Este energia nucleară o energie curată şi sigură pentru mediu? –...

Este energia nucleară o energie curată şi sigură pentru mediu? – dezbaterea găzduită de Biblioteca Județeană

2.854
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” și American Corner găzduiesc mâine, 28 ianuarie 2015, de la ora 13:00, în sala „Marin Sorescu”, dezbaterea informativă: Este energia nucleară o energie curată şi sigură  pentru mediu?. Evenimentul va fi prezentat de dr. ing. Adi-Maria Luminiţa Simoiu – cadru universitar la Facultatea de Chimie, Universitatea din Craiova.

Organizatorii dezbaterii consideră că fiecare intelectual are dreptul şi datoria să servească comunitatea ȋn care trăieşte, ȋn temeiul cunoştinţelor pe care le are, motiv pentru care oferă astfel prilejul de a vă spune punctul de vedere ȋn calitate de specialist privind proiectul de extindere a Centralei de la Kozlodui cu un nou reactor.

Ȋncercăm să creem un cadru de discuţie ȋntre oameni avizaţi, pentru a evalua impactul ȋn zonă şi costurile pentru partea română. Participă specialişti din Craiova şi reprezentanţi ai societăţii civile (public)”, adaugă reprezentanții Bibliotecii Județene.

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, ȋşi asumă rolul său ȋn comunitate de a oferi publicului resurse de informare, iar prin organizarea de evenimente ȋncearcă să atragă atenţia şi să disemineze cele mai noi informaţii ȋn diverse domenii.

“Pentru că protejarea mediului este una dintre cele mai acute probleme ale civilizaţiei actuale, acum câţiva ani am iniţiat un proiect numit Ȋmpreună pentru un mediu mai curat. Am accentuat cuvântul ȋmpreună pentru a sublinia că numai aşa se pot obţine rezultate notabile ȋntr-un demers şi pentru a atrage colaboratori. Primul nostru colaborator a fost şi este ȋn continuare Agenţia pentru protecţia mediului Craiova.

 Ȋn timp am organizat prezentări informative şi de conştientizare susţinute de specialişti (de la Agenţia de mediu, Universitate, Muzeul de Ştiintele Naturii), vizionari de filme cu tematică, vizitarea unor zone protejate, acţiuni de plantări de arbori, de curăţenie, de amenajări de spaţii verzi ȋn curtea unor şcoli.

Publicul ţintă este evident publicul tânar: elevi şi studenţi, dar nu numai.

Prin mediatizarea evenimentelor, ecoul mesajelor pe care le-am lansat ȋn cadrul comunităţii a fost de fiecare dată  mult mai larg. Sperăm că de această dată vom trezi o atenţie sporită fiind vorba de un subiect atât de important pentru fiecare dintre noi.  Accidentele nucleare de la Cernobȋl şi Fukushima sunt relativ recente”, precizează organizatorii evenimentului – dezbaterii Este energia nucleară o energie curată şi sigură  pentru mediu?.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.