A fost selectat un câștigător pentru cele 17 tramvaie promise Craiovei

A fost selectat un câștigător pentru cele 17 tramvaie promise Craiovei

3.665
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Licitația pentru furnizarea unui număr de 17 tramvaie finanțate din fonduri europene nerambursabile are, începând de vinerea trecută, un câștigător selectat, anunță, marți, reprezentanții Primăriei Craiovei.

Procedura nu este finalizată încă pentru că, potrivit legii, într-o perioadă de 10 zile se pot face contestații.

Contractul poate fi semnat după ce vor trece cele 10 zile și dacă nu există obiecții.

„Iată că momentul mult așteptat de noi toți a venit: după șase luni de analiză, avem și un câștigător selectat care, dacă nu vor exista contestații, va începe producția pentru garniturile de tramvaie din Craiova. Primul tramvai nou ar trebui să circule pe șinele din orașul nostru spre finalul anului următor, iar cel de-al șaptesprezecelea va fi livrat cel târziu în vara anului 2022”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Valoarea totală a proiectului este de 202.349.385,00 lei – fonduri europene nerambursabile, iar cofinanțarea Primăriei Craiova se ridică la 3.400.987,70 lei.

Cele 17 tramvaie vor avea aproape 27 metri, fiecare, vor putea transporta minim 190 pasageri fiecare, dintre care minim 50 pe scaune, vor fi dotate cu echipament Wi-Fi, sistem diagnosticare SIGDE, sistem management trafic CGMT, sistem audio-video de informare călători și sistem supraveghere video.

Acestea vor fi distribuite pe trei rute ale operatorului local de transport, după cum urmează:

  • Ruta 100: 10 tramvaie;
  • Ruta 101: 3 tramvaie;
  • Ruta 102: 4 tramvaie.

Noile tramvaie se vor adăuga flotei societății de transport în comun RAT SRL, alături de alte 16 autobuze electrice articulate furnizate de producătorul Solaris ce se află deja în producție, 30 autobuze electrice care sunt în licitare, toate achiziționate din fonduri europene nerambursabile.

Alături de acestea, municipalitatea a mai achiziționat în anii trecuți 38 autobuze Euro 6 BMC noi și 29 autobuze Solaris.

„În ultimii ani, cele mai mari investiții făcute de către Primăria Craiova, atât din fonduri europene cât și din fonduri proprii, au fost făcute pentru a crește calitatea transportului în comun prin dotarea cu mijloace de transport moderne, refacerea căilor de rulare a tramvaielor sau modernizarea infrastructurii din baza RAT Craiova”, anunță reprezentanții Primăriei Craiovei.

 

 

 



5 COMENTARII

  1. #1
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1841

    Nu ați precizat în articol, dar pozele arată tramvaiele construite de DurmaRay. Bănuiesc că acesta este câștigătorul.

    --Χριστός σε αγαπάει
  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    475

    Doamne daca am avea alegeri an de an s-ar schimba fata Romaniei ca vad ca doar in pragul alegerilor se face ceva!

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     26-03-2006
    Locatie
     Cornitoiu
    Mesaje
    152

    exact ;
    termen de livrare – finalul anului urmator( cata abureala) – probabil le construiesc manual bucata cu bucata ceva medici sau avocati ca altfel nu mi explic;
    pana atunci cadeam din epavele care circula de 40 ani prin oras

  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303

    Te si apuca rasul cand citesti prosteala pe fata tipica politrucilor.

  5. #5
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7670

    Dupa autobuze turcesti.. avem si tramvaie turcesti… e bine.. Turcii fac cele mai de kkt masini, autobuze, tramvaie din toata lumea. Mai ales loturile care le fac pentru Romania… le fac si mai de kkt.. ca au boala pe noi de cand i-a rupt mecla Mihai Viteazul lui Sinan Pasa la Calugareni.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.