Craiova: Cetățenii pot dona medicamente

Craiova: Cetățenii pot dona medicamente

1.603
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)
Pharmaceutical products are spilled on the table.

Campania Banca de Sănătate, un program de colectare de produse de îngrijire a sănătăţii (fără prescripţie medicală), se desfăşoară în perioada 10 februarie – 10 martie în două farmacii din Craiova, și este organizată de Sanofi, în parteneriat cu Crucea Roșie Română.

Organizatorii invită românii să se implice în două iniţiative sociale: donaţii de produse de îngrijire a sănătăţii, în perioada 10 februarie – 10 martie 2020, respectiv donaţii în bani, în perioada 15 martie – 15 aprilie 2020, în farmaciile partenere.

În semn de solidaritate cu toţi românii care se vor implica în campanie şi vor dona în farmacii, Sanofi va contribui suplimentar cu o donaţie financiară către Crucea Roşie Română. Campanii similare au loc în toată Europa, ca urmare a parteneriatului de la nivel european dintre Sanofi şi Crucea Roşie„, se arată într-un comunicat de presă al organizatorului.

Craiovenii sunt invitaţi să doneze, in farmaciile Trei F (centru) și Pharma Plus (Calea București – OMV), produse din următoarele categorii: durere, antispastice, răceală şi gripă, tuse şi durere în gât, produse pentru sistemul digestiv (protectoare hepatice, laxative, antiacide, probiotice), suplimente alimentare (produse pe bază de magneziu, produse pentru insomnie, vitamine şi minerale), produse pentru prim-ajutor (bandaje, plasturi), produse pentru bebeluşi (şerveţele umede, biberoane) şi produse de igienă personală (periuţe şi paste de dinţi).

Sunt excluse produsele eliberate pe bază de prescripţie medicală şi produsele care trebuie să fie păstrate la rece. „Produsele colectate din farmaciile partenere vor ajunge la filialele locale Crucea Roşie Română în maxim 30 de zile de la sfârşitul campaniei, cu sprijinul partenerului logistic, DHL”, arată organizatorii.

A doua etapă a campaniei, care are loc între 15 martie şi 15 aprilie, constă în încurajarea de donaţii în bani, tot în farmacii, în urnele dedicate. Banii colectaţi vor fi folosiţi pentru a sprijini nevoi de educaţie şi sănătate ale copiilor din medii defavorizate.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.