Brestei, într-un top al celor mai neîngrijite cartiere din țară

Brestei, într-un top al celor mai neîngrijite cartiere din țară

18,788
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5.00)

Percepţia cetăţenilor asupra nivelului de curăţenie din oraşele şi cartierele în care locuiesc a fost analizată de platforma de imobiliare Storia.ro., care a realizat un studiu în acest sens, în colaborare cu agenţia de cercetare D&D Research, potrivit Ziarului Financiar. Care sunt cele mai curate orașe și cartiere din România, dar și cele mai murdare? Cetățenii au răspuns.

Braşov, Oradea şi Sfântul Gheorghe sunt considerate cele mai curate oraşe din România. Clasamentul continuă cu oraşele Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Piteşti, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Serverin şi Târgu Mureş, în timp ce Capitala ocupă poziţia 23 în clasamentul naţional general, notează zf.ro. Ultimele locuri sunt ocupate de oraşele Reşiţa, Călăraşi şi Brăila. Printre oraşele ce au primit cele mai slabe notări din partea locuitorilor lor la capitolul curăţenie se mai numără şi Satu Mare, Focşani, Galaţi şi Alexandria, Zalău, Suceava şi Bacău, scrie zf.ro.

Cartierele desemnate de români ca fiind cele mai curate sunt din Braşov, cu Avantgarden, Răcădău şi Centrul Civic ocupând primele trei poziţii. Topul este completat de cartierele Gruia şi Grigorescu (Cluj-Napoca), Aviaţiei şi Nicolae Grigorescu (Bucureşti), Andrei Mureşanu (Cluj-Napoca) şi Pajura (Bucureşti), conform zf.ro.

La polul opus, zona cu cel mai scăzut nivel de curăţenie este Floreşti din Cluj-Napoca. Topul continuă cu Moldoveni (Călăraşi), 3 Insule (Arad), Calea Caransebeşului (Reşiţa) şi Ferentari (Bucureşti). Brestei (Craiova), Bereasca (Ploieşti) şi CET (Constanţa) se numără şi ele printre zonele urbane desemnate de locuitori ca având un nivel scăzut al curaţeniei.

Potrivit zf.ro, percepţia asupra curăţeniei în oraşele din România a fost cea de-a cincea temă a studiului amplu realizat de Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research, „Oraşele şi cartiere din România”, ce se va desfăşura până la finalul anului 2017. Până în prezent, 199.621 de români au răspuns chestionarului propus de Storia.ro. Pentru realizarea clasamentului, participanţii studiului au fost invitaţi să evalueze oraşele şi cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al curăţeniei, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar menţiunile care au primit cel puţin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

Foto: arhivă

3 COMENTARII

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   01-01-2015
  Mesaje
  232

  “La polul opus, zona cu cel mai scăzut nivel de curăţenie este Floreşti din Cluj-Napoca. Topul continuă cu Moldoveni (Călăraşi), 3 Insule (Arad), Calea Caransebeşului (Reşiţa) şi Ferentari (Bucureşti). Brestei (Craiova), Bereasca (Ploieşti) şi CET (Constanţa) se numără şi ele printre zonele urbane desemnate de locuitori ca având un nivel scăzut al curaţeniei.”
  Simt o mandrie cand se vorbeste de un cartier craiovean intr-un clasament de top.

 2. #2
  0-day Member
  Data de inscriere
   10-05-2017
  Mesaje
  3

  Da, de vina sunt oamenii mai defavorizati si mai needucati, care stau in zonele respective, mai putin autoritatile. Astia mai ca nu platesc nici impozite cu anii sau niciodata chiar, si au pretentii. Imi aduc aminte ca in zona Baltii odata Solomon a facut curat, dar ce sa vezi, in scurta vreme a fost iar plin de gunoaie aruncate de cei din zona(majoritatea tigani) ca doar nu sunt prosti sa plateasca ca oamenii civilizati gunoi la stat, dar in schimb au pretentii sa traiasca ca in pampas, cu strazi asfaltate, canalizare, apa, etc. Nu zic ca autoritatile trebuie sa faca vreo diferenta prin asta la dezvoltarea zonelor, dar parca cand vezi ca faci unor animale care nu merita, iti vine sa iti iei campii, si mai bine ignori, pentru ca nu prea se merita la astfel de oameni.

 3. #3
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6830

  Sa deporteze toti africanii din zona in Africa.. asta e solutia..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.