Angajatorii din Dolj continuă să deruleze activități după propriile reguli. Sute de...

Angajatorii din Dolj continuă să deruleze activități după propriile reguli. Sute de sancțiuni aplicate de ITM Dolj

1.563
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Nu mai puțin de 79 de persoane care lucrau fără forme legale la 64 de angajatori au depistat inspectorii de muncă doljeni, cu ocazia controalelor derulate în primele trei trimestre din acest an, valoarea amenzilor aplicate fiind de 1.370.000 de lei.

Conform reprezentanților ITM Dolj, domeniile în care munca nedeclarată are cea mai mare incidență sunt construcțiile, agricultura, comerțul sau prestările de servicii.

„Din cei 1.214 angajatori verificaţi în primele 9 luni ale anului 2018, aproximativ 5,27 % au fost depistaţi şi sancţionaţi pentru utilizarea de personal fără forme legale de angajare. Munca fără forme legale are consecinţe atât asupra lucrătorului, cât şi asupra angajatorului, în sensul că: persoana care prestează muncă fără forme legale este lipsită de protecţie socială în perioada prestării muncii, precum şi ulterior, iar angajatorul este lipsit de posibilitatea legală de a responsabiliza lucrătorul pentru eventualele pagube produse de acesta”, se arată într-un raport de activitate al ITM Dolj.

De asemenea, tot în primele nouă luni ale acestui an, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentelor de control în domeniul Relaţiilor de Muncă au verificat 1.214 agenţi economici la care au constatat 973 deficiențe pentru care au dispus măsuri de remediere și au aplicat 281 de sancțiuni contravenționale.

„Principalele deficiențe pentru care au fost aplicate sancțiuni în domeniul relațiilor de muncă au fost: nerespectarea prevederilor referitoare la repausul săptămânal; nerespectarea prevederilor referitoare la munca suplimentară; nerespectarea prevederilor referitoare la munca de noapte; nerespectarea prevederilor referitoare la evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat cu evidențierea orei de începere și a celei de sfârșit a programului de lucru; nerespectarea prevederilor Legii nr. 156/2000 privind privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate”, se mai arată în raport.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.