie sau devans al lucrarii sa fiti premiat.
Aveti curaj sa ne spuneti niste cifre si date?
Acestea sunt procedurile impuse de Uniunea Europeana. De la inceperea unui proiect si pana la implementarea efectiva a acestuia trebuiesc urmate o serie de etape.
---------- Post added 15-05-2012 at 22:26 ----------
Proiectul include reabilitarea completa, decopertarea stratului existent de asfalt, turnarea unei baze solide, inlocuirea totala a bordurilor, a gurilor de canal si a asfaltului, atat stratul de rezistenta cat si cel de rulaj.
---------- Post added 15-05-2012 at 22:34 ----------
Cred ca nu ati citit bine mesajul meu. Am observat ca obisnuiti sa ma atacati si nu este prima oara cand mentionati cuvantul demisie. Nu este nicio problema, am mai spus-o, demisia este o chestiune de onoare. Doar ca in acest caz, asa cum am mai spus-o, acesta este un proiect finantat din fonduri europene iar controalele sunt stricte, nu ne putem juca cu banii asa cum ar vrea unii sau cum cred altii. In acest moment proiectul este in fazele finale, urmand ca dupa terminarea procedurilor sa se stabileasca o data de incepere a implementarii efective. Indiferent cine va iesi primar, aceasta strada va fi reabilitata deoarece proiectul este in derulare, nu tine strict de alegerea mea si nici nu este o promisiune electorala. Este doar o realizare a mea in cele 16 luni cat am fost primar si mi-ar placea s-o duc la bun sfarsit tot eu.
Conform DEX:
REALIZÁ, realizez, vb. I. Tranz. 1. A aduce (ceva) la îndeplinire, a face să devină real; a atinge (un scop), a înfăptui. 2. Spec. A crea, a plăsmui o operă de artă. ♦ Refl. (Despre o persoană, mai ales despre un artist) A se dezvolta pe deplin, a se desăvârși, a-și pune în valoare capacitatea de creație. 3. A obține, a dobândi, a câștiga (ceva); a încasa prețurile (la mărfurile vândute). 4. A-și face o idee precisă despre..., a reuși să înțeleagă, să pătrundă înțelesul unui lucru. [Pr.: re-a-] – Din fr. réaliser.
Va jucati cu cuvintele. Realizarea este ducerea la bun sfarsit a unei actiuni. Va laudati cu hartii si cu inceperea sau cu termnarea unor lucrari. Aveti ceva inceput si finalizat?
Si da, va voi ataca de fiecare data cand mie, personal, mi se pare ca va jucati cu cuvintele si promiteti lucruri irealizabile. Orice actiune si promisiune trebuie asumata. Am vazut ce inseamna, pana la urma, proiectul privind maidanezii: 3 ani si nici dupa aceea nu ne garantati scaparea de de ei de pe strazi.
Ati avut curajul, sau nebunia, sa intrati si sa discutati liber pe un forum, trebuia sa va asteptati ca nu lauda si cantatul in struna vor domina discutiile. Faptul ca va deranjeaza criticile, este un pas inainte, dar nesemnificativ.
Nu de promisiuni am nevoie, ci de date concrete si sume ce insotesc fiecare promisiune.
(Apropos, cu cati bani finanteaza UE reabilitarea strazii Pelendava, si cati bani se vor aloca din surse interne ?)