Patru medii de zece, la simularea Evaluării Naționale, în Dolj

Patru medii de zece, la simularea Evaluării Naționale, în Dolj

2.349
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Astăzi, la nivelul fiecărei unități școlare s-a afișat situația statistică privind participarea și rezultatele obținute la simularea examenulului de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII.

Examenul de simulare s-a desfășurat  în cele 157 unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a VII-a și a VIII-a.

La nivelul județului Dolj,  în urma centralizării, s-au obținut următoarele statistici:

Clasa a VIII-a:

  • 4952 elevi înscriși
  • 434 elevi neprezentați
  • 4 medii de 10(zece) obținute de elevii de la Școala Gimnazială ”Traian” Craiova, Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova, Școala Gimnazială Podari, Liceul Teoretic ”Henri Coandă” Craiova)
  • 19 note de 10(zece) la limba și literatura română
  • 42 note de 10(zece) la matematică

Față de anul trecut, procentul de medii peste 5(cinci) a crescut cu 6,88%, fiind de  55,07%.

  Cele mai mari procente de medii peste 5(cinci) au fost obținute de:  Școala Gimnaziala „Mircea Eliade”  Craiova, Scoala  Gimnaziala „Traian” Craiova,  Liceul Teoretic „Independenta”  Calafat, Colegiul National Pedagogic „Stefan Velovan” Craiova, Scoala Gimnazială „Gheorghe  Titeica” Craiova , Colegiul National „Fratii Buzesti”  Craiova.

Clasa a VII-a

  • 5147 elevi înscriși
  • 590 elevi absenți
  • 1 eliminat la proba de matematică
  • 3note de 10(zece) la limba și literatura română
  • 24 note de 10(zece) la matematică

Procentul de medii peste 5(cinci) este de 55,04%.

 Cele mai mari procente de medii peste 5(cinci) au fost obținute de: Școala  Gimnaziala „Terraveda” Craiova, Scoala Gimnaziala „Mircea Eliade” Craiova, Scoala Gimnaziala „Traian” Craiova, Colegiul National „Carol I” Craiova, Scoala Gimnaziala „Gheorghe Titeica”  Craiova, Colegiul National „Fratii Buzesti”, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Craiova.

Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluarii naționale sunt analizate la nivelul fiecărei unitați de învatamant în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Scopul simulării examenului de Evaluare Națională 2019 este acela de a familiariza elevii cu rigorile unei examen real și de a afla nivelului de pregătire înainte de examenul real, în vederea optimizării rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.