Craiova: Procuror trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Craiova: Procuror trimis în judecată pentru abuz în serviciu

3.194
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost trimis în judecată, joi,  fiind acuzat de abuz în serviciu și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus trimiterea în judecată a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Conform rechizitoriului, acesta, în calitate de procuror de caz la DIICOT Craiova, și-ar fi însușit un inel depus ca probă într-un dosar.

„Cu ocazia instrumentării unui număr de 7 dosare și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prevăzute de Codul de procedură penală, prin aceasta cauzând o pagubă persoanelor din patrimoniul cărora au fost ridicate sume de bani și bijuterii, precum și o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale acestor persoane și ale DIICOT, pentru a obține pentru sine un folos necuvenit, constând în sumele și obiectele de podoabă care nu s-au mai regăsit ca mijloace materiale de probă, bunuri ori sume asupra cărora s-ar fi aplicat măsuri asigurătorii în contextul urmăririi penale efectuate și în însușirea unui inel depus ca mijloc de probă de către un martor”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, procurorul ar fi sustras și distrus o filă a unui proces verbal de percheziție domiciliară, „în care se precizează că în camera persoanei cercetate a fost găsită suma de 2.700 lei, iar asupra acesteia suma de 1.600 euro, sume de bani care s-au ridicat în vederea cercetărilor”.



5 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303

    Prosteala pe fata.. Astia magistratii oricum nu raspund penal. Dosar facut la misto, ca se stie ca o sa fie clasat, achitat, se da nup, etc.

  2. #2
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9558

    Sunt multe cazuri de magistrati hotomani si corupti .Insusi MINISTRUL JUSTITIEI a fost dovedit ca hot de apartament ANL si in loc sa fie anchetat, a fost pus MINISTRUL JUSTITIEI !?! intr-o tara europeana in anul de gratie 2021 ! Aplauze, deschideti sampania !

    Perpetuum Mobile
  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    intr-o tara europeana in anul de gratie 2021 ! Aplauze, deschideti sampania !

    Nu mai latra aiurea doar ca sa ataci ciuma galbena. Asa a fost de cand lumea, indiferent cine a fost la conducere. Nu mai incerca sa scoti in evidenta cum ca ciuma galbena e marea corupta, ca nici cu restul nu imi e rusine. Toti o apa si un pamant. Vrei sa iti spun eu hotomani babani care fura cu sutele de milioane de euro din pesede si pentru pesede ? Unu e borfasul ala de tine echipa partidului facuta de vodkuta. Rotaru ala fura cu zecile de milioane din ANRP, si fura si pentru ciuma rosie si nu avea nimeni treaba cu el. Si multi, multi altii. Daca vrei scotocim in ultimii 30 de ani, si vedem care cine a furat si cat. Dar e prea mult de povestit la ce coruptie a pus stapanire pe Romania de 31 de ani.

  4. #4
    Junior
    Data de inscriere
     09-04-2014
    Mesaje
    59

    @atrium , nu te obosi cu ea, n-are prea multa minte, saraca… mananca rahat psdist la micul dejun, pranz si cina si apoi vine sa vomite pe-aici pe forum.

  5. #5
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303
    Citat Mesaj initiat de alex2015
    @atrium , nu te obosi cu ea, n-are prea multa minte, saraca…

    Pe mine ma distreaza prostul. Apropo, tu nu te mai adresa la feminin, asta este un sugaci pe numele lui sorin paul, si aici pe forum se da femeie. E barbat da-l in sloboz. Nu va mai adresati la feminin.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.