Trei decenii. Chiar daca ar putea parea greu de crezut pentru unii dintre noi, exact atat a trecut de la debutul modelului M5 - un motiv ideal pentru ca germanii de la BMW sa-i aduca un omagiu legendarului sau automobil.

Autoproclamat drept cel mai puternic BMW de serie lansat vreodata, noul M5 '30 Jahre M5' ascunde sub capota acelasi V8 twin-turbo precum versiunea standard, unitatea de 4.4 litri fiind insa modificata pentru a livra rotilor spate nu mai putin de 600 CP si 700 Nm. Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza acum in fix 3.9 secunde, automobilul aniversar fiind astfel cu 0.4 secunde mai rapid decat un BMW M5 F10 obisnuit.

In ceea ce priveste viteza maxima, surprizele aflate in stransa legatura cu acest aspect lipsesc cu desavarsire: asemeni modelului standard, noul BMW M5 '30 Jahre M5' vine la pachet impreuna cu o limitare electronica pozitionata la pragul celor 250 de kilometri pe ora - limitare care poate fi ridicata pana la bariera celor 305 kilometri pe ora, in cazul in care clientii achizitioneaza meniul M Driver's Package, disponibil in mod optional.

Pe langa performantele exceptionale inregistrate in linie dreapta, automobilul aniversar al constructorului bavarez mai promite sa impresioneze si printr-o manevrabilitate exemplare, noul BMW M5 '30 Jahre M5' oferind in standard pachetul Competition pentru a se achita aceasta misiune. Altfel spus, comparativ cu un BMW M5 F10 obisnuit, in cazul de fata avem parte atat de o suspensie mai joasa cu circa 10 milimetri, cat si un mod M Dynamic revizuit.

Iar vestile bune nu se opresc aici. Asa cum ii sta bine unui automobil aniversar, noul M5 '30 Jahre M5' nu va fi construit in masa precum versiunea standard, productia sa urmand a fi limitata la numai 300 de exemplare. 300 de exemplare finisate intr-o nuanta speciala semnata BMW Individual si botezata Frozen Dark Silver, oferita in compania a numeroase accente de negru cromat, plus jante pe 20 de inci finisate in doua culori.

Asta la nivel de exterior. In ceea ce priveste departamentul interior, lista cu atractii principale propusa de noul BMW M5 '30 Jahre M5' include multiple insertii de piele si alcantara, automobilul aniversar al constructorului bavarez oferind astfel echilibru subtil intre eleganta si sportivitate. De asemenea, nu lipsesc din peisaj nici ornamentele realizate din aluminiu, logo-urile speciale sau sistemul audio de inalta fidelitate, accesorizat cu nu mai putin de 16 difuzoare.

Sursa: http://www.4tuning.ro/masini-tari/bm...ata-22425.html