Virgil Halacu este un nume pe care l-am mai repetat cu ocazia prezentarii unor proiecte indraznete de tuning in Romania. Ultimul autoturism realizat de el este un BMW Seria 7... una cu pamantul.

Dupa ce v-am aratat proiectul cu Volkswagen Touareg V8 si cel cu un Audi A6 care a fost prezent la Worthersee, ambele realizate de KYD, iata ca a venit si randul unui autoturism din clasa premium. E vorba de un BMW Seria 7 de generatie noua care a vazut o serie lunga de modificari interesante. Proprietarul masinii este acelasi KYD, care de aceasta data nu mai are aceste litere la numar, ci are HVL, de la numele sau, Virgil Halacu.

BMW-uri Seria 7 am tot vazut pe strazi. Dar nu ca acesta. Si asta pentru ca scopul initial al modificarilor a fost realizarea unui BMW de tip "Mafia", adica dominat de culoarea neagra. Motiv pentru care tot cromul de pe limuzina prezidentiala a fost scos si acum negrul controleaza tot exteriorul. Cu exceptia jantelor marca Vossen, model CV-T, incaltate cu pneuri Michelin. Acestea au dimensiunea 235 30 ZR20.

Dar tot negre sunt si farurile, care au fost scoase si vopsite pe interior, iar luminile de zi de tip angel-eyes au fost inlocuite cu inele dotate cu 100 de leduri multi-colore. In rest, la exterior, mai este prezent numai un pachet ce poarta semnatura Motorsport pentru BMW 760. Si asta pentru ca cel mai elegant styling exterior pentru BMW il fac chiar... cei de la BMW.

Cireasa de pe tort este insa suspensia masinii. Nu vezi foarte des ditamai "sufrageriile" de masini cu suspensie pneumatica. Virgil a dus BMW-ul in Ungaria, la Budapeste, acolo unde un meserias a realizat o suspensie speciala pentru acest model. Sistemul este custom si functioneaza pe perne de aer controlabile din habitaclu. In portbagaj este compresorul de aer care se ocupa de umflarea acestora, dar si rezervorul de aer comprimat.

Cam asta este scurta dar interesanta poveste a acestui bimmer Seria 7. Niste modificari elegante, interesante si de efect. Este fara indoiala unul din cele mai reusite proiecte de tuning din ultimii ani, dar totodata si cel mai atragator BMW de pe strazile din vestul tarii. Este ciudat cum un automobil destinat sa transporte oameni in maximum de confort ajunge sa arate atat de bine. Si nu este deloc usor sa faci un vapor sa arate bine. Dar KYD a reusit.

Sursa: http://www.4tuning.ro/masini-tunate-...kyd-22446.html