Incepand cu data de 1 iulie au intrat in vigoare noile tarife de roaming in tarile UE, considerabil mai mici decat cele de pana acum.



Sunt incluse aici si tarifele pentru navigarea pe internet, care au scazut de aproape 6 ori. De acum inainte, tableta sau smartphone-ul nu vor fi mai inutile atunci cand calatoriti in Europa, potrivit stirileprotv.ro.

Si asta pentru ca incepand de la 1 iulie, accesul la internet va fi taxat cu 70 de centi pe megabit, fata de 4 euro pana acum. Iar pretul va mai scadea, de la 1 iulie 2014, pana la 20 de centi.

Pentru apelurile date, tarifurile scad de la 35 de eurocenti pe minut, la 29 de eurocenti pe minut. Iar pentru apelurile primite de la 11 eurocenti pe minut, la 9 eurocenti. Si pentru SMS-uri tarifele nu vor mai depasi 9 eurocenti, fata de 11 cat costau pana acum.

Reducerea tarifelor de roaming in interiorul granitelor UE este o masura aprobata recent de Parlamentul European. Acestea vor mai scadea si la 1 iulie 2013 si 1 iulie 2014.

Asa ca la finalul acestui proces vom plati pentru un apel dat din strainatate cam cat platim acum pentru unul in afara retelei.