Coji de semințe aruncate la voia întâmplării și consumul de alcool în...

Coji de semințe aruncate la voia întâmplării și consumul de alcool în spațiul public, fenomene greu de combătut în Craiova

3,264
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3.00)

Reprezentanții Poliției Locale a Municipiului Craiova au desfășurat, în perioada 18-24 martie, o acțiune preventivă pe întreaga rază a municipiului Craiova, intitulată „Săptămâna prevenției”.

Evenimentul a avut ca scop aducerea la cunoștința cetățenilor a prevederilor legale și a hotărilor emise de Consiliul Local al Municipiului Craiova, cu privire la circulația pietonală și auto, a ordinii și liniștii publice, a desfășurării activităților de comerț în locurile speciale cu această destinație, a respectării reglementărilor privind călătoria cu mijloace auto ce asigură transportul public comun.

Acțiunea a avut caracter preventiv, educativ și de informare, nefiind aplicate amenzi contravenționale, ci doar avertismente verbale și scrise.

Cu această ocazie au fost purtate discuții referitoare la reglementările legale și la obligativitatea respectării acestora cu aproximativ 3.200 de persoane, în urma cărora au fost aplicate 1.869 avertismente verbale și 223 avertismente scrise (total avertismente:2092).

S-au avut în vedere, cu precădere, faptele contravenționale sancționabile de către O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local, Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, hotărâri administrative emise de către Consiliul Local Craiova.

Cele 2.092 avertismente verbale și scrise au fost aplicate pentru aruncarea cojilor de semințe, a chiștoacelor de țigări și a altor obiecte pe domeniul public, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, apelarea în mod repetat la mila cetățenilor de catre o persoana aptă de munca, precum si determinarea minorilor la savarsirea unor astfel de fapte, fumatul în incinta locurilor de joacă și în incinta unităților de învățământ, tulburarea liniștii publice în zona blocurilor de locuințe colective, plimbarea câinilor în incinta locurilor de joacă sau fără ca deținătorul să aibă asupra sa obiectele necesare curățării domeniului public, folosirea echipamentelor aflate în incinta locurilor de joacă în mod neadecvat sau de către persoane ce nu se încadrează în limita de vârstă afișată, lipirea de afișe publicitare în alte locuri decât cele special amenajate, călătoria cu mijloacele de transport public în comun fără a deține tichet valabil de călătorie, desfășurarea de comerț fără a deține autorizațiile/acordurile prevăzute de lege, fumatul de către taximetriști în incinta autoturismului, nerespectarea stațiilor taxi și a locurilor amenajate pentru mașinile echipate taxi de către conducătorii acestora, nerespectarea semnificațiilor semnelor rutiere privind oprirea interzisă și staționarea interzisă, traversarea străzii prin locuri nepermise.

 

2 COMENTARII

 1. #1
  Newcomer
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  13

  Trebuie snopiti in amenzi ca sa inceapa civilizarea cu needucatii, caci sunt foarte nesimtiti…. Nu este o simpla gresala ca sa fie iertati, este nesimtire pura. Daca iertam si nu snopim in amenzi nu rezolvam nimic. Trebuie sa le dea cateva amenzi sa vedem atunci daca mai toaca seminte sa le scuipe pe jos, sau sa arunce pungi, sticle, etc. desi au cos de gunoi la nici 2 metri.

 2. #2
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  356

  In Romania se va schimba ceva doar daca amenzile vor fi mari si in caz de neplata vor atrage executari silite sau alte sanctiuni si mai dure,altfel tineretul needucat va fi lafel!Sa se dea amenzi de minim 2000 lei pt cei ce arunca coji de seminte pe jos sau consuma alcool pe scara blocului si nu o sa mai vezi asa ceva! Insa…daca nu se vrea educatie ci doar indobitocirea oamenilor…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.