ABA Jiu începe deratizarea anuală. Pășunatul, interzis în zonele unde se aplică...

ABA Jiu începe deratizarea anuală. Pășunatul, interzis în zonele unde se aplică substanțele toxice

560
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Administraţia Bazinală de Apă Jiu va demara, pe 1 iunie 2020, pe parcursul întregii luni, campania anuală de combatere a dăunătorilor. Sectoarele vizate sunt Dăbuleni-Bechet-Zăval-Nedeia. Se vor folosi substanţe toxice cu caracter persistent, iar deţinătorii de animale sunt atenţionaţi că este interzis cu desăvârşire păşunatul pe aceste suprafeţe.

Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a transmis către toate Primăriile riverane zonelor deratizate o informare, astfel încât edilii acestor localităţi să anunţe din timp localnicii şi să le atragă atenţia că păşunatul este interzis.

„În acest sens atenţionăm deţinătorii de animale că păşunatul pe aceste diguri este INTERZIS cel puţin o lună. Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj nu îşi asumă nici o răspundere privind pagubele ce ar putea surveni ca urmare a nerespectării acestei avertizări” .

Potrivit purtătorului de cuuvânt al ABA Jiu, Camelia Bărbuțu, campania de combatere a dăunătorilor se efectuează anual, conform Planului Tehnic, cu ajutorul unor substanţe toxice, cu un caracter persistent. ”Subliniem faptul că, aceste substanţe au efecte negative asupra animalelor”, atrage atenția Bărbuțu.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.