DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 2,00)
Entitățile publice și private care fac parte din Centrul Național de Competență în domeniul Cancerului (CNCC), între care și Centrul de Oncologie Sfântul Nectarie Craiova, și-au prezentat principalele obiective, miercuri, într-o conferință de presă organizată la București de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj Napoca și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Coordonatorul proiectului, prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, medic primar, Ginecologie și Chirurgie Oncologică în cadrul IOCN, a afirmat că Centrul are ca obiectiv dezvoltarea și aplicarea abordărilor de ultimă generație pentru îmbunătățirea managementului pacienților cu cancer – screening, diagnostic, prognostic, tratament și servicii de îngrijire paliativă în conformitate cu ghidurile europene, scrie Reporter Medical.

Partenerii IOCN în proiect sunt Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti (UMFCD), Universitatea Politehnică din București (UPB), Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMFGT) și Institutul National de Cercetare-Dezvoltare “Victor Babeș”din București (IVB), precum și șase companii private specializate pe servicii medicale și IT: Centrul de Oncologie St. Nectarie Craiova, Kol Medical Media, Oncohelp TM, Oncomed, Netvibes și Medlife.

Proiectul a fost depus pe Componenta 9 din PNRR – Suport pentru Sectorul privat, Cercetare, Dezvoltare și Inovare și are o durata de implementare de 36 luni.

Temele de cercetare în cadrul consorțiului

1. Creșterea capacității centrelor de oncologie prin implementarea componentelor EDA în cadrul RNCR (medicină personalizată, telemedicină, placa tumorală moleculară, sisteme de imagistică), pilotarea utilizării datelor multi-omice în cadrul IOCN Cluj

2. De la măsuri de prevenire și depistare a cancerului la strategii personalizate centrate pe pacient pentru anumite tumori maligne la adulți și copii, printr-o mai bună înțelegere a factorilor determinanți ai bolii (Universitatea de Medicina și Farmacie “Carol Davila”, București)

3. Rețelei Române de Cercetare a Cancerului (RNCR) – Universitatea Politehnica din Bucuresti

4. Intervenții pentru îmbunătățirea experienței de asistență medicală și a calității vieții pacienților care accesează servicii de oncologie și îngrijire paliativă (Universitatea de Medicina și Farmacie “Grigore T. Popa”, Iași)

5. Standardizarea etapelor și automatizarea procesului de diagnosticare precoce de precizie și de testare predictiva în cazul cancerului colorectal pentru a optimiza timpul pana la rezultatul final (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Domeniul Patologiei și Științelor Biomedicale “Victor Babeș, București)



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.