Ce stiti? Ce parerea aveti? Sunteti destul de informati? V'ati facut vreodata testul?
Nu stiu prea multe si nici nu ma intereseaza
Nu sunt bine informat, dar vreau sa aflu mai multe
Sunt bine informat(a), dar nu am facut testul HIV
Sunt bine informat(a) si am si facut testul
Ce stiti? Ce parerea aveti? Sunteti destul de informati? V'ati facut vreodata testul?
mah, da' ce-ti veni cu threadurile astea??Mesaj iniţiat de Epika
![]()
imi place ca te preocupa sa te informezi![]()
Ontopik: nu mi-am factu niciodata testul pt ca stiam ca nu am de ce. de fiecare data cand am facut injectie am adus seringa mea, sterila, deci...
ce stiu este ca se transmite pe cale sexuala sau prin sange (ex, folosesti un ac folosit deja de cineva infectat sau daca ai o rana deschisa care a intrat in contact cu sange infectat), nu printr-o simpla atingere sau chestii mai simple. din cate stiu eu, sida si hiv nu sunt acelasi lucru dar nu stiu exact care e diferenta (mi se pare ca hiv este virusul care provoaca boala SIDA; don't laugh)
off topic: imi vin idei. Si poate, cu ajutorul operatorilor, va fi creata o noua sectiune, ceva gen "health"... sper.
On-topic: Ai zis bine, nu rade nimeni.
Testul HIV/SIDA se poate face in Craiova. Au un centru pe Brestei, destul de aproape de centru.. nu prea imi aduc aminte cum se numesc punctele de reper. Va puteti testa gratuit de 2 ori pe an...
Alte informatii pe http://www.raa.ro/ (siteul fundatiei Romanian Angel Appeal).
Cu 250 mii se poate face oriunde testul.Am fost nevoita sa-l fac pt ceva anume...
Never say never
nopes,nu cred ca e necesar...daca voi avea dubii vreodata ma voi duceMesaj iniţiat de Epika
l`am facut acum vreo 2 ani
SDA - Boală transmisibilă pe cale sexuală şi sangvină, caracterizată prin distrugerea apărării imunitare a organismului.
SIDA a devenit cunoscuta publicului la începutul anilor ’80. Deoarece aceasta boala fatala a aparut în America si Europa la barbatii homosexuali, la drogati si la cei care si-au facut transfuzii de sânge, ea a devenit foarte repede o problema atât sociala, cât si medicala.
Spre mijlocul anilor ’90, cercetatorii devoltasera deja medicamente puternice pentru combaterea efectelor SIDA care au extins durata vietii celor infectati cu HIV si, totusi boala a ramas incurabila.
Virusul imunodeficientei umane (HIV) determina într-un corp pierderea imunitatii la boli. Odata intrat în corp virusul penetreaza si se multiplica în globulele albe de tip T4, care au un rol vital în apararea corpului împoptriva unor infectii si a cancerului. În cele din urma celulele se sparg, raspândind HIV-ul în sânge, fapt care afecteaza si alte celule T4.
Când aceasta se întâmpla, corpul este vulnerabil la boli, cum ar fi unele tipuri de pneumonie si cancer, care profita de slaba aparare a corpului si sunt deseori fatale.
Infectarea cu HIV nu duce imediat la SIDA; asta poate dura pâna la 8 ani, asa ca oamenii care au HIV pot sa nu-si dea seama, transmitând-ul si altora.
Testul de HIV implica analizarea unei mostre de sânge, cautându-se semne de existenta a anticorpilor de HIV. Anticorpii sunt substante produse de corp ca raspuns la infectii cu un anumit virus si prezenta anticorpilor de HIV în sângele unei persoane indica faptul ca persoana respectiva a fost infectata cu acest virus. Aceasta persoana se numeste seropozitiva.
Daca crezi ca ai fi putut fi infectat(a) cu HIV, contacteaza-ti doctorul sau o clinica pentru a-ti face un astfel de test. Cu toate acestea, deoarece exista o perioada de mai multe luni de incubare între momentul expunerii la virus si momentul în care persoana devine seropozitiva, testul poate aparea negativ. De aceea transfuziile de sânge nu sunt 100% sigure.
Transmiterea
Calea principala de transmitere a virusului este contactul sexual, deoarece virusul este prezent într-o cantitate foarte mare în ****** unui barbat infectat. Astfel poate fi transmis prin contact sexual, vaginal sau anal. Virusul este prezent si în sângele persoanelor infectate, putând fi transmis prin ace de seringi folosite în comun. De asemenea, poate fi transmis prin sânge contaminat (la o tranfuzie) si de la o mama infectata la un nou-nascut, ori în uter ori în timpul nasterii.
Teoretic vorbind, transmiterea virusului de la o persoana la alta în timpul contactului sexual poate fi blocata prin orice fel de bariera fizica, care previne amestecarea sângelui, a fluidelor seminale si a secretiilor vaginale.
Prezervativul este dovedit a fi o cale buna de a face sex protejat, deoarece virusul nu poate penetra prezervativul. Spermicidele ajuta de asemenea. Folositul prezervativelor si a spermicidelor împreuna are mare importanta în controlul raspândirii HIV-ului.
Care este diferenta dintre HIV-1 si HIV-2 ?
Exista în prezent doua tipuri de HIV în acest moment : HIV-1 si HIV-2. Pe mapamond, predominat este HIV-1, iar oamenii când vorbesc despre HIV fara a mentiona tipul, se refera la HIV-1. Atât HIV-1 cât si HIV-2 se transmit pe cale sexuala, prin sânge, de la mama la nou-nascut si par a cauza acelasi tip de SIDA. Cu toate acestea, HIV-2 se transmite mai greu, iar perioada de stare latenta este mai lunga decât la HIV-1.
Câte subtipuri de HIV-1 exista ?
HIV-1 este un virus care are foarte multe mutatii, schimbându-se foarte rapid. Variantele de HIV-1 pot fi clasificate în grupe si subtipuri si exista doua grupe : M si O. În septembrie 1998 cercetatorii francezi au anuntat ca au gasit o noua varianta de HIV-1 la o femeie din Camerun, în vestul Africii.
Aceasta varianta nu apartine nici grupei M nici grupei O si a fost gasita doar la trei oameni, tot din Camerun. În grupa M exista în acest moment 10 subtipuri, distincte genetic, cunoscute. Aceste subtipuri sunt de la A la J. Subtipurile din grupa M difera între ele la fel de mult cum difera de cele din grupa O.
Unde se gasesc diferitele subtipuri ?
Subtipurile sunt distribuite inegal pe mapamond, spre exemplu subtipul B este în principal gasit în: Americi, Japonia, Australia, Caraibe si Europa; subtipul A si D predomina în regiunea din sudul Saharei; subtipul C în Africa de Sud si în India; subtipul E în Republica Centrafricana, Tailanda si alte tari din sud-estul Asiei.
Subtipul F (Brazilia si România), G si H (Rusia si Africa centrala), I (Cipru) si grupa O (Camerun) au o mica raspândire. În Africa exista aproape toate subtipurile, desi subtipul B este mai putin raspândit.
Care sunt diferentele majore între aceste subtipuri ?
Cea mai mare diferenta dintre ele este structura genetica; diferentele biologice observate in vitro si/sau in vivo pot reflecta acest lucru. S-a spus si faptul ca anumite subtipuri ar fi predominant asociate cu anumite moduri de transmitere, spre exemplu subtipul B corespunde contaclui homosexual si folosirii drogurilor intravenoase.
Te poti infecta cu HIV…
-de la o persoana care are virusul, fie din ****** (daca este barbat) fie din fluidele vaginale (daca este femeie). Fluidele corpului poarta HIV. Asta înseamna ca poti lua HIV prin contact sexual cu o persoana care a fost infectata cu acest virus, chiar daca ea pare sa fie sanatoasa
-daca o persoana se protejeaza cu un prezervativ dublat de un lubrifiant pe baza de apa, asta o poate ajuta sa nu se infecteze cu HIV. Sexul neprotejat este extrem de periculos
-din sângele persoanei care are virusul. Asta înseamna ca poti lua HIV daca sângele persoanei infectate intra în sângele tau
-daca esti dependent de droguri si folosesti ace în comun cu altii. Când faci o injectie la doctor nu exista acest risc, deoarece sunt utilizate seringi de unica folosinta. Daca îti faci gauri în urechi, nas, etc sau tatuaje asigurate întâi ca acul folosit este unul nou, curat si de unica folosinta
-femeia cu HIV poate transmite virusul la nou-nascut, în uter sau la nastere. De aceea unii copii se nasc cu HIV. Exista medicamente pe care femeia infectata cu HIV le poate lua pentru a nu transmite copilului virusul. Unele femei pot da virusul copilului prin alaptare.
Din fericire oamenii de stiinta si doctorii au descoperit moduri prin care oamenii se pot proteja împotriva transmiterii HIV-ului si sa scada sansele dezvoltarii în SIDA.
Abstinenta este singurul mod complet sigur de a te proteja.
Nu poti lua HIV …
-prin atingere, lupta în joaca, când dai mâna cu cineva, prin pupic pe obraz sau când bati palma cu cineva.
-din mâncarea, farfuria, pieptanele, peria, colacul de la WC, mânerul de la usa pe care o persoana cu HIV le-a atins.
-la fel cum iei raceala, pentru ca germenele virusului nu calatoreste prin aer. Asta înseamna ca nu poti lua HIV dintr-un stranut sau din tuse.
-când donezi sânge sau când te ciupeste un tântar sau un purice
-când stai în aceeasi camera cu o persoana care are HIV sau când mergi la scoala cu ea, sau când înoti în aceeasi piscina
-când te duci la acelasi spital cu o persoana care are HIV
Transmitere prin INSECTE
De la începutul epidemiei cu HIV s-a pus problema transmiterii virusului prin muscaturile insectelor. Cu toate acestea, studii conduse de cercetatatori nu au confirmat aceste ipoteze — nici macar în zonele unde exista omare raspândire a bolii si un numar mare de insecte.
Lipsa unor izbucniri epidemice în aceste zone sustine ideea ca HIV-ul nu se transmite prin insecte.
Rezultatele experimentelor si observatiilor facute asupra comportamentului insectelor, indica faptul ca, atunci când o insecta musca o persoana, nu are loc injectarea cu sângele propriu sau al victimei precedente. Mai degraba injecteaza saliva.
Unele boli, cum ar fi febra tifoida sau malaria pot fi transmise prin saliva unor anumite specii de tântari. Cu toate acestea, Hiv-ul traieste foarte putin în corpul unei insecte si, spre deosebire de alte organisme, care sunt transmise prin muscaturi de insecte, HIV-ul nu se reproduce (si astfel nu poate supravietui) în insecte.
Astfel, chiar daca virusul intra într-un tântar sau alta insecta care musca si suge, insecta nu va deveni infectata si nu poate astfel transmite HIV-ul la urmatorul om pe care îl musca.
Exista si teama ca o insecta, cum ar fi tântarul, poate transmite HIV de la o persoana la alta prin sângele infectat ramas pe trompa.
Exista doua motive care fac infectarea prin acest mod improbabila: persoanele infectate nu au un nivel ridicat constant de HIV în sânge si trompa insectei nu retine cantitati mari de sânge pe suprafata ei.
În plus, oamenii de stiinta au descoperit ca insectele muscatoare nu merg de la o persoana la alta imediat dupa ingerarea sângelui
l-am făcut de 2 ori până acum
o dată în facultate că mi-a fost frică din cauza "uneia"
a doua oară acum câţiva ani, că se cere pt căsătorie.
cam ştiu tot ce a Ctrl-c, Ctrl-v ALin_uTzU
mai nou nu mai sunt curios dacă am sau nu, că nu m-am mai expus la seringi în venă, stomatologii, sau alte atracţii fatale.
f bine informat,inca nu am facut testul,cu toate ca ar cam trebui
Apropo, in afara de stomatologi, seringi si adiacentele, trebuie sa aveti grija si daca folositi servicii gen manichiura / pedichiura. Si acolo exista riscul de transmitere...
stiu foarte bine care e treaba cu virusul hiv, dar nu mi-am facut analize niciodata.Mesaj iniţiat de Epika
offtopic: epika aici nu e spital sa vorbim despre danatii de sange si de virusi hiv plus ca subiectele astea au mai fost pe la cafenea.
eu l-am facut ca imi trebuia la o fisa medicala, l-am facut cred ca de vreo 4 ori, se cere pt completarea fisei medicale la sportivi, la Academia de Politie.....etc!
n-am stat cu morcovu-n c~r pana la rezultat pt ca stiam ca am fost atent pe unde am umblat, insa....niciodata nu poti fi sigur!![]()
![]()
FACETI TESTU! nu va costa nimic, nu e o rusine! nu pierdeti absolut nimic!
Mesaj iniţiat de gabr1el
asa si eu...o sa mi-l fac odata..cand am timp![]()
Mesaj iniţiat de Epika
...fetelor cel mai sanatos e sa va faceti manichiura acasa sau sa va duceti cu propria voastra trusa
sunt bine informata,acum vreo 3 sapt am vazut si un film la scoala legat de HIV si alte BTS-uri insotit de tot felul de imagini care sincera sa fiu au bagat putin teama in mine.Testul nu l-am facut,desi poate ar fi bine.
women have their fault,men only two,everything they say, everything they do
My similing licence has been suspended...there is no gold at the end of the rainbow
kandya, Trabook, Aetana!x3
Augen sagen mehr als Worte
eu nu l-am facut..stiu ce inseamna HIV si SIDA ...poate o sa-l fac si eu candvaMesaj iniţiat de Aetana
PS Aetana... filmuletzul ala te indemna putin si la abstinentza...totala![]()
"Cea mai inutila inventie din Romania este maneaua."![]()
la abstinenta pana la casatorie....in fine,acolo se regaseau multe influente ale bisericii dar eu ma refeream mai mult la pozele alea
women have their fault,men only two,everything they say, everything they do
My similing licence has been suspended...there is no gold at the end of the rainbow
kandya, Trabook, Aetana!x3
Augen sagen mehr als Worte
Sunt foarte bine informat si am facut testul acum un an cand am iesit din spital in urma unei raceli mai puternice,aveam dubii legate de seringile prin care mi se administrau antibioticele![]()
![]()
cum am mai zis... testul iese pozitiv (adica sunteti bolnavi) doar la cateva luni dupa infectare.. nu la 2-3 zile... (nu ca as vrea sa va descurajez)
nu am facut inca acest pt ca nu este cazul...nu m-am la "pericole"...iar la stomatolog am fost fff atent cu ce s-a lucrat...probabil o sa il fac la analizele pentru casatorie.
stiu destule, am facut si testul (conjunctura a impus), am avut cativa fluturasi in stomac, deoarece am avut cateva experiente medicale post-decembriste (cand s-au realizat majoritatea infectarilor accidentale prin spitale). testul a iesit negativ, slava domnului, desi nu stiu cat de bine a fost realizat, sau doar au pus o stampila pe foaie.......![]()
niciodata n'a fost sa nu fie cumva
In trecerea grabita prin lume catre veci/ fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci!
Mesaj iniţiat de manlif2_0
mai fa`l odata si stai pe ei pana iti dau rezultatu
![]()
Iata cateva variante:
Descarcati varianta potrivita: