DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,33)

Cinci noi programe de antreprenoriat social care se vor dezvolta prin Centrul de Resurse și Angajament Ford Craiova (CRAF) au fost anunţate de către reprezentanţii companiei, miercuri. 

La fel ca în ultimii trei ani, EDUCOL a organizat o competiție între studenții de la diverse facultăți din cadrul Universității din Craiova.

Asociația EDUCOL a oferit consiliere și mentorat pentru a ajuta studenții să își definească propunerile și să le prezinte spre analiză către organizație, Ford România, Ford Fund, Primăria Craiova și Asociația Studenților de la Universitatea din Craiova.

Cele cinci proiecte câștigătoare ale programului 2021-2022, selecționate pentru a primi subvenții cuprinse între 15.000 și 45.000 de dolari, mentorat continuu, spații de birouri în clădirea CRAF, acolo unde este cazul, precum și sesiuni de formare în domeniul Design-thinking susținute de Academia Antreprenorială Henry Ford din SUA, sunt:

Basecamp – crearea unei tabere de fitness în aer liber, oferind forme alternative, recreaționale și eficiente de antrenament de grup pentru a contribui la îmbunătățirea sănătății și bunăstării comunității;

SmartEd – vine în sprijinul elevilor pentru a-și îmbunătăți performanța școlară prin dezvoltarea unei platforme educaționale inovatoare online care să conecteze profesori, elevi și părinți;

Sedo (Services and Donations) – crearea unei platforme online care interconectează oamenii ce au nevoie de anumite informații sau servicii cu cei care au capacitatea de a le furniza; și oferă, de asemenea, posibilitatea de a face donații;

Creastation – un centru de programare pentru copiii și tinerii dornici să își dezvolte abilitățile de programare și imprimare 3D;

Clay Studio – un centru artistic de prelucrare a argilei unde participanții își pot descoperi, valorifica și dezvolta abilitățile artistice și, de asemenea, pot conștientiza importanța reducerii utilizării materialelor plastice (prin crearea și utilizarea produselor ceramice);

Leonardo-Geo Mănescu, manager CRAF şi președinte EDUCOL, a menţionat că aplicaţiile care au intrat în competiţie au fost şi multe şi de calitate.

“În această a patra competiție de antreprenoriat am înregistrat o dinamică pozitivă a numărului și calității aplicațiilor. Felicitări tuturor studenților pentru originalitatea și creativitatea proiectelor propuse. Vom continua să sprijinim studenții pentru a-și implementa ideile și pentru a servi comunitatea, ajutându-i să-și pună cunoștințele și viziunea în acțiune”, a spus Mănescu.

Cezar Spinu, Rectorul Universității din Craiova a adăugat: „Universitatea din Craiova a dezvoltat o strategie antreprenorială pe termen lung. Studenții noștri și-au asumat roluri noi, descoperindu-și și valorificându-și potențialul. Răspunsul nostru la exodul intelectual este de a încuraja absolvenții motivați și orientați spre antreprenoriat, capitalizând ceea ce Centrul de Resurse și Angajament Ford Craiova le-a insuflat”.

Cele cinci noi proiecte se vor alătura celorlalte 14 proiecte în curs din cadrul Centrului de Resurse și Angajament Ford, care au primit subvenții în anii precedenți.

Peste 100 de studenți vor lucra împreună la implementarea proiectelor din cadrul Centrului de Resurse și Angajament Ford.

„Acesta este primul meu an în rolul de evaluator și am fost foarte impresionată de propunerile detaliate de proiecte și de planurile de afaceri prezentate de echipele de studenți. Când a fost inaugurat CRAF i-ați putut vedea potențialul, dar acum, la patru ani distanță, se poate observa cu ușurință gama largă de activități comunitare desfășurate și oportunitățile viitoare identificate de studenți pentru a construi împreună o lume mai bună. Vă mulțumesc și felicitări tuturor echipelor”, a declarat Josephine Payne, Președinte Ford România și Directorul Fabricii Ford din Craiova.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.