60 de utilaje, pe străzile Craiovei. Se intervine și în zonele dintre...

60 de utilaje, pe străzile Craiovei. Se intervine și în zonele dintre blocuri

4.396
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

60 de utilaje acționează la această oră pe străzile Craiovei pentru curățarea zăpezii și prevenirea formării poleiului.

Potrivit reprezentanților Salubrității Craiova, autovehiculele dotate cu lame și dispozitive pentru împrăștierea materialului antiderapant au intervenit inițial în zonele de risc de pe teritoriul municipiului (în zonele de pantă, în intersecții, sensuri giratorii, pe pasaje) și pe străzile principale, acționând pentru îndepărtarea stratului de zăpadă depus și pentru împrăștierea materialului antiderapant.

Noaptea trecută, din cauza ninsorii viscolite, a fost suplimentat numărul de utilaje până la 60. În primele 12 ore de intervenție au fost folosite 116,6 tone de material antiderapant în amestec.

„După curățarea și aducerea „la negru” a străzilor cu grad de prioritate 1, s-a trecut la îndepărtarea zăpezii depuse pe străzile cu grad de prioritate 2, urmând ca, din dimineața zilei de 8 decembrie, utilajele angrenate în activitatea de deszăpezire să intervină pe străzile secundare din cartierele de case ale municipiului și între blocuri, conform prevederilor Programului comun de acţiune pentru deszăpezirea, prevenirea şi combaterea poleiului în municipiul Craiova, pentru sezonul de iarnă 2020-2021”, a menționat Cristina Ghenea, purtător de cuvânt Salubritate Craiova.

Aceasta a mai spus că, începând din această dimineață, 500 de lucrători din cadrul Salubrității Craiova, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, SC RAT Craiova SRL și SC Termo Craiova SRL acționează pentru îndepărtarea zăpezii de pe trotuare în toate zonele Craiovei, cu prioritate în zonele de acces către spitale, instituții publice și unități de alimentație publică, treceri de pietoni și stațiile mijloacelor de transport în comun.

Craiovenii sunt rugață să parcheze mașinile astfel încât să nu îngreuneze acțiunea utilajelor de deszăpezire; să depoziteze zăpada îndepărtată de pe mașini pe spațiul verde din apropiere sau, dacă nu este posibil, în grămezi, la marginea trotuarului, astfel încât să nu fie afectată circulația pietonală sau pe carosabil, lângă bordură, astfel încât să nu fie afectată circulația autovehiculelor și scurgerea apei în sistemul de canalizare; să degajeze zăpada de pe căile de acces în blocuri sau de pe trotuar, în dreptul imobilului în care locuiesc; să nu arunce zăpada pe carosabil.

De asemenea, cei care dețin spațiilor comerciale pe teritoriul municipiului trebuie să știe că au obligația de a îndepărta zăpada din dreptul acestora.



1 COMENTARIU

  1. #1

    Mesaje

    […] 60 de utilaje acționează la această oră pe străzile Craiovei pentru curățarea zăpezii și prevenirea formării poleiului, potrivit craiovaforum.ro. […]

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.