600 de doljeni și-au găsit un loc de muncă prin programul AJOFM...

600 de doljeni și-au găsit un loc de muncă prin programul AJOFM Dolj

10.321
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

600 de doljeni și-au găsit un loc de muncă, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj ca urmare a implementării unui program județean conceput în acest sens, statistica fiind efectuată la finele lunii ianuarie 2019.

Din totalul persoanelor care s-au angajat, 198 au peste 45 de ani, 142 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 145 au între 25 și 35 de ani, iar 103 sunt tineri sub 25 de ani .

„În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 351 provin din mediul urban, iar 237 persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale/postliceale (235), urmate de cele cu studii profesionale (134). Numărul celor cu studii primare/gimnaziale este de 131, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 88. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dolj, 265 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, a explicat Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt al AJOFM Dolj.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în luna ianuarie 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.071 persoane.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.