Ce spune Primăria Craiovei despre poluarea din anumite cartiere ale orașului

Ce spune Primăria Craiovei despre poluarea din anumite cartiere ale orașului

3.344
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanții Primăriei Municipiului Craiova precizează că Garda de Mediu Dolj este instituția cea mai în măsură să rezolve problema poluării în anumite cartiere ale Craiovei, această reacției a autorităților locale venind ca urmare a informațiilor apărute în spațiu public cu privire la acest aspect. 

Mai mult, reprezentanții Primăriei Craiova acuză Garda de Mediu Dolj că „transferă în mod eronat atribuțiile proprii către Primăria Municipiului Craiova”.

„Facem următoarele precizări

– instituție abilitată de a controla activitățile cu impact asupra mediului și de a aplica sancțiuni contravenționale persoanelor fizice sau juridice conform art. 13 lit. b din HG 1005/2012;

– doar în amplasamentele și incintele în care se desfășoară sau se prezumă că se desfășoară o activitate generatoare de impact negativ asupra mediului conform art. 14 lit b din aceeași HG;

– Poliția Locală a Municipiului Craiova, conform art 44 lit. b din HCL 319/2009, pe care Garda de Mediu nici măcar nu o menționează în postare, are atribuții strict pe domeniul public, neavând permisiunea de a pătrunde în spațiul privat;

– aceste lucruri menționate anterior au fost lămurite instituțional cu mult timp în urmă, de atunci, Garda de Mediu Dolj a efectuat numeroase acțiuni la care a solicitat și primit asistență din partea Poliției Locale, Jandarmeriei și Poliției Naționale.

Mai mult, Poliția Locală a Municipiului Craiova, conform HCL 319/2009, poate aplica amenzi în cuantum de 400 – 800 lei, în timp ce amenzile aplicate de Garda de Mediu sunt între 3.000 și 60.000 lei și pot avea un impact major asupra celor care desfășoară astfel de activități ilicite.

În continuare, la solicitarea Gărzii de Mediu Dolj, Poliția Locală Craiova o să participe la toate acțiunile desfășurate de aceasta.

Adresa menționată în postarea Gărzii de Mediu Dolj nu poate avea niciun efect în acest moment având în vedere faptul că din 15 martie 2020, o dată cu instituirea stării de urgență, Poliția Locală Craiova se află sub coordonarea operațională a IPJ Dolj – Poliția Municipiului Craiova deci, respectiva adresă trebuia comunicată direct către IPJ Dolj”, este răspunsul Primăriei Craiovei cu privire la ceea ce au semnalat comisarii Gărzii de Mediu Dolj.

Primăria Craiova sfătuiește cetățenii să apeleze direct ̆ , pentru a sesiza asemenea situații de încălcare a legii, pentru a scurta circuitul informațional.

„Aceste tipuri de sesizări primite la Telefonul Cetățeanului vor fi transmise tot Gărzii de Mediu Dolj”, conchid reprezentanții Primăriei Craiovei. 

Sursa foto: Esti din Craiova dacă…



2 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303

    Pai ce sa spuna ? O sa spuna ca si datile trecute, ca au fost la CET 2 Craiova, au masurat poluarea, si totul se incadreaza in limita normala, si ca nu e de la ei, dar in partea de nord a orasului te sufoci de fum si miros. La un moment dat, se zicea ca ard cei din bariera, tiganii tot felul de plastice, cauciucuri etc. si ca fac focul cu toate tampeniile. Dar ei uita ceva, si anume ca si in plina vara, dupa ora 20, miroase ca toti dracii, si e un val de fum incepand cu zona Plaiul Vulcanesti, Rovine, Lapus, Bordei, gara, Brazda, Craiovita, etc. un fum de mai ca il tai cu, cutitul si se vede si la lumina stalpilor de iluminat, de miros nu mai zic.

  2. #2
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9550

    Nu cumva fumul e de la mahoarca aia de prosta calitate pe care o fumezi ? Nu may va drogatz !

    Perpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.